Ahoj, zkoušel jsem na svůj web nainstalovat redakční systém Joomla verze 2.5.4 a bohužel jsem se zasekl už na prvním kroku instalace. Při volbě jazyka mi to pod instalačním rozhraním píše tyto 2 chyby:Warning: session_write_close() [function.session-write-close]: open(tcp://memcache1:11211/sess_f04f9ceb303171bf3e6e24275c5ce243, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in /home/free/ic.cz/t/tvs049/root/www/web/libraries/joomla/session/session.php on line 672Warning: session_write_close() [function.session-write-close]: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (tcp://memcache1:11211) in /home/free/ic.cz/t/tvs049/root/www/web/libraries/joomla/session/session.php on line 672 Koukal jsem na zmiňovaný soubor a řádek, a moc nevím co je na něm špatně: session_write_close(); v kontextu: public function close() { session_write_close(); } Když jsem toto ignoroval a pokračoval jsem v instalaci, tak po zvolení jazyka joomla načítá a načítá.. Prostě se zasekne na načítání dalšího kroku. Netuší někdo jak tuto chybu odstranit? Předem díky
Jaký máte hosting? Jestli je to nějaký free tak doporučuju přejít k endora.cz. Tam stačí v administraci kliknout na Tlačítko že chcete nainstalovat Joomlu a během vteřinky a bez námahy máte hotovo a vše funkční.
marek119977*
hosting mám na ic.cz, zkouším si tam různé skripty (učím se php a css). Zkusím teda tu endoru .. Stejně by mě ale zajímalo, jak se dá tohle vyřešit...doplněno 16.04.12 18:16: Tak ani endora nejde.. Dal jsem tam nainstalovat Joomlu a pak jsem se připojil na ten web. Dalo mi to instalační rozhraní joomly (?) a pod tím velmi podobné chyby, akorát na jiném řádku (taky je to trošku jiná verze joomly, 2.5.0).. Přes volbu jazyka jsem se dostal, ale potom mi to hodí chybu, že mám vypnuté cookies a bez toho instalace nemůže pokračovat. Přitom cookies mám zapnuté. Dal jsem refresh a objevil se error od endory: Uživatel nedodal obsah pro doménu
Tak zkus jiný redakční systém (jestli z nějakého důvodu nutně nepotřebuješ Joomlu) Mě se na endoře osvědčil PHP-fusion tu je můj web s PHP-fusion fatalwir.hys.cz/...
marek119977*
No, docela bych potřeboval tu Joomlu Ještě zkusím nainstalovat z jiného počítače, kdyby byla chyba někde u mě.. Pokud nepůjde Joomla tak bych asi zkusil Drupal..
bena*
Drupal je pro ne tolik zkušeného webmastera moc složitý. Já mám rád CMS Sunlight, můžete též zkusit Wordpress.
Wordpress bez problému nainstalujete na IC (návod zde: navody.c4.cz/...) a CMS Sunlight též bez problému (návod zde: navody.c4.cz/... )
marek119977*
Tak právě jsem zkoušel nainstalovat joomlu odjinud, stále ten samý problém.. Já už nevím, musí na to být nějak speciálně nastavený ten hosting? předpokládám, že mám někde něco přenastavit, povolit apod. .. Ale absolutně netuším co a kde. Mohlo by to být nastavením?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.