Nejste přihlášen/a.
Zvažuji používání VoIPu od firmy Mikrotech a proto bych se chtěl zeptat zda tento VoIP někdo používate a jaké máte s tím zkušenosti. Než se tam zaregistruji tak bych si chtěl ověřit některé informace ohledně toho. Psal jsem jim e-mail s dotazy, ale odpověď nepřišla žádná. Zajímá mne zda mají určený nějaký minimální kredit který je možné si předplatit a zda je jeho platnost nějak časově omezená, zda nemají stanovený nějaký minimální počet příchozích a odchozích hovorů za určité období nebo minimální částku kterou je třeba protelefonovat. Zajímá mne to proto, že nemám příliš velkou potřebu telefonování a tak bych nerad aby mi zrušili registraci když bych příliš často přes jejích VoIP netelefonoval nebo abych si nemusel zbytečně předplácet větší kredit který bych pak jen tak rychle neprotelefonoval. Na jejích stránkách jsem nikde nenašel ceník hovorů do zahraničí a proto mne napadá otázka zda do zahraničí je vůbec možné přes jejich VoIP telefonovat. Umožňuje tento VoIP odesílání a příjem SMS?
Vše co požadujete splňuje www.odorik.cz . Startovací kredit 10 kč, SMS 1 Kč, tarifikace po 1 sec... Zřejmě nejlepší ceny. Již 2 roky jsem velmi spokojen.
Jen příjem SMS nevím, protože jsem si nezaplatil vlastní číslo.
O odorik jsem se už také zajímal, ale tam mi majitel tohoto VoIPu dal najevo, že pokud nemám v úmyslu hodně telefonovat a tím protelefonovávat nějaké peníze tak jsem pro něho nezajímavým klientem a spíše i nežádoucím. Kdysi jsem zkoušel používat jejich starou službu Volej Levně, ale tu mi zrušili, protože jsem delší dobu neuskutečnil žáden hovor.
Neodpovím přesně na otázku, ale operátorů VOIP je poměrně dost. Takže kdybych se (obecně jakékoliv firmy) na něco zeptal a nestál bych jim ani za odpověď, šel bych své peníze utratit jinam (pokud bych neměl skutečně velký zájem z nějakého důvodu zůstat právě u dotyčné firmy).
O ten Mikrotech jsem se začal zajímat proto, že mají docela zajímavé (asi jedny z nejnižších) ceny hovorů. To, že mi na dotazy neodpověděli ještě nemusí znamenát, že to není příliš dobrá firma. Na to, že některé firmy na e-maily příliš nereaguji nebo odepíšou po delší době jsem už zvyknutý.
Dobrá, nevím, jak dlouho zatím čekáte na odpověď. Jsou-li to ale aspoň 3 pracovní dny, už bych byl lehce nedůvěřivý. Zkrátka když mi někdo nechce odpovědět, tak se na něj můžu ... A zvlášť internetová komunikační firma by mohla regovat rychle, si myslím.
Jinak už jsem sem kdysi dával odkaz
telefonovani.eu/...
Asi ho znáte, ale pro úplnost. Když voláte velmi málo, tak vlastně ta cena za hovor není až tak (možná skoro vůbec) důležitá. Spíš záleží na měsíčních pevných poplatcích a způsobu placení (kredit/platba_po).
Pro mne cena za telefonní hovory význam má i když při mým počtu hovorů na tom asi příliš neušetřím. Je asi rozdíl mezi 5,50 Kč za minutu hovoru z mobilu na mobil nebo pevnou linku s tarifikaci po minutách tak jak to platím nyní O2 a nebo např. 1,30 Kč za telefonování na mobil a 0,48 Kč na pevnou linku s tarifikaci po vteřinách.
Tak jsem ten ceník telefonován/... na stránkách Mikrotech našel. Ty ceny telefonování do některých zemí nejsou zrovna příliš levné, ale to mi nevadí, protože do některých zemí nemám potřebu telefonovat. Pro mne jsou hlavní ceny za telefonování v ČR a ty jsou u Mikrotech asi nejlevnější mezi Českými VoIP operátory.
doplněno 16.04.12 15:15:Tak na můj e-mail s dotazy dnes přišla odpověď. Ohledně odesílání a příjmu SMS mi odepsali, že "Do budoucna připravujeme tuto možnost." . To, že odesílaní a příjem SMS u Mikrotech prozatím možné není mi až tolik nevadí.
marian: Ano ty ceny mají v porovnání s jinými VoIPy docela dobré. Jakou máš kvalitu hovorů a přes co telefonuješ? Jde u toho nastavit jako identifikaci volajícího i číslo mobilního telefonu? Já bych VoIP chtěl používat hlavně přes mobil s připojením k internetu přes WiFi a možná i přes nějaký softwarový telefon v počítači.
ja to použivam na volani z notase a nemužu si to vynachvalit jak pevne linky tak mobilni čisla hlavně na mobil je ta cena uplně jina než kdybych volal ze sveho mobilu měsičně mi z kreditu akorat stahnou 10kč to je asi něco jako paušal ale jinak super
doplněno 21.04.12 12:06:a taky mam od toho operatora vlastni čislo taky hovory v teto siti mezi dvěma učastniky sou zadara a eště tim ziskavaš nějaky bonus
omlouvam se opravdu tam je poplatek 1kč za měsic za telefonni čislo ane 10kč jak sem psal ja co jsem dosud volal na pevnou nebo mobil sem neměl problem s kvalitou hovoru před tim sem použival FREE CALL nebo jak se to piše a neda se to srovnat ja nevim ale ja to pochopil a řikal mi i soused ktery mi ten mikrotech doporučil že pokud si budeme volat mezi sebou tak tam je ten bonus za uskutečněny hovor doufam že ti tento program dobře poslouži
doplněno 21.04.12 17:40:ted sem nabijel kredit přes pay pal a super kredit dobit do dvou minut jina při dobijeni na učet to trva asi dva dny
marian: To tel. číslo máš geografické nebo nomádní a nevíš jak je to s těmi nomádními čísly? Dá se nějak vybrat pouze nomádní číslo bez čísla geografického a nebo ty nomádní čísla umožňují mít pouze jako další doplňkové ke geografickému? Mne stačí pouze jedno číslo a při registraci mi to nabízí na výběr pouze geografické čísla.
Ohledně toho bonusu mají na stránkách napsané toto: "Za příchozí hovory na Vaše číslo z pevných a mobilních čísel Vám navýšíme kredit o 0,10 Kč za za minutu hovoru" . Já to proto chápu tak, že za hovory v sítí Mikrotech se žáden bonus asi nepřipisuje. To by jsi snad mohl vědět pokud si to kontroluješ zda ti i za tyto hovory nějaký bonus připisuji.
To dobíjení kreditu pokud je prováděné z mBank nebo Fio na jejích účet v těchto bankách by mělo být podle toho co uvádějí na voip.mikrotech.cz/... provedené ihned a bez poplatku.
marian: Tak pokud to tvoje čislo je 5588xxxxx tak to je geografické. Ty nomádní čísla začínají 910.
Kdyby jste si přečetli podmínky tak by jste zjistiliže bonus je dočasně pozastaven. Což není až tak pravda bonus se přičítá a každej den po půlnoci se vynuluje a to tak že z něj cca 80% můžete provolat. Nechce se mě to počítat. To jejich uživatelský rozhraní mě připadá hrozný. ( myslím když se přihlásite do svého učtu)
Tak jsem se tam kouknul a to na co jsme potajmu přišli zoficielnili a je to 90%
Juldab: Tak to příliš nechápu jestli ten bonus je pozastaven nebo ne. Pokud se nuluje a je ho třeba protelefonovat ve stejný den kdy byl získaný nebo jinak propadne, tak je takový bonus téměř k ničemu. Jaké je to jejich uživatelské rozhraní nevím, protože jsem prozatím registraci nedokončil. Jinak stránky nemají příliš přehledné. Jediné co mne k Mikrotech láká jsou ceny které jsou asi nejlevnější mezi českými VoIPy.
Fungovalo to tak že měli napsáno že je bonus pozastaven ale bonus se přičítal akaždej den ho nulovali. Pokud jsi ho protelefonoval tak ti ho cca 90% uznali. A ted to napsali oficielně. Mazali to kolen cca 2 hodiny ranní. Umím dostat od Skype čas od času volání na pevnou zadaraa tak jsem si tímchtěl udělat pěknej balíček na telefonování. Bohužel přišel jsem na to až třetí den protože jsem dost volal. Co se týče kvality tak je to v normě, když si nastavíš kodeky tak je to použitelný. Kvalitou je ale třeba Hallo lepší ale zase podstně dražší ( ty platěj taky bonus i když menší tak vydrží neomezeně dlouho) Jinak ten bonus se netýká VOIP hovorů. Občas se objevý různý letáky s promo kodem za stovku. Jinak jak říkám ty stránky předtím než se přihlásíš jsou zlatý. Jeden šas se spekulovalo že půjdou do konkurzu ale asi to ustáli. Volat se dá i levnějc (různý delmontí klony) za cca 80 halířů /minuta ale je to počítaný po minutách a dost složitý placení.Na foru Odorika psali že začínaj zavádět novu službu s menší kvalitou ale podstaně levnější. Dostanš se do ní tak že místo dvou nul na začátku vytočíš tři nuly. Nevím ale jestli to funguje pro ČR. Jo a ktomu Mikroteku jejich účtování je nějaký divný. Čas u nich byl rozdílnej s časem kterj mě ukázal soft. telefon.
doplněno 22.04.12 00:20: Jo a v pátek měl docela dost dlouhou poruchu a lidi psali že je to v pátek běžný
Ted jsem se koukal na ceník a je to 1,39 bez DPH tzn 1,668 s DPH to je Odorik nebo Voocal levnější
juldab: Taky jsem se podíval na ty ceníky a pokud jsem to dobře porovnal tak oproti Mikrotech je u Vookall telefonování na mobil levnější, ale na pevnou linku je zase dražší a u Odorik to vidím oboji o něco málo dražší. Ono ty cenové rozdily nejsou až tak velké a kdo příliš hodně netelefonuje tak ten cenový rozdíl ani příliš nepozná. Spíše jde o to který VoIP je lepší, spolehlivěší a má lepší služby.
Přdpokládám že máš mobil. Zaregistruj se u Odorika. Dají ti zadarmo 10Kč na zkoušku. S tou můžeš volat. To samý i s Vocallem taky dostaneš 10 Kč. No 10 Kč dostaneš u Mikroteku za vyplnění dotazníku. Podle mě pro laiky je nejlepší Voocal když voláš ukazuje se tvoje mobilní číslo takže ti lidi můžou volat nazpátek , kvalita velmi dobrá a použití velmi jednoduché. Pro lidi kteří tomu víc rozumí a chtěj se šťourat je lepší Odotik ( různý možnosti přesměrování volba kvality hovorů atd atd) Pro Mikrotech hovoří ten jejich bonus ale jak jsem psal je to volaké divné. Jo se všema třema používam různý soft telefony ale nejvíc se mi osvědčil Phoner ( je zadarmo a v portable verzi takže ho můžu vzit kamkoliv na fashce) Pokud bys chtěl nastavení tak ti pošlu pro všechny tyhle tři ( aklidně ještě další co jsem zkoušel)
doplněno 22.04.12 11:58:Jentak mezi námi slovavo nomádní je dost zvláštní spíš se používá nomadické ( je to odvozeno od slova nomád -kočovník)
juldab: Ano mobil mám a asi hlavně z něho přes WiFi bych chtěl to VoIP používat. Ohledně Odoriku jsem už zde v druhém příspěvku psal a zdůvodnil proč Odorik spíše nechci. Nyní jsem se začal trochu zajímat tím Voocall a připadá mi být docela zajímavý. O Voocall jsem ani nevěděl a dověděl jsem se o tomto VoIP operátorovi teprve ze zdejší diskuze. Porovnával jsem trochu ping na Mikrotech a Voocall a u Voocall je u mne o trochu lepší což by mohlo mít možná i vliv na trochu lepčí kvalitu hovorů. Ve fóru na voocall.cz/... jsem se ale dočetl, že mají nějaké problémy s ukončováním hovorů což by mi mohlo vadit. Nevíš zda je to už vyřešené? Jak je to u toho Voocall s tel. čísly? Dávají na výběr čísla geografické a nomadické a je to nějak zpoplatněné? Je možné Voocall provozovat i bez geografického nebo nomadického čísla, např. pouze s nějakým číslem v jejích síti?
To pojmenování nomádní jsem převzal se stránek Mikrotech kde tam to takto pojmenovávají, alesouhlasím, že více používané je asi pojmenování nomadické.
Voocall ti nedá žádný číslo (když odhlédnu od šisla v jejich síti) ale v CLIPu se zobrazuje číslo tvého mobilu. To pojmenování používá je Mikrotek a Peterka všichni ostaní používají nomadické číslo ale nomádní tefonní spojení ( spojení s nomadickým číslem)
doplněno 22.04.12 13:04:Ted jsem se díval a to číslo co dává Voocall je právě nomadický.
doplněno 22.04.12 13:09:Právě s tím mobilem. Pokud náš Nokii a vní HW SIP tak to jde velmi dobře s androidími SIP jsou trochu problémy. Hlavní problémje ale v tom že kdyš seš na příjmu tak SIP signalizace žere baterky takže je doopravdy lepší kdž tilidi volaj na normální číslo. Jinak může zkusit FRING ten snařere mín ( určitě min dat)
Před chvíli jsem si chtěl zaregistrovat VoIP od Mikrotech ale registraci jsem na konci prozatím nedokončil kvůli výběru tel. čísla. Měl jsem v úmyslu zaregistrovat si k tomu pouze nomádní tel. číslo (910), ale v nabídce čísel které tam jsou na výběr mi to nabízí pouze čísla geografická. Nevíte někdo jak je to u Mikrotech s těmi nomádními čísly? Na jejích stránkách jsem našel tuto informaci: "Kromě regionálního geografického čísla pro bydliště a firmu si můžete zřídit i číslo nomádní (910) pro pohyb na území ČR a ve zbytku světa nebo pro Alternativní mobilní číslo (CLIP)." Z toho by mohlo vyplývat i když to jednoznačné není, že to nomádní číslo je možné si asi zřídit dodatečně pouze jako druhé číslo k číslu geografickému.
Tak jsem narazil u toho Voocall na trochu problém který by mi asi trochu vadil. Na voocall.cz/... se diskutuje o tom, že podle podmínek je třeba si alespoň 1x ročně navýšit kredit alespoň o 100 Kč jinak bude účtovaný roční udržovací poplatek 100 Kč. Já nemám potřebu hodně telefonovat a proto nevím zda bych celých 100 Kč za rok protelefonoval pří nízkých cenách které za VoIP telefonování jsou. Kdybych si měl neprotelefonovaný kredit po roce navýšovat o dalších 100 Kč tak by se mi kredit stále zvýšoval i přes to, že ho tolik nepotřebuji. Chápu, že v zájmu provozovatelů VoIPu asi je aby lidi co nejvíce protelefonovali a tím jim vydělali co nejvíce peněz. Pro lidí kteří málo telefonují to ale nemusí být příliš výhodné. Začínám proto znova uvažovat o tom Mikrotech kde tam asi žádná podmínkaminimálního dobití za rok nebo nějaký roční nebo jiný poplatek nejsou.
Je tam poplatek 1 Kč (bez DPH) měsíčně dále když spočítáš rozdíl cen při desti minutách cca 1,5 Kč tak si zpočítej kdy je která služba levnější. (poradím derivace určí extrem a druhá derivace maximum) Myslim že když platíš korunu měsíčně u Voocallu tak nemusíš protelefonovávat tu stovku ale nevím přesně. A věř že se přestaneš omezovat a ročně provoláš i dvě stovky.
Podle podmínek je ten poplatek 1 Kč měsíčně za 1 přidělené číslo nebo kód. Tu stovku protelefonovat není třeba, ale podle podmínek je třeba za rok dobít kredit alespoň alespoň částkou 100 Kč aby nebyl účtován roční poplatek 100 Kč za užívání jednoho účtu. Nevidím proto pro mne smysl si každý rok navýšovat zbylý neprotelefonovaný kredit o dalších 100 Kč když vím, že to asi těžko protelefonují a nepotřebují tak velký kredit. Omezovat v telefonování se příliš neomezují, ale nemám příliš velkou potřebu neustále někomu telefonovat pouze proto abych protelefonoval nějaký kredit. Nerad bych někoho zbytečně obtěžoval neustálým telefonováním když k tomu nemám dostatečný důvod. Za měsíc protelefonují 1 - 3 krátké odhozí hovory a někdy ani to ne. Samozřejmě jsou někdy i výjimečné situace kdy toho protelefonují i trochu víc. Na mobil mne O2 nutí každé půl roku si předplatit minimálně 200 Kč kredit který ne vždy za ten půl roku protelefonují. U VoIPu jsou ty ceny o hodně nižší a tak bych 100 Kč za rok asi těžko protelefonoval. Bohužel je taková doba, že téměř všichni chtějí co nejvíce vydělávat a tak různými způsoby se snaží donutít zákazníky aby za jejích služby utráceli co nejvíce peněz.
Takže začneme počítat. Za rok musíte zaplatit 400 Kč což je cca 72minut říkáte že je ani neprotelefonujete tak řekněme 60minut.
U Mikroteku za to zaplatíte 114,48
U Voocallu 102
A u Odoriku 94,40
Dálepotřebujete být neustale na příjmu takže asi tarif O2 zero to je 1 SMS za rok jestli se nemýlím.
juldab: Vidím, že se mne snažíš přesvědčit, že těch 100 Kč musím v každém případě určitě protelefonovat, ale prozatím se ti to nedaří. Používáš nějaké divné argumentace. Počítáš ty ceny za telefonování pouze na mobily a asi nebereš v úvahu, že občas je třeba telefonovat i na pevné linky a také, že ne vždy budu moct VoIP použít když zrovna nejsem v dosahu WiFi. Jinak ten tarif O2 zero pokud se nepletu je už asi dávno zrušený.
Vůbec se tě nesnažím přesvědčit. Pokud ale provoláš mín než 100 za rok o to víc se vyplatí Odorik. Nejsou tam fixní náklady 12Kč (Voocall)nebo 14,4Kč (mikrotek)
Nebudu tady počíta všechny možnosti na pevnou ale rozdíl 14,4 u Mikroteku dělá 288 minut ve špičce a pře 184 minut mimo špičku. A to je zcela mimo původní podmínky. Prorože tolik jistě neprovoláš. Další věc je ta že Odorik i Voocall nabízejí callback tj hovor kdy ti volá ustředna tzn U Voocallu voláš za 3 Kč u Odoriku 3,18 Kč To se používá když seš mimo wifi Mikrotek to taky testoval někdy v roce 2007 ale ted to v ceníku ani v návodu nemá a bylo by to za 3,36 Kč
Maximálně to může zlepšit bonus ale jak jsem psal je to volaké zvláštní.Chtělo by to vyzkoušet.
Dále zero o2.cz/... ještě existuje tarif Vodafonu za 0 "Vodafone 0 Minut + 0 SMS"
Myslím že jsem dopodrobna vysvětli všechny možnosti. Vem si excel udělej si tabulku a tam zkoušej vše co tě napadne. Výsledek poznáš sám. Myslím že dál už nemá cenu se o tom bavit.
Ohledně Odoriku jsem už zde napsal toho myslím dost a i dostatečně zdůvodnil proč Odorik raději ne i když ho jednoznmačně neodmítám.
U Voocall se mi příliš nelíbí ta podmínká dobít za rok alespoň 100 Kč kreditu nebo účtovaný roční poplatek 100 Kč a také závazek používaní služby výhradně na mobilním zařízení se SIM kartou. Nyní proto znovu uvažuji o Mikrotech a předpokládám, že tam žáden takový poplatek nebo požadavek na dobíjení snad nemají.
Ten tarif O2 zero je ale paušální tarif s nulovým paušálem. Nelíbí se mi u toho ale to, že z toho paušálu už nejde přejít na předplacený tarif. Nevím už to zcela přesně, ale myslím, že jsem se na to kdysi ptal a bylo mi sděleno, že z paušálu na předplacený tarif nejde přejít, ale opačně ano. Mají to tak velmi chytře udělané aby lidi nalákali na paušál a apak jim už neumožnili vrátit se zpět k předplacenému tarifu. Já mám nyní předplacený tarif O2 NA!HLAS. Nic levnějšího mezi předplacenými tarify O2 nenabízí.
doplněno 23.04.12 20:10:Tak jsem se před chvíli chtěl registrovat do toho mikrotech, ale nejde to. Po vyplnění údajů mi přišel e-mail s kódem který jsem vložil do Příslušného políčka a po kliknutí na tlačítko "Pokračovat - volba čísla a dokončení registrace" mne to vrátí zpět na stránku pro zadání kódu. K volbě čísla a dokončení registrace se nedostanu. Ten kód jsem zkoušel zadávat vícekrát opakovaně a vždy je to stejné. Nevíte někdo co s tím může být nebo jak tu registraci dokončít? Jsem z toho dost zklamaný.
Tak jsem se nakonec u toho Mikrotech včera zaregistroval. Nyní ale řeším záležitost na který účet zaslat kredit abych přes ten Mikrotech mohl začít zkoušet telefonovat. V e-mailu který mi přišel po dokončení registrace je uvedené číslo účtu pro zaslání kreditu pouze 8397014094/2700 v Unicredit Bank. Na voip.mikrotech.cz/... jsou ale uvedené i jiné způsoby úhrady kreditu a účty i v jiných bankách mj. Fio a mBank což by mi vyhovovalo lépe. Nerad bych ale zaslal kredit na nesprávné číslo a nadělal si s tím zbytečné problémy. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti a máte ověřené, že kredit lze zaslat bez problémů i na jejích čísla v mBank a Fio? Psal jsem ohledně toho e-mail panu Mencnerovi, ale prozatím mi na to nic neodepsal.
Zajímalo by mne také jak je možné se odhlásit ze zákaznického systému, protože tam nikde nevidím žádné tlačítko nebo odkaz pro odhlášení.
Tak jsem ten kredit zkusil zaslat z účku v mBank na jejích účet v mBank a vše proběhlo bez problémů v pořádku. Kredit se připsal okamžitě.
Nyní zkouším telefonování. Nastavil jsem si VoIP telefon v mobilu který je součásti Androidu a prozatím to funguje. Nemohu se ale dovolat na bezplatné tel. čísla (800XXXXXX). Telefon mi vždy hlásí, že "Linka je obsazená". Zkoušel jsem telefonovat i opakovaně a na jiné tyto čísla a stále je to stejné. Nevíte někdo proč to tak je? Není to nějkký problém na straně Mikrotech, např. že tyto hovory z nějakých důvodů blokují. Na 800123456 jsem se ale bez problémů dovolal.
Chtěl jsem také vyzkoušet telefonování z počítače přes IDEFISK, ale nějak mi to nejde. Můžete mi někdo poradit co a jak v tom IDEFISKu nastavit tak aby mi to fungovalo? Já se v tom příliš nevyznám. Předpokládám, že když to jde přes VoIP telefon v mobilu tak by to snad mělo jít i z počítače přes ten IDEFISK.
Jestli Vás zajímá něco o VoIP, pak fórum k tomu určené je na telefonujeme.cz/... konkrétně o Mikrotechu se dozvíte více v rozsáhlém vlákně telefonujeme.cz/... . Ceny u Mikrotechu jsou výborné, sám už máte první zkušenost, jak dobře funguje podpora (moc nefunguje).
Záleží na tom, jak chcete Mikrotech používat. Tento operátor má občas potíže s kvalitou služeb, někdy výpadky, i když je pravda, že se pomalu zlepšuje. Pokud budete volat jen občas, na domácí použití, nic proti tomu, do firmy by se nehodil.
Limity na platby nemají ani minimální kredit, to je nakonec na úvodní stránce M. napsáno voip.mikrotech.cz/... Z kreditu každý měsíc strhnout 1 Kč za pronájem čísla. Mikrotech poskytuje veřejnou telefonní službu, takže se s ním do zahraničí dovoláte, ceník do zahraničí se jmenuje celkem pochopitelně "Mezinárodní volání"v oddíle Tarify a ceny, to snad přehlédnout nemůžete: voip.mikrotech.cz/... . Popravdě, s účtováním mezinárodních hovorů u něj býval problém, když účtoval jiné ceny než uvedené v ceníku, ale nemám s tím osobní zkušenost.
Popravdě, jestli nejste na volání náročný a chcete volat do zahraničí, asi bych spíš volil operátora ipvox.cz/... , ceny ČR srovnatelné s Mikrotechem, kvalita podle mě subjektivně o něco lepší, ceny do zahraničí nesrovnatelné s kýmkoliv jiným, snad jen na nymgo.com/... jsem našel lepší, jenže tam je účtování po minutě (X ipvox má po vteřině) - tím jsou hovory automaticky o 30% dražší než je uvedeno, navíc by byly komplikace s placením kreditu do zahraničí.
Anebo, pokud jde o kvalitu podporu, není špatný odorik.cz/... Bude záležet na tom, jak se rozhodnete
Ty ceny u Mikrotech jsou docela dobre a to byl jeden z hlavních důvodů proč jsem si toho VoIP operátora vybral. Pokud se jedná o podporu tak si myslím, že není až tak špatná. Už několik dnů si dopisují e-mailem s provozovatelem VoIP služeb Mikrotech p. Mencnerem a prozatím mi vždy na vše odpověděl. Dokonce mi napsal, že "Dotazy nejsou problem, klidne se ptejte, jsme tu pro Vas. V pripade jakychkoliv dotazu nas nevahejte kontaktovat.". Sice ne vždy odpoví okamžite a někdy to trvá 1 - 2 dny, ale prozatím mi odpověděl na všechno.
Mikrotech bych chtěl používat na občasné telefonování kvůli levnější ceně. Pokud by s tím byly nějaké větší problémy tak myslím není problém se na nich vykašlat a vyzkoušet některé jiné VoIP. Něco také občas provolám i z kreditu který platím O2 abych je tím kreditem jen tak nezponzoroval.
U Mikrotech se mi líbí např. i to, že nemají žádné limity a tak si tam nemusím předplácet zbytečně nějaký větší kredit který bych asi jen tak rychle neprotelefonoval. Jinak za to číslo strhávají 1,20 Kč což je asi s DPH. Alespoň mne to tak strhli hned po prvním dobití kreditu.
Jinak ten IPVOX taky nevypadá být špatný.
doplněno 25.04.12 15:21:Ten VoIP od Mikrotech bych ještě rád nějak rozchodil i v počítači na IDEFISKu.
Můžu se zeptet proč zrovna IDEFISK ten už léta není podporovanej a misto něj je ZOIPER. A ani ten se mi moc neosvětčil.
IDEFISK proto, že když jsem kdysi zkoušel VoIP tak ze všech softwarových telefonů které jsem zkoušel se mi právě IDEFISK nejlépe osvědčil. Vím, že místo IDEFISKu je ZOIPER ale když jsem kdysi ten ZOIPER zkoušel tak se mi ho nepovedlo zprovoznit, ale IDEFISK fungoval bez problémů.
juldab: Děkují za to nastavení, ale u mne to v IDEFISKu takto mám nastavené a bohužel to nefunguje.
tak to zkus v tom zoipheru. Pozor musíš zadat heslo který ti přišlo v třetím mailu né to kterým se hlásíš do uživatelskýho rozhraní. Mě třetí mail nepřišel a byla s nima dlouhá diskuze neb říkali že přijít musel.
Tak jsem to zkusil v tom ZOIPERu a ono to konečně funguje. Jinak vím které heslo mám zadat. Nevíš nebo nevíte někdo zda pro ten ZOIPER je někde k dispozici čeština? Nyní tam mám nastavenou polštinu což je pro mne mnohem lepší než angličtina, ale čeština by byla mnohem lepší.
ipvox mohu jenom doporučit používám ho asi tak od února a prozatím bez problémů vše funguje...jenom snad když jsem ze začátku chtěl vic info od technika a potom pomoc nastavením tak to byl děs...dovolat se mu absolutně nemožné! dovolal jsem se akorát na recepci a tam mě řekli že vlastně skoro ani technika nemají..že jim to někdo jenom pomáhá
..ale jak jíkám jinak v poho
Tak dnes jsem uskutečnil první placený hovor na mobílní číslo přes VoIP od Mikrotech. Použil jsem VoIP telefon v mobilu který je součástí Androidu. Kvalita hovoru není nejlepší, ale neni to žádná katastrofa a dá se přes to domluvit. Překvapilo mne ale to, že když volaný účastník ukončil hovor tak u mne se to neukončilo a začal se ozývat obsazovací tón. Ukončilo se to až když jsem to ukončil i já. Zajímalo by mne jaké máte s tím kdo používáte Mikrotech zkušenosti. Nebere to peníze z kreditu až do doby kdy ten hovor ukončím i já? Nemůže to být, nebo není to nějaká chyba na straně Mikrotech a nebo to může být nšjaký problém někde u mne? S něčím takovým za celou dobu co používám telefony jsem se setkal dnes poprve.
Tak jsem psal panu Mencnerovi ohledně toho neukončování hovorů. V odpovědi mi tvrdi, že integrovaný SIP klient v Androidu není úplně nejlepší a doporučuje mi použít Csipsimple a to i kvůli lepší kvalitě hovorů. Možná má pravdu, ale mne to připadá, že to neukončování hovorů s použitým VoIP telefonem asi příliš nebude souhlasit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.