Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chtěl bych od vás poradit, zda se dá levně sehnat počítač který bude splňovat moje požadavky. Chci ho na přehrávání FullHD filmů a připojovat k němu 23" FullHD LCD LED panel a 140cm FullHD LCD LED TV ). Nemusí to být nějaké dělo, jen aby přehrával filmy v rozlišení 1920x1080 naprosto plynule. U her život netrávím, ale rád si občas z HD filmů vystříhávám oblíbené pasáže, tak ať to bez problémů jde. Myslím že by měla stačit s přehledem 1gb grafika.
Moje požadavky: HDMI 1.4, USB 3.0, 3GB ram
Na velikosti disku nezáleží. Mám externí WD 3TB.
Cenu psát záměrně nebudu, uvidím co mi poradíte. Samozřejmě co nejlevnější.
Všem kdo odpoví a poradí moc děkuji.
cca 6900.- .
Dále potřebuješ skříň, chladič procesoru v pasivním režimu-Gelid Tranquillo nebo Cooler master Hyper-oba kolem 700.- No a samozřejmě operační systém.
Toť můj názor, obchody si můžeš vybrat různě.
doplněno 31.01.13 22:18:Jsem dal blbě ten první odkaz, klikni jen na "disk". To předtím je bez něj.
Samozřejmě děkuji za odpověď. Máš tam thx.
A teď k obsahu odpovědi. Nevím zda zvládnu složit počítač :D. Sice nejsem úplnej PC antitalent ale nikdy jsem ho neskládal. Bude tam integrovaná intelHD graphic stačit? A ten disk, myslím že ssd nepotřebuji. Podle mě by stačil nějakej 320 nebo 500gb klasickej.
Nech si to někým složit. Ale ještě se nech poradit, někdo může mít odlišný názor než já. Ta integrovaná grafika stačit bude. Ovšem ten SSD bych bral jako téměř nezbytný a sice na systém a programy-téměř okamžitá reakce. Psal jsi, že máš externí...
doplněno 31.01.13 22:55:Pokus jsi to nikdy neskládal a nejsi k tomu manuálně zručný, tak do přenech někomu jinému a koukej jak to dělá. Ono se sice říká, že člověk musí mít odvahu to zmrvit, ale zrovna u tohoto by to byla škoda...
Asi takhle, manuálně zručný jsem. Ale co se týče počítačů tak jsem vyměňoval RAMky, mechaniky, disky v PC i noteboocich, ale složit bych to asi nezvládl (instalace procesoru?). Ano externí mám na data, ale ono se hodí mít i v počítači nějaké GB navíc. To je vážně až takovej velekj rozdil HDD vs SSD?
Tak u SSD neuvidíš přesýpací hodiny třeba (nebo kolečno) a start téměř okamžitý a v neposlední řadě ticho... No tak procesor dáš taky, ale opatrně, jsou tam malé konektorové plošky a správně jej nasadit, opastovat a osadit chladičem, no. Na youtube jsou videonávody, i na google. U chladičů musíš správně nasadit upevňovací nožičky, protože AMD a Intel mají různá upevnění a ty chladiče mají proto variabilní uchycení...
No tak asi to zkusím sám, teď musím najít odkud to objednám. A co ten chladič procesoru? Poraď mi nějakej konkrétní abych neobjednal něco nekompatibilního Jinak skříní mám doma pár (i když starších), tak to někam napasuju.
No ten SSD disk, zatím odložím, i když do budoucna si ho pořídit chci. Jde mi hlavně o ten filmovej požitek, páč jsem do nich blázen. Docela jsem se už vyšťavil a čekám na výplatu jak na boží smilování.
Tak třeba Gelid, 630 kč. Dostaneš jej i s větrákem, ale může fungovat i jako pasiv, pokud bude správně napastován a nasazen. Větrák tam prostě nepřiděláš a je to. Jen to musíš zpočátku testovat teploty, souvisí to taky jak proudí vzduch skříní (větráky, kabely apod.). Také pokud bude chladič v pasivním režimu záleží při upevňování na poloze žeber vzhledem k proudění. Jestli bude hlavní proud vzduchu zespoda nahoru (do zdroje) nebo zespoda/zepředu dozadu (zadní větrák skříně). No a v neposlední řadě se musí vejít do skříně.
Všimni si, jaká je tam variabilita připevnění, na Intel i AMD. U chladiče bude návod anebo i na stránkách výrobce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.