Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adblock Plus - co místo něj?

Od: wydra® odpovědí: 13 změna:

Ve starší vezi Firefoxu plnil svou funkci velice dobře.

Nyní ve Win.7 a Firefox 3.6 nejde aplikovat,neboť je nekompatibilní a nejde nainstalovat.
Jsem zvyklá ve FF téměř nevidět reklamu. Z Vist jsem dnes přešla na Win7 64bit a jsem nešťastná, nAdblock nejde nainstalovat.
Poradíte mi něco?
Zvykat si na reklamy je hodně těžké po letech bez nich!
Díky, věřím vám! :)
zámek
maverick uzavřel tuto otázku
Otázka vyřena, ale změnila se na souboj kouhoutů, proto LOCK

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

:) inteligentní žena, už jsem na to přišla! A teď, jak si ohodnotím odpověď?

Rozhodně úsměvem a poplácám se po vlastním rameni.

Ale kdyby někdu tu radu potřeboval, ráda ji poskytnu!

medwed*

Inteligentni clovek prejde na aktualni verzi firefoxu a 3,6 ktera uz je v podstate pra pra pra babicka hodi do kose jinak vse facha jak ma vzdy je problem mezi pc a zidli z 99.9%...

bena*

medwed: Nevím jak moc sledujete verze Firefoxu. Firefox své verze čísluje po vzoru chrome - vyjde malá oprava a už dostane verze hlavní číslo. Takže třeba rozdíl mezi 6. a 7. verzí firefoxu je asi takový jako rozdíl mezi 6. a 7. dílem kolumbijské telenovely.

Prababčka by byla verze 2.x. A házet do koše? Pište pořádně radši...

medwed*

No prave ze sleduju velice a dobre a pro laika jako ses ty je presne videt v cem vidi rozdil pokud ma FF o dva obrazky vic nebo mi ale my co tomu trosku rozumime vime ze update nespociva v obrazcich a hejblatkach ale v zaplatach a opravach chyb ktery nejsou na prvni pohled videt a bezny uzivatel jako ty nevi ani o cem je rec...

bena*

Zametal bych nedříve u sebe... schválně jsem si vyhledal tvoje odpovědi a velice mě dostalo třeba, žes chtěl zapojovat koax do routeru :D To seš teda expert... Od tebe bych si nenechal ani zapojit mobil Nokia do nabíječky, abys mi ještě nabíjecí kabel nechtěl zapojovat do 3,5 jacku :D A dovolit si o mě říct, že jsem běžný uživatel, to chce hodně odvahy.. kolika lidem jsem nejen tady pomohl, to ani sám nedokážu spočítat. Beztak ty umíš asi hovno, když se tady ptáš i na takový věci, který by měl člověk, který tomu rozumí, umět.

Dříve se firefox aktualizoval, verze se číslovaly se stylu 3.6.2, kdy číslo 3 je číslo hlavní verze, 6 je vedlejší (důležitá podstatná aktualizace) a 2 je obyčejná aktualizačka (náhle se objevila díra, tak se zalepí). Teď se to posunulo. Nové hlavní verze vycházejí jako na běžícím páse, přitom se rozlišují jen drobnými aktualizacemi. Určitě je rozdíl mezi 3.6.x a 4.0, ale rozdíl mezi 5.0 a 6.0 příliš velký není. Většiho rozdílu si všimeme u verze 10, která měla průser s doplňkama, resp. s jeho systémem.

Verze 1.0 vyšla XI-04, 1.5 o rok později, 2.0 X-06, 3.0 VI-08, 3.5 o rok později, 3.6 o půl roku později.
22.3.2011 vyšla hlavní verze 4, která nabídla opravdu spoustu vylepší, zvýšení rychlosti, atd. Za 3 měsíce vyšla verze 5, která obsahovala akorát některé kritické aktualizace. No zhruba po měsící vychází nová a nová hlavní verze. Většího vylepšení jsme se pak mohli dočkat až u verze 7, která přišla s lepší hardwarovou akcelerací a začala skrývat na adresním řádku HTTP (nesmyslné). Jinak další zásadní byla až hlavní verze 10, která přišla s tím novým systémem doplňků, které by se dalo nazvat akorát průserem. A 11 přišla akorát s novinkou, a to CSS editorem.

Obrázek si o tom udělá každý sám, jak je to s číslováním verzí. Takové rozdíly jako jsou teďka, bývávaly ne v hlavním čísle, ale v čísle za tečkou.

dzordz*

Beno, první číslo se změní a MUSÍ změnit proto, že se u api provedly změny, které nejsou zpětně kompatibilní. Taková změna nelze zahrnout jen do druhého nebo třetího čísla za tečkou.

bena*

To chápu, že se musí měnit první hlavní číslo. Ale myslíte si, že každý měsíc se musí vzhledem k tomu, že ty rozdíly opravdu nejsou tak velké? I sami správci, pokud ff používají, jsou z toho hin, že už zas vyšla hlaní verze firefox. Ono se stačí i podívat na diskuze, kdy i sami uživatelé firefoxu tohle číslování odsuzují. Budiž důkazem diskuze pod články na živě.cz, když zveřejní, že byl vydán nový firefox, kdy se to dá shnout do názoru, že největší změnou v novém FF je zase jen číslo.

A medwede, udělám ti radost, tady to máš, když neumíš ani hledat přes vyhledávač: poradte.cz/... Sečteno-podtrženo - prakticky nic nevíš a tady to jen potvrzuješ, ty králi všech hulvátů.

dzordz*

No to už je na jejich zvážení, jestli ty změny vydají postupně, hned jak se provedou, nebo jestli by to hned být nemuselo a mohli by jich nastřádat víc naráz. Jen říkám, že když takovou změnu provedou, musejí zvýšit první číslo, o velikost změny nejde.

hodnocení

bena@ , diiiiik!

medwed*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

hodnocení

medwed, ac zena starsi, nerada se vracim o 20 let nazpatek. To bych dnes neresila problemy na PC ale houpala vnoucata a hackovala decky :)

Ono se mi v 5 rano uz docela chtelo spat a mozek nebral. Pak ale mu to ale prece jenom nedalo a stacilo se zepat Googlu. Jiz v patem linkui byla laskava a jednoducha odpoved. A ted se drz, jak ednoducha! Stahni doplnek a vimplementuj rovnou ve FF! Jak malo stacilo! Ano, stacilo pockat az se po celonocni reinstalaci oken trochu vyspim a nemusela jsem se tu stydet za problem mezi pc a zidli . Takze bodim za dobrou odpoved nalezi za 1. Googlu a za druhe mne!

medwed*

hele asi si to spatne pochopila lidi jako ty ja si vazim co i v letech se snazi neco naucit a pochopit a nesedi jen na lavicce a nekrmi ptaky venku proste psala si o inteligenci tak jsem psal o inteligentnim cloveku nerad pisu s oblinkama a nerad lezu lidem do zadku jako bena uvidime az bena najde to zapojovani koaxu do routeru to se pak pobavime...

hodnocení

medwidku, ja se u toho smala! Pc je sice neco uzasneho, zivy rozhovor nenahradi. Vubec, ani dost male se me to nedotklo, NAOPAK! Jen nemam rada vkladani stada skakacich panacku a tak to nevyznelo tak usmevne, jak jsem to myslela. I s tim ohodnocenim odpovedi preci to byla blbost, ne? Napsal jsi to presne tak, jak se to nejen rika, ale ve vetsine pripadu to urcite tak je, A neni to o veku! Deset smajliku ti posilam a ver, ze me hned tak neurazis!

Btw opet zurim, po te reinstal. musim najit nejaky spraavny device, protoze ten drahy notas nema (!) vypinani touchpadu a tak se hodne casto stane, ze pisu a preskoci mi kurzor nekam a nevsimnu si toho a pisu a pisu ... a to pak nejsem nastvana, to zurim a besnim! (nez jsem tohle napsala, preskocil aspon 10x)

Tak jdu hledat a tobe i kazdymu tady, usmevavy den!

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]