Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém s touto hláškou, správce mi vykazuje tuhle chybu. Nevím k čemu to slouží, celkově se v PC vůůbec nevyznám. Reinstaloval jsem windows a zformátoval disk a od té doby mi blbne hra Counterstrike/seká se, zvuk špatnej/, tak bádám čim to může být a narazil jsem na tuhle chybovou hlášku, tak bych prosil radu. Chybí ovladač, ten ale nemůžu nikde dohledat a nevím si už rady, zkoušel jsem už různé programy na automatické vyhledávání ovladačů, ale nenajde prostě. Win mám XP.
Základní deska
Výrobce: ASUSTeK Computer Inc.
Produkt : P4P800-E
Verze: Rev 1.xx
Sériové číslo: MB-1234567890
Děkuji za pomoc.
A při té přeinstalaci Windows, nainstaloval jste taky ovladače z CD dodaného k základní desce? Vypadá to, že nemáte nainstalované všechny ovladače, ale driver čipsetu na webu Asusu není. Bude na tom CD nebo na webu Intelu (Chipset Intel 865PE). A jak to vypadá ve správci zařízení, žádné žluté otazníky nebo vykřičníky?
Ano, při instalaci WinXP jsem použil CS original k PC. Ten ovladač mi právě nejde nikde stáhnout. Ve správci zařízení mám právě žlutý otazník nad tim: řadičem jednoduché komunikace pro sběrnici PCI, jinak nic. Pokud to nějak pomůže, tak jsem měl ten otazník i hned pod tim, taky nějaký řadič který také neměl ovladač, dal jsem "přeinstalovat ovladač" a vložil právě to CD a ovladač se nainstaloval, ale u tohoto řadiče pro sběrnici PCI mi to stejným způsobem nejde. Takže si nevím rady. Děkuji za odpověď.
Tak nevím, jestli jsme si rozuměli. Měl jsem na mysli to modrobílé CD s označením P4C800/P4P800 series Motherboard (hned nad manuálem) na této fotografii . To obsahuje ovladače pro všechno, co je na základní desce integrované - lze to sice nahradit instalací aktuálních ovladačů stažených z internetu, ale to už chce vědět, co všechno stáhnout.
Když se ve správci zařízení podíváte u toho řadiče pro PCI na kartu "Podrobnosti", vidíte u ID instance zařízení nějaký řetězec podobný tomu na obrázku?
Rozuměli, přesně toto CD "Motherboard" jse použil k instalaci ovladačů. Přesto mi to ve správci ukazuje ten žlutý otazník u toho řadiče pro sběrnici PCI. Najel jsem tdo těch podrobností a je tam to co na Vašem obrázku. trochu jiný design, ale je to ono/ ..je tam ten ID instance zařízení - po rozkliknutí je tam toho mnoho na výběr/
Děkuji za další odpověď
Omlouvám se, ale byl jsem mimo dosah. Takže ten retězec z ID instance zařízení mi sem prosím zkopírujte, potřebuju ho celý a ten, který se ukazuje vám u toho řadiče s otazníkem.
Jsem se bál, že na to budu sám. Tady to je: /správce zařízení-další zařízení-řadič-podrobnosti/ ..PCIVEN_125D&DEV_2838&SUBSYS_2838125D&REV_014&2E98101C&0&48F0
Díky za odpověď
Podle toho řetězce se to zařízení tváří jako "Data Fax Modem"od ESS. Používáte, nebo používal jste něco takového - pravděpodobně na odesílání faxů z PC nebo pro vytáčené připojení? Pokud to stále používáte, je ovladač na CD dodaném k tomu zařízení (může to být interní karta zabudovaná do počítače). Jestli ne, stáhněte si a nainstalujte Everest Home spustte ho, klikněte pravým tlačítkem myši na "Hardware", nechte udělat rychlou zprávu, (nejlépe jako text), uložte ji někam na web a dejte sem odkaz na stažení. Pokud jste nějaký takový hardware používal a v současnosti už ho nepoužíváte, ve správci zařízení tu položku odeberte a restartujte počítač - tím by měla zmizet.
ulozto.cz/... .. Heslo: 55555
Takový hardware jsem nikdy nepoužíval a nevím kde přesně ho vymazat, koukal jsem, ale nenašel jsem.
Děkuji za odpověď
V tom výpisu z Everestu ale je tohle: ESS Technology ES2838/2839 SuperLink Modem a to bude ono. Bude to interní karta v PC nebo součást něčeho jiného, pak jí prozradí jen (vzadu na skříni) jedna nebo dvě zásuvky na telefonní konektory RJ11 a klidně jste to nemusel ani nikdy použít. Mrknu se ještě po ovladači a hodím sem pak odkaz.
HW je třeba odebrat ve správci zařízení, když rozkliknete kategorii a vyberete jedno kopnkrétní zařízení, lze pak to zařízení odebrat přes pravé tlačítko myši -> "odinstalovat nebo kliknutím na červeně označenou ikonu z lišty. Ta ikona se zobrazuje jenom, když je vybrané konkrétní zařízení, jinak není vidět. Ale jestli tam HW skutečně je, pak odebrání nepomůže. Po restartu by se natáhl zpět.
Určitě jsem to nikdy nepoužil. Pokud jsem správně koukal, tak jsem je i našel,dvě zásuvky a u nich je nakreslen telefon.
HW jsem zkoušel ve správě počítači odebrat podle obrázku, ale já tam zkrátka mezi "klávesnice" a "Monitory" skupinu "Modemy" nemám..
Pro ten modem by měly vyhovovat následující ovladače:
1) es2838/es2839_sup/... verze pro WXP
2) driverscollection.com/...
Ve správci zařízení skupinu "modemy"nemáte proto, že ten váš není správně nainstalovaný (chybí ovladač) a systém vlastně "neví", že jde o modem. Ale dokud ta karta je fyzicky v počítači, tak stejně nepůjde ze správce zařízení jednoduše odebrat. Po restartu by Windows zjistily nový HW, chtěly na něj ovladač a vy byste byl ve stejné situaci jako teď. Chcete-li se toho zbavit, musíte tu kartu buď ve správci zařízení zakázat (pak jí systém nebude používat), nebo odebrat ten řadič jednoduché komunikace pro PCI, pak vypnout (ne restartovat)počítač a kartu s modemem z PC vymontovat. To ale můžete udělat jen tehdy, pokud je modem na samostatné kartě. Jestli nemáte v šuplíku nějakou záslepku, zůstane vám pak vzadu díra do PC.
Takže, hardware jsem odebral, použil jsem ty Vaše dva odkazy, tím jsem odinstaloval ten Hw a pak odebral kartu. Takže za tento problém moc děkuju. Chybná hláška se už neobjevuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.