Ahoj, mám internet s rychlostí 4 mbps od téhle firmy: [url=http://internet.vivo.cz/index.php?content=domacnosti]Vivo.connection[/url]. Když normálně net využívám (tj. surfuju, stahuju něco) , tak jede v poho, rychlost odpovídá výsledkům. Jenže, jakmile zapnu nějakou aplikaci - v tomhle případě hru, internet se strašně zpomalí a na asi 10-15 min. zastaví. Zkoušel jsem to řešit tím, že jsem povypínal programy přes ctrl alt del, ale ani to nepomáhá. Dokonce i při diagnostickém spuštění problém přetrvává . Už fakt nevím co mám dělat, tak prosím poraďte. Díky.
Tak tohle je opravdu zvláštní problém. Ale jak popisuješ, vypadá to spíše na chybu počítče než připojení, jelikož se spuštěním programu/hry asi něco"pokazilo". Nejdříve bych si to ověřil zapojením jiného počítače do sítě a jestli problém s výpadkem internetu přetrvá, bude nejmoudřejší když se obrátíš na technickou podporu poskytovatele toho internetu(v tvém případě firmy VIvo), ta by ti měla na 100% poradit (od toho tady je). Hiodně štěstí při řešení problému.
Zapnu nějakou aplikaci...čili jakoukoliv nebo tu hru? Ono nenapsal jsi co máš za pc a pokud nestíhá tak se zaseká úplně všechno, ne jen internet... Odhadoval bych to na zasekané pc, nebo bordel v pc (projet antivirem, spybotem,adaware, trojan hunter, trojan remover...), nebo vůbec jetý systém. Zajímalo by mě taky zda to dělá od začátku co je internet, zda je pc zabezpečeno- firewall, antivir, co je tam vlastně za systém...
snakesoft*
Zapnu nějakou aplikaci...čili jakoukoliv nebo tu hru? ... jakoukoliv hru Moje PC: 512 Ramky, 160GB HDD, 3.1 procesor, 256 graf. karta - vím, že to není nic moc, ale stíhat by to mělo. Ta hra je málo náročná. PC pravidelně defragmentuji a projíždím Active virus Shielde, CCleanerem a Ad-awarem. Jako firewall mám Kerio personal firewall. Na 100% to není virem. Mám windows XP professional. A počítač je starý asi 2 roky.
Dělá to od začátku? Píšu tu otázku raději hned jako první. Ta hra jede OK? Dělá to i při vypnutym firewalu? PC se v tu chvíli chová jak? Že je pc 100% čisté bych raději nikdy netvrdil Tohle se bude řešit touhle formou dost špatně...asi bych já osobně zkusil testovací disk s čistym win a hned bych viděl zda neni rozdrbaný systém...
snakesoft*
No dělá to asi 10 minut od spuštění té hry. Hra jede ok, akorát jsou lagy. Jinak pokud nehraji přes net, jede hra v pohodě, ale internet nejede. ANO, dělá to i při vypnutí firewallu. A s tím diskem se mi do toho moc nechce, nejsem až zas takový kompl odborník.
Ne myslel jsem od začátku co je net/pc. No nevim když píšeš při hře tak to bude bordel u tebe to je celkem jasné, ty hraješ všechno přes net nebo jak mam chápat že při jakékoliv hře ti nejde net? Jak zjištuješ že ti při hře nejde net když jsi ve hře a nehraješ po netu? Nezapomeň že máš celkem malou RAMku na nějaké task menu operace mezi hrou a win, nevim v jakém stavu máš win, udělá to hodně... Jde ti třeba ping na www.seznam.cz? Zkoušel jsi net v prohlížeči popřípadě nějakym alternativnim prohlížeči (opera firefox)?
snakesoft*
Co je net a pc, to není. Měl jsem kompl, ale začalo to až jsem ho měl dýl. No při jakékoliv hře to myslím tak, že když hraju cokoli, tak nejde net. Pokud jdu do winu a zapnu prohlížeč (používám jen mozzilu, někdy maxthon), tak net prostě nejde. Tak jsem to zjistil při hrách co nejsou po netu. A když je to přes net, to je jasný. RAMku mám malou, to vím, ale pořád je to schopný utáhnout warcraft, kterej byl vytvořen už za RAMek 256. A tím pingem na www.seznam.cz nevím co přesně myslíš.
start, spustit, cmd, ping www.seznam.cz Nevim nic mě už nenapadá, musel bych vidět, být tam já tak pokud bych neshledal že je rozvrtané pc tak bych zkusil ten testdisk a čistou instalaci. Může to být"jen"rozvrtaný systém... Třeba s něčim přijde Spider...
snakesoft*
No uvidím, tady ten ping. Příkaz PING na www.seznam.cz [77.75.72.3] s délkou 32 bajtů: Odpověď od 77.75.72.3: bajty=32 čas=7ms TTL=57 Odpověď od 77.75.72.3: bajty=32 čas=6ms TTL=57 Odpověď od 77.75.72.3: bajty=32 čas=8ms TTL=57 Odpověď od 77.75.72.3: bajty=32 čas=6ms TTL=57 Statistika ping pro 77.75.72.3: Pakety: Odeslané = 4, Přijaté = 4, Ztracené = 0 (ztráta 0%), Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách: Minimum = 6ms, Maximum = 8ms, Průměr = 6ms
Tak to se mi ukáže tohle: Microsoft Windows XP [Verze 5.1.2600] (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp. C:Documents and SettingsSnakeSoft>ping www.super.cz Příkaz PING na super.cz [°˙] s délkou 32 bajtů: Vypršel časový limit žádosti. Vypršel časový limit žádosti. Vypršel časový limit žádosti. Odpověď od 77.75.72.57: bajty=32 čas=7ms TTL=57 Statistika ping pro: Pakety: Odeslané = 4, Přijaté = 1, Ztracené = 3 (ztráta 75%), Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách: Minimum = 7ms, Maximum = 7ms, Průměr = 7ms C:Documents and SettingsSnakeSoft>
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.