Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíly v kvalitě zobrazení u různých prohlíž

Od: mysak* odpovědí: 4 změna:

Na PC s OS XP mám nainstalované prohlížeče IE 8, Chrom i Firefox. IE z nich ale webové stránky zobrazuje nejkvalitněji, rozdíl je zvlášť patrný u písma. U Chromu a Firefoxu je písmo jakoby ratsrované. Porovnával jsem stránky stejně velké, takže v tom příčina není (a ani v mých očích, potvrdili mi to kolegové v práci). V čem je problém?

Dík, Myšák

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Problém je v nastavení Windows XP. Prohlížeče se jím totiž řídí (kromě IE8, který to má vnucené). Klikni na plochu pravým tlačítkem, dej vlastnosti, záložku Vzled, klikněte na Efekty a zaškrtněte volbu "Používat metodu vyhlazování hran rastrových písem", kde vyberte možnost ClearType. Poklikejte všechna OK a je to ;)

Písmo je potom mnohem příjemnější už i u popisků ikon... ;)

mysak*

Dík, vypadá to logicky, v pondělí vyzkouším a dám vědět. Doma mám W7 a na nich to vypadá dobře, nejsou patrny rozdíly jako v práci na XP.

Myšák

Sám jsem to radši ještě zkusil na starším PC, které má XP a bylo to tím :) WIN7 už má tohle nastavené od výroby, sám vlastně nevím, proč to nebylo i v XP a tak hloupě to skryli, takhle o tom mnoho uživatelů ani neví.

mysak*
hodnocení

Ještě jednou díky, provedl jsem doporučovanou změnu nastavení a problém je odstraněn.

Přeji hezký den

Myšák

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]