Nejste přihlášen/a.
Na PC s OS XP mám nainstalované prohlížeče IE 8, Chrom i Firefox. IE z nich ale webové stránky zobrazuje nejkvalitněji, rozdíl je zvlášť patrný u písma. U Chromu a Firefoxu je písmo jakoby ratsrované. Porovnával jsem stránky stejně velké, takže v tom příčina není (a ani v mých očích, potvrdili mi to kolegové v práci). V čem je problém?
Dík, Myšák
Problém je v nastavení Windows XP. Prohlížeče se jím totiž řídí (kromě IE8, který to má vnucené). Klikni na plochu pravým tlačítkem, dej vlastnosti, záložku Vzled, klikněte na Efekty a zaškrtněte volbu "Používat metodu vyhlazování hran rastrových písem", kde vyberte možnost ClearType. Poklikejte všechna OK a je to
Písmo je potom mnohem příjemnější už i u popisků ikon...
Dík, vypadá to logicky, v pondělí vyzkouším a dám vědět. Doma mám W7 a na nich to vypadá dobře, nejsou patrny rozdíly jako v práci na XP.
Myšák
Sám jsem to radši ještě zkusil na starším PC, které má XP a bylo to tím WIN7 už má tohle nastavené od výroby, sám vlastně nevím, proč to nebylo i v XP a tak hloupě to skryli, takhle o tom mnoho uživatelů ani neví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.