Nejste přihlášen/a.
ahoj, potřeboval bych poradit, jelikoš mám notebook jako stolní pc, tak ho mám pořád na nabíječce, nemuže se nic stat baterce? snižuji jeji kapacitu? nebo ji mohu vyjmout a tím usetrit její zivotnost? dík
Baterie u NB jsou na to háklivé, stačí vyhledat pár témat zde na poradně. Doporučuje se minimálně jednou měsíčně baterii vybít provozem bez sítě až téměř (nebo i úplně) do vypnutí NB. Baterie si pak zachovává svoje vlastnosti, kapacitu.
Vyjmutí by mohlo být také řešení, ovšem některé NB bez ní nefungují, funguje někdy jako "vyhlazovač" průběhu napětí ze zdroje a mimo jiná také jako pojistka proti ztrátě dat při vypadnutí pojistek...
Správný kutil by si vyrobil blok z kondenzátorů jako náhradu baterky (kvůli výpadku napájení), ale ktomu potřebuješ znalosti, nářadí a součástky (např, konektor), ale pro normálního člověka je lepší nechat baterku uvniř a jednou nebo dvakrát za měsíc ji nechat vybít provozem.
To bych chtěl vidět, jak dlouho by vám ten "blok z kondenzátorů" o velikosti několika běžných LI-ION článků zvládl napájet notebook při výpadku napájení. Počítat se mi to teď nijak nechce, ale tak 5 vteřin když moc.
Třeba má kondíky s atomovým pohonem. Ted to zrovna řeším na tomhle notebooku co píšu a resetuje mě to i CMOS je to CR2032 tak ji jedu koupit.
Vtípky na můj účet...
Blok kondenzátorů (hodnoty jako pro coilgun) vydrží dost dlouho na uložení většiny dokumentů. Ještě si pohrát s nastavením napájení. Použitelné jen pro toho kdo ví co dělá.
Nenech se mýlit. Ty tvoje coilgun používají napětí cca350-500V akaždý vý že výkon roste s kvadrátem napětí takže pro nízká napětí v praxi nepoužitelné.
doplněno 24.04.12 15:47:samozřejmě "ví"
doplněno 24.04.12 15:52:takle vypada baterie kondiku 350V 700J což je 700WS zatraceně velká taška aby se to tam vešlo a při 35 W to je 20 sec. Za tu dobu nic neuložíš.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.