Nejste přihlášen/a.
Už mě ten parchant fakt štve. Občas se mi to samo /nebo mojin omylem/ nainstaluje a naskočí na lištu. Myslím ten Asc.com. Naposledy jsem měl na liště strejdu Googla a zničehonic /podle mě/ se tam objevil tenhleten Asc. Odinstaloval jsem ho v programech, ale i po několikerém restartu /už je to cca týden/ tam pořád je. Co byste mi poradili? Asc.com v programech na odinstalování nemám, ale na liště se drží jako... vy víte co.
Nemyslíte Ask..?To je vyhledavač.Tak ho prostě zakažte v prohlížeči.Podle toho jaký máte.A pak pozor při instalaci progů,hodně z nich se snaží nám ho nacpat...
doplněno 12.04.12 14:45: Není zač!
Já mozillu nepoužívám ale určitě tam někde budou Možnosti a Nastavení...Není to někde vpravo nahoře,u té hvězdičky?
já mám taky mozillu - klikni na ikonu /jakoukoliv na vyhledavači/ a dole se ti objeví správce vyhledávání modulů a klikni na to a pak si vyber co chceš zakázat - napiš zda se ti to povedlo
Pokud chcete vyčistit i Internet Explorer nebo celý počítač od ASK, google, Yahoo! a podobného bordelu, vložte sem nebo mi pošlete oba logy z programu RSIT. jak použít RSIT a kde ho stáhnout najdete zde: forum.viry.cz/...
(ono je možné, že v počítači i po odinstalaci mohly zůstat různé zbytky).
Beno, vy to určitě budete vědět - dnes se mi stalo přesně to samé, v IE9 se ask.com nastavil jako výchozí správce vyhledávání a přidal se do zásuvných modulů. Už nevím, na které stránce to na mě vyskočilo, ale nebylo to nic špatného, běžné vyhledávání informací přes google.. dole se objevila ta žlutá lišta, že blabla se pokouší o něco, ani sem to nečet a odkliknul to rovnou do pryč, ale sviňa se stejně nastavila.
Ve správci vyhledávání jsem našel zaškrtávátko, aby webové stránky nemohly měnit používané služby, a ask jsem smazal. Ale s těma pluginama teda nevím, jsou tam dva, oba jsou zakázané, ale nepřišel jsem na to, jak je smazat. Jiné pluginy, které jsem instaloval ručně a úmyslně, smazat jdou.
Nejvíc mi hlava nebere, jak se něco takovýho může dít, když tam je rezidentní antivir, všechny prohlížeče dneska jsou taky celkem defenzivní a opatrný, na všechno upozorňujou, a najednou tohle..
HijackThis by to uměl zvládnout odstranit. Hlavně nezapomeňte IE zavřít. Případně to budete muset přes HJT smazat v nouzáku.
Takže mi webová stránka může sama do prohlížeče vecpat doplněk, který navíc nejde regulérně odstranit? To je fajn
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.