Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, stáhl jsem si jeden seriál na svůj PC a teď bych si ho chtěl uložit na DVD nebo CD, abych se na něj mohl doma v klidu dívat. Na jaký typ DVD nebo CD bych to měl stáhnout, jaké označení by disk měl mít při koupi? Abych nekoupil něco špatně. A dále jak postupovat při procesu vypalování? Mám to tedy na svém PC ve složce, tam je možnost "zkopírovat vše na disk CD". Mohu to tímto dostat na to DVD nebo je jiný postup? Moc díky...
Zda CD či DVD závisí na velikosti dat (předpokládám, že cca 700 MB - tedy CD, stačit nebude, možná ani jedno DVD)...
Takže DVD R - je v podstatě jedno, zda R+/-, zbytečné je RW a nevhodné RAM...
No a pak "zkopírovat na disk CD" - pravděpodobně po částech, na CD se vejde cca 700 MB, na DVD cca 4,7 GB (velikost souborů vidíte ve zobrazení na počítači... Můžete využít i nějaký program speciálně určený pro vypalování...
1. máte skutečně DVD vypalovačku a nebo jen CD?
2. zkontrolujte si, že videa mají formát podporovaný vaším přehrávačem...
Pokud počítáte s tím, že po shlédnutí CD/DVD už obsah nebudete dál potřebovat je RW nebo RAM naopak velice vhodné
Nepředpokládám, že by si stahoval seriál k jednorázovému ´zkouknutí´...
BTW - většina běžných přehrávačů neumí s RAM pracovat...
Díky, přesně tohle jsem potřeboval vědět. Jen ještě asi blbý dotaz, ale jak se jmenuje třeba vypalovačka DVD? Mám tady Nero ale to je asi jen na CD... Jinak seriál má tři řady po 22 dílech, tedy snad se mi vejde všech 22 dílů na jedno DVD, jeden díl má přibližně 357 MB... Mám GOM Player a v tom se dá přehrát cokoliv. Ještě dotaz: mám teda jednotlivé díly ve složce, vyberu si v jakém přehrávači to chci přehrát (GOM Player) a spustí se mi to. Když to pak ale vypálím na to DVD tak mi to taky nabídne v jakém přehrávači to chci doma spustit nebo to bude vypálené v nějakém přehrávači natrvalo a nezměním to? Díky
22 x 375 MB = 8,25 GB - tedy nejméně dvě DVD (nelze vypálit část souboru, tedy pravděpodobně bude část disku nevyužita)...
Aha - já nějak nepochopil, že to doma chcete přehrávat taky na počítači - samozřejmě je pro přehrání možné použít libovolný přehravač, který podporuje daný formát videa...
Nero umí i DVD - záleží spíše na mechanice, musí být DVD writer, jinak sice může DVD číst, ale vypálí max. CD...
doplněno 12.04.12 11:57:Saaakra - překouk jsem se - 22 x 357 = 7,854 - ani to se na jednovrstvé DVD nevejde (max. kapacita 4,7)...
Díky, díky.
Mám teda Nero a u toho jsou tyhle věci:
Nero Digital: - Nero Cover Designer , Nero MediaHome, Nero PhotoSnap SE, Nero PhotoSnap Viewer, Nero Show Time, Nero Vision Express SE
Nero OEM: - Nero Cover Designer, Nero Express
Nero Start Smart
Nero Toolkit: - Nero CD-DVD Speed, Nero Drive Speed, Nero InfoTool
Nero Media Player: - Nero Media Player
Kdybych teda chtěl vypálit na DVD a následně si to pak pouštět nejen v PC ale i v TV, je jiný postup vypalování? Nebo je jiný postup vypalování pro přehrávání v PC a jiný pro TV? Díky
Postup vypalování je stejný...
Pro omezení problémů doporučuju nastavit co nejnižší rychlosti vypalování a to je vše... Jen - ne všechny přehravače umí použít všechny formáty videí (v počítači lze doplnit kodek či naistalovat přehrávač jiný) - vyzkoušet...
Nero umí i DVD...
Díky za info. Jak jsem psal výše, je mezi těmi druhy Nera ten, který by vypálil to DVD? Co třeba ten Nero Show Time nebo Nero CD-DVD Speed? Nebo si mám raději nainstalovat nějaký jiný program na vypalování? Asi se pořád ptám hloupě, ale dalo mi práci sehnat a najít ten seroš a tak bych si ho chtěl vypálit tak aby to fungovalo a bylo to v cajku. Díky
Já Nero nepoužívám, ale pokud na počítači je...
Nějaká položka v menu "Burning CD (DVD/ROM)..."
Pokud by tam nebylo nic, oblíbený je třeba Ashampoo...
Tak si instaluju Ashampoo Burning Studio 6, to vypadá dobře. Zkusím udělat jedno DVD a pak to zkusím zda to funguje. Díky moc za rady, pomohlo mi to
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.