Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soubor Boot.ini

Od: honzaferda* odpovědí: 9 změna:

Počítač při startu hlásí, "soubor BOOT.ini je neplatný". Po tomto hlášení normálně najede a funguje bez problému. Může mi někdo poradit, co s tím mám dělat?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

V souboru boot.ini je nějaká špatná položka.. navrhoval bych ho ukázat někomu zkušenému ať ho upraví nebo spíše opraví. Nachází se v C: a je myslím skrytý, takže musíte do Start-Ovládací Panely-Možnosti složky.

Můžete ještě zkusit Obnovení systému, ale nedávám mu moc velkou šanci, že by to obnovil do data, kdy to bylo v pořádku. Obnovení systému najdete v Start-programy-příslušenství-Systémové nástroje. Obnovení systému s dokumenty apod nic neudělá. Je to taková funkce, pokud se něco pokazí, tak to lze vrátit do původního stavu. Ale vždy je lepší to opravit sám.

honzaferda*
hodnocení

Soubor vůbec nelze otevřít. Jako by úplně chyběl. Tento soubor jsem našel v C:WINDOWSpss jako boot.ini.backup. Nevím jestli je správný a kam jej případně vložit. Dík za radu.

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

hop®

A je tam vůbec? Jakou má velokost?

Asi nebál tam nakopírovat ten záložní...

honzaferda*
hodnocení

Já nevím, kam bych ten soubor měl vložit.

hop®

A kde jste zkoušel otvírat ten poškozený?

Soubor je standardně umístěn v kořenovém adresáři, tedy C:/boot.ini

doplněno 12.04.12 09:24:

Mělo by stačit ten záložní překopírovat a přejmenovat...

honzaferda*
hodnocení

Dobře, já to zkusím a ozvu se.

hop®

Pozor. měl by mít atributy H a S, takže ho ve standardním nastavení průzkumníka nebo TotalCommanderu asi neuvidíte!

bena*

Tohle ↓ vypadá dobře. Otevřte Poznámkový blok, vložte to tam a uložte jako boot.ini. Nezapomeňte nastavit při ukládání nastavit Uložit jako typ VŠECHNY SOUBORY.

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

honzaferda*
hodnocení

Vážení "bena" a "hop". Díky za radu . Podařilo se. Záložní soubor jsem zkopíroval do kořenového adresáře C: a přejmenoval. Po restartu je vše v pořádku a žádná hlášení. Ještě jednou díky!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]