Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Java - příkazový řádek

Od: disi odpovědí: 8 změna:

Ahoj,

napsal jsem si jednoduchý prográmek v javě. A aby se mi spouštěl v příkazovém řádku, tak jsem ho uložil jako .bat, jenže když na to kliknu, tak tam příkazový řádek jenom problikne... Nevíte, jak to udělat, aby ten řádek tam zůstal? Co dělám špatně, jsem v javě začátečník, tak mi to prosím zkuste vysvětlit nějak ,,srozumitelně,, :) Díky předem za odpověď :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

V baťáku šlo použít příkaz PAUSE, který pozastavil vykonávání přípazů do stisku klávesy...

dzordz*
hodnocení

0x

Spusťte příkazový řádek ze startu, příkazem cd se přepněte tam, kde máte daný soubor (nebo ho umistěte někam, kam už ukazuje systémová proměnná path, ale to není moc šťastné řešení), a pak ho spusťte. Příkazový řádek zůstane otevřený a výstup uvidíte.

Java v batu je pro mě novinkou, čekal bych, že se výstup zkompiluje do souboru .jar :)

hodnocení

0x

Hope ty máš nejlepší odpověď já tě jěště upřesním.
disi: Úplně na konec souboru na poslední řádek (samostatně) napiš PAUSE

dzordzi: Proč tak složitě. Normálně stačí spustit Příkazový řádek a dotyčný .bat soubor do něj stačí myší prostě přetáhnout

doplněno 10.04.12 19:54:

a zmáčknout enter

disi
hodnocení

Ahoj, program vypadá takto:

import java.util.Scanner;
public class trojclenka {
public static void main (String[] agr){
Scanner sken = new Scanner (System.in);
double jedna,dva, tri, ctyri;
System.out.println("Hmotnost celku (v jakékoli jednotce): ");
jedna = sken.nextDouble();
dva = 100;
System.out.println("Zadejte procentualni
podil celku: ");
tri = sken.nextDouble();
ctyri = jedna * tri / dva;
System.out.print(tri);
System.out.print ("% odpovida ");
System.out.print(ctyri);
System.out.print(" vami zvolenou jednotkou");
}
}
Mam ho na plose v poznamkovem bloku, dám uložit jako trojclenka.bat, potom to znova otevru, a napisu na konec pause, potom na ikonu trojclenky.bat kliknu, spusti se prikazovy radek, a napise to toto :(, co s tím, poradíte?
Java - příkazový řádek
dzordz*

Však to říkám, musíte to zkompilovat do .jaru a pak spustit. Jestli se vám pro jednorázové použití nechce tahat a instalovat JDK nebo netbeans, můžete to provést online: compilr.com/...

disi
hodnocení

tak jar mám vytvořený, a když na to kliknu, tak to vůbec nereaguje, proste to nic nedělá, chci aby to fungovalo tak, že na to kliknu, a automaticky se otevře příkazový řádek s tou app. Poradíte mi prosím?

dzordz*

Pokud vím, konzolové aplikace jdou spouštět jedině přes java -jar nazev.jar , viz Note: As of J2SE 5.0, jar files are associated with the javaw launcher on Windows, which does not open a console on startup. If your application needs a console, write a batch file which would start it using the java launcher. (klíčové slovo: windows - že by to v jiném systému fungovalo dvojklikem bez konzoly? :)) Nebo si vytvořit vlastní, speciální přiřazení programu :)

Grafické jar aplikace normálně dvojklikem spouštět jdou.

disi
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]