Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás, chci se zeptat, přitelkyně jde na vysokou školu, chci se tedy zeptat, jaký notebook koupit? Jaka je nejlepší značka atd.? Potřebuju aby toho dost uměl, byl rychlí a za rozumné peníze děkuji
Ahoj. Můj názor na dnešní notebooky je takový, že je to již takřka jedno, který vybereš. Jde o vbitřnosti a ne o to, co je napsáno na logu "krabice." Ale nejkvalitnější podle mě stále zůstává Dell. Také není ten z levnějších.
Sám mám velmi dobrou zkušenost s HP, ale až s vyšší "pracovní" řadou. Ty nejlevnější jsou šunty na úrovni strojů za 10 tisíc co prodávají supermarkety.
Velmi dobré jsou taky Lenovo, i když už to není taková špička jako dobách IBM. Jsou ale dost hranaté a myslím že u ženy by to s designem neuspělo.
HP nikdy více, a to především díky jejich servisu. Byl jsem tam 10x a závadu neodstranily, ani nevyměnili ntb. HP, no more!
Jak píšu, jde o cenovou hladinu. Kvalita zpracování i jednotlivých komponentů u stoje za 12 nebo 25 tisíc jsou někde jinde.
Vše je jen o názoru a o zkušenostech každého uživatele. To máte jako u auta. Někdo je schopný jezdit ještě za třicet let v trabantu a bude Vám říkat, že na dnešní moderní auta není spoleh a jejich servisy nefungují a jiný se mu vysměje.
Smůla bych neřekl, spíš neschopný servis. Notebook měli vyměnit jako to třeba dělá DELL a pak se v něm šťourat. Oprava stylem: závada se neprojevila, nahrán nový BIOS je super. A takhle x-krát.
Ne, to je firemní politika. Vyměnit celý komp ještě před posouzením je rozhodně nadstandard, který těžko vyžadovat po každém. Navíc nadstandard, který si rozhodně zaplatíš už při koupi strojei když ho třeba nikdy reklamovat nebudeš.
Proč nadstandard když to platíme při koupi čehokoliv. Jsou země kde si na žádnou záruku nehrají a výrobky jsou tam podstatně lacinější.
Jo, a k večeři mají housenky co si sami najdou...
Momentálně mě nenapadá kde v "civilizovaném světě" neexistuje záruka. Jiná věc je že 2 roky je nesmysl často překračující i reálnou životnost, většinou je to 3-6 měsíců.
Pro ženskou? No buď aby byl červený nebo aby to bylo Apple. Hodně dobře taky vypadají menší Sony.
Jinak je to volba ohledně peněz a reálných požadavků. Má být rychlý? Jako aby se v něm rychle pracovalo nebo aby zvládal i ty nejnáročnější hry? A má být co nejmenší (aby se snadno přenášel) nebo s velkou klávesnicí s numerickým blokem nebo vyloženě co největší (ty se ale fakt už blbě přenáší).
Za rozumné peníze, t.j. většinou do 10.000,-, případně do 15.000,-, je to úplně jedno. Rozdíly v kvalitě mezi značkami se smazaly, ale v mnoha případech stále ještě platíš jenom tu značku. Takže se podívej na parametry, porovnej ceny a značku neřeš. Každý bude propagovat tu svoji, se kterou má dobrou zkušenost. Já mám dobrou zkušenost s Acer, přestože ji hodně lidí pomlouvá.
O střeva ani tak nejde, ale pokud se má přenášet tak je důležitá kastle, není k zahození když má rám z lehkých slitin. Co lidí už dojelo na prasklé displaye nebo při nejlepším prasklé panty u celoplastových notebooků.
Berte takový co má matné LCD, lepší pro práci přes den. Pohodlnou klávesnici (rozložení kláves), pokud možno osvětlenou. Numerická klávesnice není k zahození. Dále bych se zaměřil na to jak dlouho vydrží běžet na baterku. Graf. výkon asi potřeba nebude (hry). Nebrat málo výkonně (Intel i3) procesory, při žátěži pečou jak trouba a z notebooku se stane vysavač. No a nakonec hmotnost notebooku a napájení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.