Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel - propojení dvou tabulek

Od: hop® odpovědí: 16 změna:

Zdravím, řeším problémek s propojením tabulek a nějak jsem se zasekl hned na začátku, vůbec mi to nemyslí, prosím, poraďte, díky!

Mám od dodavatele materiálu dokument "cenik.xls", kde je v listu "ELEKTRO" ve sloupci B objednací číslo položky a ve sloupci C její jednotková cena.

A mám svůj formulář "material.xls" s listem "EL" (do něj zadávám a rozpočítávám materiál), ve sloupci D mám zadaná objednací čísla jednotlivých položek a ve sloupci E bych potřeboval mít ceny těchto položek z dodavatelského ceníku.

*hej**modla*

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

hopíku moc jsem to sice nepochopil ale zkus klasiku :D;)
Ctrl + C Ctrl + V

To mě napadlo jako první, ale tak špatně mu tu snad nemyslí. *smich*

Spíš bych řekl, že bude problém v tom, že ty sloupce resp. jednotlivé položky nejsou ve stejném pořadí.

hop®
hodnocení

Ano, já mám ve svém formuláři pouze výběr dodavatelských položek a v jiném pořadí.

Navíc potřebuji, aby se pouhým importem nového ceníku aktualizovaly ceny v mém formuláři...

mowla*
hodnocení

0x

Jakou máš verzi Excelu?

Jinak - hledej v menu Data - Připojení a nastav kterých polí (a za jakých podmínek) se propojení týká...

dzordz*

Nevím, co přesně se skrývá pod Připojení, ale u těch všelijakých datových zdrojů to udělá 1:1 kopii tabulky, že? Pak by se v ní dalo normálně vyhledávat a pokud by se zdroj aktualizoval, aktualizovaly by se i ceny tady.

Trochu kratší možnost by byla ty ceny vhyledávat do formulářů přímo, když se sestavuje nějaký ten vyhledávací vzorec a jsou oba soubory otevřeny, dá se normálně zacílit buňka/oblast v tom druhém. Ve vzorci pak bude něco na způsob ’[cenik.xls]listprodukty’!C15. Dokud zůstane cesta ke zdrojovému souboru stejná, bude to fungovat a při každém otevření si to taky načte aktuální informace.

hop®
hodnocení

Mowla: 2003. Zatím díky za stopu!

mowla*

Hmmm...

Blíž ti nepomůžu - teď sedím u 2007 a jinak používám 2000 - snímky obrazovek nebudou - a z hlavy si jednotlivé verze, bohužel, nepamatuju... :( Je jich moc...

hop®
hodnocení

Ještě upřesním: tohle je vzorek ceníku od dodavatele, ze kterého potřebuji podle objednacích čísel vycucat cenu některých položek:

Excel - propojení dvou tabulek
hop®
hodnocení

... a tohle je kus mé tabulky, do které potřebuji doplnit katalogovou cenu z ceníku dodavatele...

Excel - propojení dvou tabulek #2
dzordz*

Zkuste tohle: =SVYHLEDAT(D2;’’!B:C;2;NEPRAVDA)

mezi uvozovky akorát doplňte [název.xls]názevlistu , takže ten celý parametr mezi středníky bude například ’[cenik.xls]List1’!

doplněno 09.04.12 22:39:

Sem věděl, že to nenapíšu dobře :)

’[cenik.xls]List1’!B:C

jěště mě napadlo to ručně napsat není to ta nejjednodušší cesta ale na 100% to půjde :D

hop®
hodnocení

Jj, dobrá zkratka. Sice je to delší, ale zato je to horší cesta. Tak na 100% to takhle dělat nebudu! *smich*

hop®
hodnocení

DZORDZ: Tak vyřešeno, díky Vám, dal jste mi ten správný směr (a potřebnou funkci). Ještě jsem to musel trošku upravit k obrazu svému (trošku jsem se taky pral s vstupním souborem), ale MOC DÍKY! *slunce**palec**palec**palec*

A Fatálku, Tobě dávám virtuální palec za nejvtipnější odpovědi! *palec*;)*slunce*

já too jako vtip moc nebral ale budiž :D

Hope, šice už je vyřešeno, ale jak na to koukám tak by to šlo i přes Access pokud ho máš

hop®
hodnocení

Ahoj Mave, Acces sice mám, ale s databázemi jsem skončil u programování ve FoxPro (ještě v bývalé práci), od té doby nějak podobné záležitosti nepotřebuji. A z toho vyplývá, že sice Acces mám, nicméně jsem jej nikdy nepoužil a tím pádem s ním ani neumím. *nevi*

Pro různé pracovní tabulky používám Excel, svůj formulář na materiál v Excelu už mám déle (jen jsem tam potřeboval implementovat tu vazbu) a aktuální ceny dostávám též v Excelu.

Nicméně díky za tip! *slunce*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]