Nejste přihlášen/a.
Chtěl jsem si drobně upravit pár ikon z navigace (zvýraznit barvy). Tyto ikony mají přípony .ico, icon, .bmp. Pokoušel jsem se je otevřít programy IcoView, Icreator, Aicon, IconExplorer, IcoFX2 a taky ACDSee, IrfanView, GIMP, PhotoStyler, ale zcela neúspěšně. V čem může být problém?
Na níže uvedené adrese je uloženo pár namátkově vybraných souborů. Nejsem expert přez SW, ale zjistil jsem, že soubory s příponami .ico, icon a icons v tomhle případě pravděpodobně nemají s obrázky nic společného. Pokud byste někdo dokázal poradit, jak otevřít ony soubory .bmp, drobně je upravit a uložit v původním formátu, byl bych vděčný.
.bmp je klasická bitmapa a základní formát ve kterém ukládá MS paint (malování) :D
doplněno 10.04.12 16:45: všechny ty soubory z toho zipu jsou prostě jaksi poškozené a nic s nimi nenaděláš (maximálně tak zmeníš název :D)
kde si je sehnal a na co je potřebuješ?
Jj, to víme. Tak si to stáhni a zkus otevřít. ![]()
...s tím umí dělat snad jen ta navigace, já se tím trápil asi půl hodiny, než jsem to vzdal...
Poškozené nejsou, v navigaci normálně fungujou. Chtěl jsem si je barevně zvíraznit, protože například řazení do pruhů před křižovatkou je šedá ikona s bílou šipkou, nebo šedá ikona se žlutou šipkou. Vzhledem k velikosti (spíš malosti:D) těch ikon nejsou od sebe za jízdy prakticky k rozeznání.
No jo, výrobce asi nemá zájem, aby se mu v tom někdo štoural. Takže mám smůlu.![]()
Tak mě napadlo, jestli ty přípony vůbec znamenají to co obecně mají. Jestli si to jen programátor navigace nepopsal pro lepší rozlišení. Icon jsou ikony a bmp obrázky. Přitom "kódování" (nenapadá mě lepší slovo) těch souborů neodpovídá těm příponám.
doplněno 10.04.12 17:18:Našel jsem ještě tohle
icon - Soubor platformy MAC (Folder Custom Icon)
.icon - Icon 8 chemical modeller output soubor
.icon - Unix : Icon image (1bit black and white Sun icon soubor)
Neběží ta navigace nakonec na Linuxu?
doplněno 10.04.12 17:21:A není .bmp jako .bmp
.bmp - Alpha Microsystem BMP image format
.bmp - Mime: image/bitmap
.bmp - Mime: image/bmp
.bmp - Mime: image/x-bmp
.bmp - Mime: image/x-windows-bmp
.bmp - standard Windows Bitmap image (also OS/2 )
.bmp - QuicBooks Windows bitmap soubor
.bmp - Award BIOS bitmap
.bmp - Infinity game engine palette information
Tak to určitě ne:D, je jich tam přes 600
a jejich anglické názvy by zhruba odpovídaly smyslu ikon na displeji.
Tuším, že běží na Windows CE. Je v ní i pár jiných souborů s příponou .bmp, které jdou otevřít bez problému.
No, to je pěkné...
Tak mě napadlo, jestli by to neuměly ty Win CE. Jenže ty asi zase nespustim v PC.
Tak jsem si to cvičně nainstaloval, ale k ničemu mi to není. V těchto Win CE není nic, čím by se daly editovat obrázky, nehledě na to, že se mi ani nepodařilo z klasických XP do CE nic překopírovat. Je to holt OS pro PDA a funguje si sám pro sebe.![]()
tak teď jsem se skvěle pobabil hopíku ![]()
možná nastavení barevného schéma značek by tam mohlo být ale editor asi pravděpodobně ne
Nojo, no, já si myslel. že to nevyjde... ![]()
Ale hlavně, že seš veselej!
Já jsem s navigacema skončil u glóbusu Prahy ... ![]()
Jasně, že je to výcuc ![]()
Akorát, že ze všech tří .bmpéček mi to udělá stejný obrázek se stejným názvem diricon_001.bmp. Tak nevím jestli je to správně nebo nějaký šum na trase.
Zeptal jsem se strejdy Gůgla a pak chvilku hledal ve výsledcích a jsem našel co jsem hledal ![]()
Ty obrázky jsou zkomprimované, takže jsem to dekomprimoval ![]()
No ještě že jsi nepřišel s WinZipem ![]()
Tímhle fredlynx.info/...
doplněno 10.04.12 21:30:Koukám, že ten program zazipovaný je :D
ANO ANO ANO - no to je vono!
Těch pár souborů, co jsem poslal je vybráno náhodně ze 600, vůbec nevím, co je zrovna v těchhle za konkrétní obrázky, takže je i možné, že jsou stejné (nebo podobné).
Jak se k tomu dostanu? Jde o běžnou komprimaci, nebo musím mít nějaký speciální program?
doplněno 12.04.12 19:26: ááá... samým rozčilením jsem přehlíd ten odkaz výše. Už jdu na to. Dnešní noc asi bude dlooouuuhá.![]()
Funguje to! Zatím mám dekomprimovaných 571 ikon a žádná z nich není ta pravá
, ale snad ji někde najdu. To už je jiná věc. Takže moc díky.![]()
Tak jsem poněkud zklamán
. Několik set obrázků to dekomprimovalo, ale další desítky to vynechalo. Netuším proč. Jsou ve stejném adresáři, přibližně stejně velké a mají i podobný název. Jak na potvoru jsou mezi nimi právě ty, které potřebuju. Ten program se tváří jako by je zpracovával, nicméně v cílovém adresáři se následně neobjeví.
No mě se právě taky v cílovém adresáři objevil ze tří jen jeden.
Jestli ten obrázek není rozložený. V jednom .bmp je obrys, v druhém žlutá šipka a ve třetím černé pozadí. A navigace nebo v tomhle případě ten program to rovnou sestaví dohromady.
Takhle je dělaná grafika některých jednodušších her.
Jinak ty soubory s příponou -icon mi přijdou jako normální textové soubory
$pins.spr 5Jojo, nejspíš to odkazuje na soubory se sprity, číslo bude index do toho cílového souboru.
Sprite prakticky viz s.ytimg.com/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.