Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Soubory se zdánlivě známou příponou

Od: magdon® odpovědí: 28 změna:

Chtěl jsem si drobně upravit pár ikon z navigace (zvýraznit barvy). Tyto ikony mají přípony .ico, icon, .bmp. Pokoušel jsem se je otevřít programy IcoView, Icreator, Aicon, IconExplorer, IcoFX2 a taky ACDSee, IrfanView, GIMP, PhotoStyler, ale zcela neúspěšně. V čem může být problém?

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

máš správné rozlišení? musí být 1:1 klasické rozměry jsou 16x16 nebo 32x32

doplněno 08.04.12 15:47:

aha špatně jsem si to přečetl oni nejdou v ničem otevřít

dzordz*
hodnocení

0x

IrfanView by je otevřít měl, případně nahlásit, že mají špatnou příponu a že to je typ xxx, případně si rovnou říct o plugin xxx.dll. Gimp by taky měl otevřít snad jakejkoli rastr (snad krom psd..).

Dá se případně jedna dvě někam hodit na net, kdyby se na to chtěl někdo podívat? :)

hodnocení

Na níže uvedené adrese je uloženo pár namátkově vybraných souborů. Nejsem expert přez SW, ale zjistil jsem, že soubory s příponami .ico, icon a icons v tomhle případě pravděpodobně nemají s obrázky nic společného. Pokud byste někdo dokázal poradit, jak otevřít ony soubory .bmp, drobně je upravit a uložit v původním formátu, byl bych vděčný.

uloz.to/...

.bmp je klasická bitmapa a základní formát ve kterém ukládá MS paint (malování) :D

doplněno 10.04.12 16:45:

všechny ty soubory z toho zipu jsou prostě jaksi poškozené a nic s nimi nenaděláš (maximálně tak zmeníš název :D)
kde si je sehnal a na co je potřebuješ?

hop®

Jj, to víme. Tak si to stáhni a zkus otevřít. :)

doplněno 10.04.12 16:44:

...s tím umí dělat snad jen ta navigace, já se tím trápil asi půl hodiny, než jsem to vzdal...

hodnocení

Poškozené nejsou, v navigaci normálně fungujou. Chtěl jsem si je barevně zvíraznit, protože například řazení do pruhů před křižovatkou je šedá ikona s bílou šipkou, nebo šedá ikona se žlutou šipkou. Vzhledem k velikosti (spíš malosti:D) těch ikon nejsou od sebe za jízdy prakticky k rozeznání.

No jo, výrobce asi nemá zájem, aby se mu v tom někdo štoural. Takže mám smůlu.:(

hodnocení

0x

Tak mě napadlo, jestli ty přípony vůbec znamenají to co obecně mají. Jestli si to jen programátor navigace nepopsal pro lepší rozlišení. Icon jsou ikony a bmp obrázky. Přitom "kódování" (nenapadá mě lepší slovo) těch souborů neodpovídá těm příponám.

doplněno 10.04.12 17:18:

Našel jsem ještě tohle

icon - Soubor platformy MAC (Folder Custom Icon)
.icon - Icon 8 chemical modeller output soubor
.icon - Unix : Icon image (1bit black and white Sun icon soubor)

Neběží ta navigace nakonec na Linuxu?

doplněno 10.04.12 17:21:

A není .bmp jako .bmp

.bmp - Alpha Microsystem BMP image format
.bmp - Mime: image/bitmap
.bmp - Mime: image/bmp
.bmp - Mime: image/x-bmp
.bmp - Mime: image/x-windows-bmp
.bmp - standard Windows Bitmap image (also OS/2 )
.bmp - QuicBooks Windows bitmap soubor
.bmp - Award BIOS bitmap
.bmp - Infinity game engine palette information

bůhví jestli to nejsou třeba písničky nebo videa *haha*

doplněno 10.04.12 17:15:

nebo cokoli jiného

hodnocení

Tak to určitě ne:D, je jich tam přes 600*ee* a jejich anglické názvy by zhruba odpovídaly smyslu ikon na displeji.

hodnocení

Tuším, že běží na Windows CE. Je v ní i pár jiných souborů s příponou .bmp, které jdou otevřít bez problému.

hodnocení

*ee*No, to je pěkné...

Tak mě napadlo, jestli by to neuměly ty Win CE. Jenže ty asi zase nespustim v PC.

hop®

A což zkusit něco takového:

microsoft.com/...

hodnocení

Tak jsem si to cvičně nainstaloval, ale k ničemu mi to není. V těchto Win CE není nic, čím by se daly editovat obrázky, nehledě na to, že se mi ani nepodařilo z klasických XP do CE nic překopírovat. Je to holt OS pro PDA a funguje si sám pro sebe.:(

hop®

Hmm. A v té navigaci nějaký interní editor asi nebude... *nevi*

*haha* tak teď jsem se skvěle pobabil hopíku *smich*
možná nastavení barevného schéma značek by tam mohlo být ale editor asi pravděpodobně ne

hop®

Nojo, no, já si myslel. že to nevyjde... *hi*

Ale hlavně, že seš veselej! ;) Já jsem s navigacema skončil u glóbusu Prahy ... *smich*

10.04.12 20:09

*haha*

hodnocení

0x

Je to ona?

Soubory se zdánlivě známou příponou

*sok* to si našel na netu nebo to z toho nějak vytáhnul?

Jasně, že je to výcuc ;)

Akorát, že ze všech tří .bmpéček mi to udělá stejný obrázek se stejným názvem diricon_001.bmp. Tak nevím jestli je to správně nebo nějaký šum na trase.

tak to mi teda řekni jak jsi to vycucnul. to by mě vážně zajímalo

Zeptal jsem se strejdy Gůgla a pak chvilku hledal ve výsledcích a jsem našel co jsem hledal *smich*

Ty obrázky jsou zkomprimované, takže jsem to dekomprimoval :)

no neřikej že winRARem :D

No ještě že jsi nepřišel s WinZipem *smich*

Tímhle fredlynx.info/...

doplněno 10.04.12 21:30:

Koukám, že ten program zazipovaný je :D

hodnocení

ANO ANO ANO - no to je vono!

Těch pár souborů, co jsem poslal je vybráno náhodně ze 600, vůbec nevím, co je zrovna v těchhle za konkrétní obrázky, takže je i možné, že jsou stejné (nebo podobné).

Jak se k tomu dostanu? Jde o běžnou komprimaci, nebo musím mít nějaký speciální program?

doplněno 12.04.12 19:26:

ááá... samým rozčilením jsem přehlíd ten odkaz výše. Už jdu na to. Dnešní noc asi bude dlooouuuhá.;)

doplněno 12.04.12 20:06:

*palec*Funguje to! Zatím mám dekomprimovaných 571 ikon a žádná z nich není ta pravá*ee*, ale snad ji někde najdu. To už je jiná věc. Takže moc díky.*frajer*

doplněno 12.04.12 21:13:

Tak jsem poněkud zklamán:(. Několik set obrázků to dekomprimovalo, ale další desítky to vynechalo. Netuším proč. Jsou ve stejném adresáři, přibližně stejně velké a mají i podobný název. Jak na potvoru jsou mezi nimi právě ty, které potřebuju. Ten program se tváří jako by je zpracovával, nicméně v cílovém adresáři se následně neobjeví.

No mě se právě taky v cílovém adresáři objevil ze tří jen jeden.

Jestli ten obrázek není rozložený. V jednom .bmp je obrys, v druhém žlutá šipka a ve třetím černé pozadí. A navigace nebo v tomhle případě ten program to rovnou sestaví dohromady.

Takhle je dělaná grafika některých jednodušších her.

hodnocení

0x

Jinak ty soubory s příponou -icon mi přijdou jako normální textové soubory

$pins.spr 5
pins.spr 5
$poi_mapdistant.bmp
$poi_mapclose.spr76
poi_mapclose.spr76
Já nevím
dzordz*

Jojo, nejspíš to odkazuje na soubory se sprity, číslo bude index do toho cílového souboru.

Sprite prakticky viz s.ytimg.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]