Nejste přihlášen/a.
Zdravím, koupil jsem do firemního počítače nové RAM. Jedná se o 4 GB RAM, Kingston DDR2 667 MHz CL5, ale v tento počítač je uvedeno pouze 3,11 GB RAM. Zkoušel jsem vypojit staré RAM a pořád to samé. Nevíte někdo, kde mám na co máčknout, aby počítač využil všech 4 GB? Počítač je už poměrně starý. Základní deska povoluje max 4 GB RAM.
Důvod - protože máte 32-bitový Windows, který vyšší kapacitu neumí. Řešení 64-bit. systém, tedy jestli to stojí zato.
Podle mého názoru je zatím nejlepší řešení mít 32bitový systém se 4GB RAM. Sice člověk bude muset nějakou tu pětinu (+/-0,8 GB) oželit, ale pořád to stojí za to. Takový počítač bude 100%ně výkonnější, než se 64bitem. Ten je +/- 2x tak náročnější na paměť a zpětná kompatibilita se 32bitovými aplikacemi není 100%ní (od oka nějakých 70%, +/-). Jinak zpětná kompatibilita se 16bitovými aplikacemi je nulová. Ale 16bitové aplikace se snad už dnes nepoužívají v běžné činnosti.
64bitový systém, aby se to výkonostně vyplatilo, potřebuje aspoň 6GB RAM. Jinak je lepší mít 32bit. Toť můj názor, toť má zkušenost.
maverick: Nevím, jeslti jsem Vám to psal či ne, ale 64bit systém je 2x tak složitější než systém 32bitový. Pokud to nechápete, můžete si to představit třeba na našem jazyce. Berme ho jako 32bitový. Kdybychom přešli na 64bitový, slova by byla 2x tak delší. No a na paměti je to také znát - je jí jakoby 2x méně k dispozici, protože provozujete 2x tak složitější systém.. Mluvil jsem o tomhle problému i se studovaným IT technikem, když jste mne prve upozornil a ten mi řekl prakticky to samé, co jsem tu psal. Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.