Nejste přihlášen/a.
Zdravím, stala se mi dost nepříjemná věc. Včera večer došlo k výpadku proudu a vypnul se PC. Když jsem počítač zapnul, najelo menu, ve kterém si vybírám, jaký OS chci spustit. Poté něco o tom, že byl počítač nečekaně vypnut a ať vyberu, jak ho chci spustit. Ať zvolím cokoliv, systém normálně bootuje, ale v okamžiku, kdy má najet přihlašovací obrazovka selže a restartuje se. Toto je pořád dokola. Zakázal jsem tedy restart při selhání a zobrazila se modrá obrazovka (viz obrázek).
Nefunguje tedy nouzový režim, režim ladění, poslední známá funkční konfigurace a ani spuštění systému běžným způsobem.
Existuje jiné řešení než opravná instalace? Pokud ano, jaké? Nerad bych přišel o data na pevném disku. Děkuji za odpověď.
Udělal bych malou reinstalaci systému - vložit CD Windows XP, spustit instalaci a až to bude vyhledávat dosud nainstalované systémy, tak to najde Vaší současnou nefunkční instalaci, kteoru stisknutím R opravíte. Smaže se Windows, ale data a programy by měly zůstat.
Nejlepší by však bylo si někde stáhnout a vypálit nějaké živé CD (live CD) s linuxem (Slax, Danix,...) a z něj pak nastartovat a na flešku nebo jiné výměnné médium zálohovat data. Pak udělat čistou instalaci Windows XP.
Ideální je mít rozdělěný disk minimálně na systémový C. a datový D:. Při havárii systému data na datovém disku zůstanou netčená.
Pokud si netroufáte na nic zmíněného, hold zbývá seris.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.