Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

S.M.A.R.T. - stav a kondice disku

Od: clayman® odpovědí: 10 změna:

Zatím co dříve jsem se v HW celkem dobře orientoval, tak poslední roky vkládám svůj čas spíše do SW. Mám povědomí, co je SMART statistika, ale nerozumím ji. Nevím, co si mám pod jednotlivými popisy představit.

Když jsem nesl svůj starý HDD do bazaru podívali se na podobné statistiky a usoudili, že disk koupí... takže snad k něčemu jsou.

Myslím, že většina položek mě nezajímá, ale některé budou asi klíčové. Na obrázku je statistika od mých 2 disků. Pokud si někdo najde čas na vysvětlení budu vděčný. ;)

S.M.A.R.T. - stav a kondice disku

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tobě poradit musím... *smich*
svethardware.cz/...
hodnocení

díky! hm, a já se naivně těšil na individuální přístup *haha*
Kruciš Spider byl jako vždy rychlejší...chtěl jsem ti poslat něco podobného :P:D
Ale ani moc ne, odpověděl jsem až 14 minut po vložení otázky a ty až po víc jak třech hodinách *smich*
Mno jo ale mam omluvu- v době co jsi reagoval na otázku tak já byl na cestě z nádraží ;) Přijela nám návštěva tak přeci nebudu pořád na netu :D
al bunda*
Ty nemáš na Nokii wap?
nejak se v tom stejne poradne neorientuju a nemuzu prijit na to proc prvni disk ma tak nizkou kondici... netusite?
Celkovou kondicí bych se být tebou nezajímal- jde o to že každý výrobce disku používá trochu jiné hodnoty (zvlášť o SEAGATE jsem to četl) a pak jsou takhle rozdíly, dále mam vyzkoušeno že disk ač je úplně nový tak na nejlepší kondici vydrží málokdy. Hele když mi odešel na serveru disk tak já je měl všechny monitorovaný utilitkou na stav disku- čte SMART a když je změna tak napíše, mno a ono nenapsal a disk odešel. Speedfan umožnuje odeslat analýzu (je to hned nad hodnotama smartu ale v obrázcích jsem to nenašel, to jen tak pro info...).
Mimochodem teď mam puštěný HDDHEALTH a ten mi hlásí snad ve všech hodnotách že je velká pravďepodobnost že mi dnes odejde disk *nevi*:D Nicméně tomu nevěřim takže tady vidíš jak je to spolehlivé (dělá to už po několikáté). Hlavní je porovnat hodnoty a pokud se mění kritické tak to pak bacha... cdr.cz/...
To AL: No jasně že mam ale taky si rád pokecám se setřenkou :P
al bunda*
Ty věem děvčatům říkáš"sestřenko"?
BTW - stěžoval sis, že jsi neměl možnost se připojit, tak jsem se jen zeptal...
*smich*
No řikám,ale jen mojim sestřenkám :P
Za zeptání nic nedáš *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]