Nejste přihlášen/a.
Myslím,že barvy jdou kalibrovat pro tiskárnu přímo v v programu,určeným pro kopírku.Tak to nastavoval kolega.Ale budte si jistá,že Vám za chvilku odejde.Oni totiž dávají do procesoru nějaké kurvítko,které vydží pouze záruku.Velmi málo je vyjímek.Taky jsem měl Kanonku.Na referenci jsem si zjistil závadu(nebyl jsem jediný).Rozebral jsem kopírku a zjištoval,co se stálo.Procesor,po určité době spustí vysoké napětí do žíly(většinou do černé a tišták spáli.Náhradní díl je dražší,než celá kopírka.Kdyby se to stalo před ukončením záruky,servisáci,aniž by se podívali,co tomu je,okamžitě vám dávají novou náhradní.Neoplatí se jim to spravovat,nebot přístup k současti je velmi zdlouhavý.
Pokud Vám dobře rozumím, kalibrace barev v nastavení tiskárny je něco jiného, než kalibrace v programu určeném pro tiskárnu?
Popravdě tiskárna drží už několik let, přestože na ní mnoho netisknu a nestála moc. Nezasychá a krom posunu barev jsem s ní spokojená, navíc moc nestála. Jde mi o to, dobrat se fotek, na kterých pleťovka nebude mít barvu pomeranče
Jste si (mimo jiné) také jistá, že fotíte do sRGB a nikoliv do Adobe RGB? I to je velmi podstatný rozdíl..
Máte pravdu, fotím do Adobe RGB...ehm Je mi hloupé tu otázku položit, ale zamená to rozdíl v čem?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.