Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Informace z hlavičky emailu, co se dá zjistit

Od: xcx* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

prosím vás, mohl byste mi někdo pomoct? Obchodovala jsem přes internet a slečna/paní mě nejspíše okradla.. Jsem trubka, to přiznávám.. *smich*

Abych to upřesnila, povedly jsme výměnu. Já ji zboží poslala před měsícem (tedy dva dny po domluvení "obchodu"), jenže slečna se první týden vymlouvala, že byla nemocná a nyní, že je to ztracené na poště, ale s urhazením částky za zboží, které jsem jí poslala, ochotně souhlasila. Zjevně jsem naletěla... *zed* Jedná se o částku 419,- Kč, nic hrozného, plyne z toho pro mě ponaučení, ale ráda bych ty peníze z ní nějak dostala. :)

U inzerátů uvádí cizí číslo. Znám jen její email. Adresu teoreticky také znám, ale podle telefonního seznamu v onom městě žádná osoba s tímto jménem registrovaná není.

Prosím Vás, mohl byste mi říct, jaké všechny informace dokážete vyčíst z této hlavičky:

Reply-To: Kajusa.l@seznam.cz
To: xxx.carolka.xxx@seznam.cz
Date: Mon, 02 Apr 2012 15:26:28 +0200 (CEST)
From: Kajusa.l@seznam.cz
Received: from 175.59.48.77.static.gemnet.cz (175.59.48.77.static.gemnet.cz [77.48.59.175]) by email.seznam.cz (Email.Seznam.cz) with HTTP for Kajusa.l@seznam.cz; Mon, 2 Apr 2012 15:26:28 +0200 (CEST)
Subject:
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Content-Type: text/plain; charset="utf-8"
Mime-Version: 1.0
Message-Id: <5286.1164.1311-8969-792230985-1333373188@seznam.cz>
X-Country: CZ
X-Abuse: abuse@seznam.cz
X-Seznam-User: Kajusa.l@seznam.cz
X-Virus-Info:clean
X-Seznam-Spf:neutral
X-Seznam-Domainkeys:neutral
X-Spam-Bar:-
X-Spam-Status:score=-18.6
X-Seznam-Ffp: 157702797
Předem moc děkuji za pomoc.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

2x

Kdyz si ji poslala zbozi, mas snad adresu kam, ne?

doplněno 05.04.12 13:59:

Tedy neni treba hledat v telefonnim seznamu, dneska uz tam nikdo neni.

Takze podle adresy najit na netu, sousedy, firmy, policie.

xcx*
hodnocení

Ano to mám, jenže zřejmě to není její pravá adresa. Nějk propojená s ní bude, co jsem jí posílala jí přišlo, ale podle seznamu tam v tom městě, tam žádná osoba s jejím jménem není registrovaná...

majsterjoe*

Jste se divala do seznamu obyvate daneho mesta? Nebo zlatych stranek.

doplněno 05.04.12 14:50:

No prave ze neexistuje. Leda by musel nekdo zavolat na obecni urad a poptat se jestli tam ma nekdo s takovym jmenem trvale bydliste. A i tak pochybuji ze by to nekdo rekl.

Mne jde o to ze se zabyvate seznamem lidi v telefonnim seznamu. Doby kdy pevnou linku mel doma kazdy a kazdy byl v seznamu jsou pryc. Dneska bych podle zlatych stranek nenasel ani ctvrtinu znamych.

skye*

A to jako existuje? Seznam obyvatelů měst? To slyším poprvé :)

xcx*
hodnocení

Podle zlatých stránek. Seznam obyvatel jsem nenašla.

ahasver4*
hodnocení

0x

napoveda.seznam.cz/...

Pomůže toto?

doplněno 05.04.12 13:56:

Obávám se,že na nelegální rady tohle nebude ta správná stránka..

xcx*
hodnocení

To sem už četla, vím, že se dá zjistit i IP adresa, to je to číslo v řádku Received, ale potřebovala bych zjistit něco víc o ní.

Ale co dál? Jde ještě něco důležitého zjistit?

Je tu ještě jiná cesta, ne tak úplně legální, řekla bych. Nějak prolomit heslo k jejímu emailu, ale to neumím, nějaké programy jsem zkoušela (Brutus nebo Wwwhack, ale nejde mi to s tím.. Tak jsem je už smazala.. )

necootomvim
hodnocení

0x

Ahoj,

mailová hlavička je v tomto případě na nic, jsou tam pouze adresy Internetových serverů,ne její adresa. Stejně by na nic nebyla. K něčemu by mohla být adresa nemovitosti. V katastru se dá zjistit kajitel objektu a jeho adresa (aplikace nahlížení do katastru, je to na netu zdarma). Ale co s tím, posílat tam dopisy nemá cenu, jít tam a zjistit, že paní vám řekne, že zrovna doma nemá ani korunu, a příště už nikdy neotevře. Nebo jí pro dobrý pocit rozbít hubu, to by Vám moc nepomohlo. Kvůli pár stovkám se na to vyprdněte, udělejte si rituál na rozloučení s nimi, abyste na to už v budoucnu nemyslela :) Třeba jako "Vzdávám se tímto svých peněz, ať ti poslouží dobře mrcho jedna, vždyť každý dostane co zaslouží a už na tuhle událost nechci myslet, snad jen tak, že si příště vždy budu dávat pozor s kým obchoduji".

xcx*
hodnocení

Děkuji za radu, s penězi jsem se rozloučila a upřímně mi o ně tolik ani nešlo, šlo mi o to, že jsem naletěla na něco, co bylo zřejmé..
Ale nyní to už neřeším, peníze jsem z ní dostala , když jsem jí hrozila, že to předám úřadům. Ale jen jsem balfovala, proč by se úřady zajímaly o takový případ za hloupé čtyři stovky.. No, byl to poslední pokus, vlastně takový ten. se kterým měly padnout veškeré naděje, ale podařilo se, včera balíček přišel a na poštovní známce bylo datum odeslání 4.4. tedy přesně ten den, co jsem jí hrozila tím nahlášením.. Jsem ráda, že to takhle dopadlo a jistě z toho pro mě plyne ponaučení, že výměny jsou blbost a musím si dávat ještě větší pozor na to, s kým obchoduji... =)
Moc Vám děkuji za rady a pomoc, alespoň vím, k čemu je ona hlavička u emailu... =)

mufinka
hodnocení

0x

Ahoj. Abych řekla pravdu je to měsíc dva co jsem s ní udělala výměnu a asi jsem měla zrovna štěstí. Mě proběhla v pořádku zboží mi od ní přišlo a bylo přesně podle fota a popisu.. O co konkrétně šlo? Napiš na mail.

alenakolarikova
hodnocení

0x

Áhoj :) Také mě okradla :( Svi*ě jedna! Šlo též o výměnu, já jí odeslala naprosto nové džíny v hodnotě 600,- a ona mi měla poslat koženou bundu a stříbrný řetízek, psaly jsme si též o tom, že prosím o rozměry jednoho pánskéhp svetru, který měla v nabídce, ovšem byl by partnerovy velký, tak jsem jí napsala, že ho nechceme, nu, ona mi napsala, asi po 2 týdnech, že měla problémy, a odeslala mi balíček teprve teď, samozřejmě jsem jí psala, že jsem ráda, ale doufám, že mi bundička příjde do pátku, protože jedu na oslavu, ona mi obratem napsala, že neví o čem mluvím, že jsme byly dohodlé na pánském svetru, v hodnotě 250,-! Já jí hned psala, že si snad dělá srandu, ať mi okamžitě odešle bundu a řetízek a svetr jí odešlu nazpět po doručení ke mě. Na to mi už bohužel neodepsala, tak jí napsal přítel a tomu odepisuje jako divá, jelikož na ní vyvalil, že jí udá apod. takže se to snad srovná, poslali jsme jí číslo účtu na který má odeslat 400,- za škodu kterou způsobila, pokud penízky do konce příštího týdne nedorazí, ohlásíme to na policii :) Vidím tedy, že nejsem jedinám, se kterou takhle hnusně vych*ala!

mikycz*
hodnocení

0x

Zkuste vyhledat služby nějakého počítačového "odborníka". Otázka je, jestli si za služby nebude účtovat více, než je cena zboží. Vzhledem k tomu, že s PC taky dělám, bych možná věděl. Není problém pokud má ICQ/skype nebo něco podobného. Pokud by jste někdo měl zájem stačí napsat

mufinka
hodnocení

0x

tyo a to na omlazení jsem včera koukla a je na černé listině tam že okrádá. Koukám že při každé výměně už budu takhle koukat jestli na tu osobu něco nebylo.. je divný že na bazosu měla pár kladných hodnocěení ale je fakt že když mi napsala za čas zas o výměnu tak pod jiným mailem. Sice mě neokradla ale už se mi to jednou u někoho jinýho stalo taky a to že jsem si koupila a zaplatila věc a přišla uplně jiná v hodnotě 80kč a já dala 500kč . Ta věc mi přišla až po 3 týdnech skoro po dlouhém přemlouvání a když jsem se naštvala tak jsem zalhala že mám známého který je u policie a se kterým jsem se tak bavila mezi řečí o tom že nemůžu z někoho vymámit věc kterou sem si koupila (popřípadě vyměnila) a řekla jsem jí že mi známý řekl at počkám týden a pak že může se mnou sepsat protokol a zajet tam se mnou že by to vzal jako služební případ a hned do 4dnů jsem měla věc kterou jsem si koupila. Zkuste to taky fakt to zabralo =) a to byla ta holka taky na stránkách podvodníku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]