Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows 7 - zamknutí spodní lišty

Od: sevi odpovědí: 4 změna:

Ahoj, potřeboval bych uzamknout spodní lištu tak, aby se na ní nedaly přesouvat a odebírat ikony. Hlavní panel uzamknutý mám, ale ještě bych potřeboval, aby se nedalo hýbat s těmi ikonami. Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Prave tlacitko na listu, lock taskbar

doplněno 05.04.12 12:18:

Cesky asi uzamknout hlavní panel

doplněno 05.04.12 12:20:

Aha, tak to uz mate, prominte. Do startu si dejte gpedit.msc

V okně Editor místních zásad skupiny přejděte na Konfigurace uživatele -> Šablony pro správu -> Nabídky Start a Hlavní panel. Na pravé straně poklikejte na volbu Uzamknout hlavní panel. V okně vyberte Povoleno. Změny uložte kliknutím na OK

sevi
hodnocení

To si asi nerozumíme, hlavní panel uzamknutý mám, ale mě jde o něco trochu jiného.

Na spodní liště mám ikony jako Word, Firefox, Chrome atd. a potřeboval bych, aby tam byly napevno a nikdo by je nemohl přesouvat a mazat.

figurek*
hodnocení

0x

nastavte lištu a ikony na ní na požadovanou pozici, na liště najeďte kurzorem na nějaké volné místo, stiskněte pravé tlačítko myši. Objeví se nabídka, ve které zaškrtnete možnost Lock the taskbar. Jak se to řekne česky nevím. Možná Uzamknout nabídku.

sevi
hodnocení

To já mám, to je kvůli tomu, aby nešlo hýbat s celou lištou. Já ale potřebuji uzamknout ty ikony.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]