Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu,proč se mi při defragmentaci defragmentují pouze disky ale system ne a procenta fragmentace se pomalu ale jistě zvyšují-viz přiložený obr.
Mám Win7 64bit
Ničemu to vlastně nevadí ale rád bych věděl,proč tomu tak je.
Docela by mě zajímalo, co onen "system" je, protože OS je nainstalovaný na C: a ten SYSTEM ani nemá přiřazené písmeno. Zkuste to defragmentovat v O&O Defrag, je mnohem lepší než vestavěný nástroj ve WIN a je na 30 dní zdarma
Není to ten 100MB oddíl na konci disku, který si windows7 při instalaci vytvářejí, protože.. se jim chce? Jsou tam akorát nějaký bootovací informace. Ten se nejspíš nedefragmentuje úmyslně.
Děkuji za radu a zrovna to zkouším.Je to ovšem v angl. a to je pro mne problem.Třeba to ale vyjde-dám vědět.Já jsem to už totiž v jiných progr.zkoušel ale v tomto ne.
Díky
snad to pomůže, je to čeština pro verzi 15 - 64bit cestiny.idnes.cz/... stačí nainstalovat
Tak bohužel,projel jsem to navrhovaným programem a těch 9% tam zůstalo.Musel jsem ten program odinstalovat,protože pokud jsem šel na windowsacký,tak to spouštělo ten Vámi navrhovaný.
Přesto děkujia zítra to zkusím znova s češtinou.
Já jen že můžete kliknout pravým na tento počítač, spravovat, správa disků a podívat se, co ten system je zač. No a jestli to je to, co jsem psal výše, tak to nechte bejt, než se to tou nucenou údržbou ještě rozbije
Tak jsem se podíval na správu disků,jak jste mi poradil a asi to nechám být,než bych tu zvyšující se fragmentaci systému nějak poznal.Obrázek posílám.
Visí tu ale ještě otázka,do kdy se bude fragmentace systému zvyšovat a případně,co to může někdy dělat.V každém případě ale děkuji.
No jak říkám, nedělal bych s tím vůbec nic. Na tomhle oddílu jsou jen informace pro bootování, které se snad čtou jen jednou, při spouštění systému, i kdyby to bylo krutě fragmentováno, nezpůsobí to žádné pozorovatelné zpoždění. Oproti tomu, když s tím budete nějak laborovat a něco se tomu stane, už vám to nenajede vůbec. Znáte to, když to funguje, tak se to nespravuje..
Jinak jsem si teď přečetl původní příspěvek znova a všimnul si té flashky. Flash a ssd disky se nedefragmentují, nikdy. Data se přenášejí stejnou rychlostí, ať jsou umístěna kdekoli (stejně jako z ramky) a ať se čtou sekvenčně nebo náhodně. Zato při defragmentaci se provádí velký počet přesunů, zápisů a mazání a tyto technologie mají omezenou životnost, nějaký ty tisíce zápisů, než to odejde a přestane fungovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.