Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Defragmentace systému nejde - proč?

Od: terop* odpovědí: 9 změna:

Prosím o radu,proč se mi při defragmentaci defragmentují pouze disky ale system ne a procenta fragmentace se pomalu ale jistě zvyšují-viz přiložený obr.

Mám Win7 64bit

Ničemu to vlastně nevadí ale rád bych věděl,proč tomu tak je.

Defragmentace systému nejde - proč?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Docela by mě zajímalo, co onen "system" je, protože OS je nainstalovaný na C: a ten SYSTEM ani nemá přiřazené písmeno. Zkuste to defragmentovat v O&O Defrag, je mnohem lepší než vestavěný nástroj ve WIN a je na 30 dní zdarma ;)

dzordz*

Není to ten 100MB oddíl na konci disku, který si windows7 při instalaci vytvářejí, protože.. se jim chce? Jsou tam akorát nějaký bootovací informace. Ten se nejspíš nedefragmentuje úmyslně.

terop*
hodnocení

Uvidíme,je to taky jedna z možností,ovšem jak jsem psal % fragmentů se pomalu zvyšují.

Díky

terop*
hodnocení

Děkuji za radu a zrovna to zkouším.Je to ovšem v angl. a to je pro mne problem.Třeba to ale vyjde-dám vědět.Já jsem to už totiž v jiných progr.zkoušel ale v tomto ne.

Díky

snad to pomůže, je to čeština pro verzi 15 - 64bit ;) cestiny.idnes.cz/... stačí nainstalovat

terop*
hodnocení

Tak bohužel,projel jsem to navrhovaným programem a těch 9% tam zůstalo.Musel jsem ten program odinstalovat,protože pokud jsem šel na windowsacký,tak to spouštělo ten Vámi navrhovaný.

Přesto děkujia zítra to zkusím znova s češtinou.

dzordz*

Já jen že můžete kliknout pravým na tento počítač, spravovat, správa disků a podívat se, co ten system je zač. No a jestli to je to, co jsem psal výše, tak to nechte bejt, než se to tou nucenou údržbou ještě rozbije :)

terop*
hodnocení

Tak jsem se podíval na správu disků,jak jste mi poradil a asi to nechám být,než bych tu zvyšující se fragmentaci systému nějak poznal.Obrázek posílám.

Visí tu ale ještě otázka,do kdy se bude fragmentace systému zvyšovat a případně,co to může někdy dělat.V každém případě ale děkuji.

Defragmentace systému nejde - proč? #2
dzordz*

No jak říkám, nedělal bych s tím vůbec nic. Na tomhle oddílu jsou jen informace pro bootování, které se snad čtou jen jednou, při spouštění systému, i kdyby to bylo krutě fragmentováno, nezpůsobí to žádné pozorovatelné zpoždění. Oproti tomu, když s tím budete nějak laborovat a něco se tomu stane, už vám to nenajede vůbec. Znáte to, když to funguje, tak se to nespravuje..

Jinak jsem si teď přečetl původní příspěvek znova a všimnul si té flashky. Flash a ssd disky se nedefragmentují, nikdy. Data se přenášejí stejnou rychlostí, ať jsou umístěna kdekoli (stejně jako z ramky) a ať se čtou sekvenčně nebo náhodně. Zato při defragmentaci se provádí velký počet přesunů, zápisů a mazání a tyto technologie mají omezenou životnost, nějaký ty tisíce zápisů, než to odejde a přestane fungovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]