Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak otevřít soubor pro zápis po síti

Od: h4ever® odpovědí: 5 změna:

Snažím se otevřít vzdálený soubor s tabulkou z Open Office ale furt mi to vyhazuje, že soubor je jen pro čtení. Přitom to není pravda. Na serveru mám nastavené sdílení a povoleno měnit soubory vzdáleným uživatelem. To jsem nastavil taky práva všem uživatelům a úplné řízení. Tak víte někdo proč to nabízí k otevření a zápisu jen kopii?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Předně se tě zeptám...jak chceš poradit když nenapíšeš žádný podrobnosti? Ani OS? Máme hádat?

Dobře budu hádat. Třeba u Win XP prof se nastavuje jak zabezpečení obecně tak práva přímo u sdílení, tím pádem kdo si to neuvědomuje tak dopadne stejně jako ty- sdílení je nastavené, na soubor se dostaneš, ale zapisovat tam nejde.
Pokud máme přestat hádat tak to upřesni, vlož sem třeba obrázek jak to máš nastavené a budeme debatovat konkrétněji.

hodnocení

Server Win XP Pro, klient Win XP Home. Na práva jsem se díval a žádný problém jsem tam nenašel. Nenastavuje se něco přímo v ttom souboru (excel)?

Práva jak říkám jsou dvoje- jedno záložka zabezpečení a jedno sdílení. Musíš mít správně to sdílení...
Excel to defakto může mít, pokud je třeba heslovaný a je spuštěn jen pro čtení...

dzordz*
hodnocení

0x

Když to nabízí jen uložení kopie, nemá originál někdo uzamčený pro úpravy = otevřený u sebe?

hodnocení

Ne. Ale už to neřeším, není to aktuální.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]