Nejste přihlášen/a.
Snažím se otevřít vzdálený soubor s tabulkou z Open Office ale furt mi to vyhazuje, že soubor je jen pro čtení. Přitom to není pravda. Na serveru mám nastavené sdílení a povoleno měnit soubory vzdáleným uživatelem. To jsem nastavil taky práva všem uživatelům a úplné řízení. Tak víte někdo proč to nabízí k otevření a zápisu jen kopii?
Předně se tě zeptám...jak chceš poradit když nenapíšeš žádný podrobnosti? Ani OS? Máme hádat?
Dobře budu hádat. Třeba u Win XP prof se nastavuje jak zabezpečení obecně tak práva přímo u sdílení, tím pádem kdo si to neuvědomuje tak dopadne stejně jako ty- sdílení je nastavené, na soubor se dostaneš, ale zapisovat tam nejde.
Pokud máme přestat hádat tak to upřesni, vlož sem třeba obrázek jak to máš nastavené a budeme debatovat konkrétněji.
Server Win XP Pro, klient Win XP Home. Na práva jsem se díval a žádný problém jsem tam nenašel. Nenastavuje se něco přímo v ttom souboru (excel)?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.