Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prolezl jsem net, ale nikde jsem nenašel fungující odpověď, proto píšu sem.
Jak docílit toho aby prohlížeč bez zeptání automaticky ukládal přihlašovací údaje (jméno a heslo)? Zkoušel jsem IE 8-10, Chrome. Zkoušeno na Win XP, Win 7 Starter, Win 8 Enterprise a nikde to nefunguje.
Jakmile v Exploreru zašrtnu aby si pamatoval a hesla, ale odškrtnu dotaz před uložením, tak explorer nic neukládá. Když udělám to samý v chromu, tak si taky nic neukládá. Přitom pár lidí na netu psalo, že jim to funguje, možná to šlo se staršími verzi prohlížečů.
Když se podívám do exploreru i do chromu, tak mi to ukáže, že nic nemá uloženého. To samé když se znovu připojím na stránku, kde se zadávají přihlašovací údaje, taky mi je to nenabídne. Tak mě napadlo, že je to třeba nějaký bug a i přesto se někam přihlašovací údaje uložili. Tak jsem zkusil cca 5programů typu IE passview, ale žádné hesla to nevidí.
Lze tedy v nějakém prohlížeči docílit toho, aby si automaticky ukládal přihlašovací údaje?
chrome a doplnek LastPass pouzivam uz naky ten rok , je to doplnek do vsech pouzivanych prohlizecu
V Chromu - Nástroje - Nastavení - Zobrazit rozšířená nastavení - Hesla a formuláře
doplněno 01.02.13 10:35:Obrázek
doplněno 01.02.13 10:35:Obrázek
Díky,ale to znám a to funguje. Ale ptám se jak docílit toho aby se přihlašovací údaje ukládali automaticky bez vyzvání
tohle už ale zavání tím, že chcete zjisti (uložit) heslo někoho jiného. Přece není problém při prvním navštívení stránky udělat jeden klik navíc pro uložení hesla.
A právě z toho důvodu se asi hesla neukládají automaticky, ale prohlížeč se zeptá.
OK, díky za rady, ale všechny jsou zatím spojené s tím, že je potřeba uložení hesla potvrdit, případně je potřeba externí program, kde je potřeba taky několik kroků k uložení hesla.
Jde o to, že je to do PC v početné rodině a většinou jsou to absolutní analfabeti, takže každý klik je problém. A zaráží mě, že explorer v nastavení umožňuje zrušit výzvu před uložením hesla, ale nefunguje to.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.