Nejste přihlášen/a.
Přes digitální výstup by to nešlo? Jak jsem koukal tam oboje má HDMI. Zobrazení bych řešil v ATI catalyst control center, nikoliv přes to Windowsácké.
Díky za odpověď.
Nemám momentálně HDMI kabel. Myslím ale, že problém nebude v kabelu.
Na jiném fóru jsem se dočetla něco v tom smyslu, že pokud mají monitory stejné rozlišení, zvládá jedna grafická karta zobrazení na obou monitorech současně. (To by odpovídalo, protože když už mi to náhodou fungovalo, byl poměr stran zobrazení na jednom z monitorů jiný, než odpovídá obvyklému rozlišení. Také by to vysvětlovalo, proč zobrazení pouze na jednom z nich funguje perfektně.)
Pro zobrazení na obou monitorech současně je zapotřebí dvou grafických karet. Tento NB má dvě: ATI Radeon HD 3200 a ATI Mobility Radeon HD 3650. Bohužel, ta druhá mi od upgrade na Win 7 nefunguje - správce zařízení mi hlásí, že toto zařízení nelze spustit. Ovladače pro Win 7 od ATI nejsou dostupné. Pokoušela jsem se nainstalovat jiné ovladače (tuším AMD) přesně podle instrukcí, bohužel, při instalaci došlo k chybě a po restartu grafická karta vůbec nefungovala. Musela jsem přes nouzový režim obnovit předchozí nastavení. Z chybového protokolu jsem se dozvěděla něco v tom smyslu, že instalační soubor nemůže najít nějaký soubor, na který se odkazuje soubor .inf.
No a tady jsem v koncích. Buď mi chybí nějaký soubor - tipuju to na nějaké .dll, nebo je špatně odkaz v některém z instalačních souborů .inf. Víte, nejsem žádný IT odborník ani IT kutil, takže jsou možná moje závěry nesprávné...
Napadá vás někoho, kdo máte bohatější zkušenosti i znalosti, nějaké řešení?
Dobrý den,
děkuji za Vaši radu. Soubor stažený ze Slunečnice podle Vašeho odkazu mi nešel vůbec spustit Ovladače k LG jsem nezkoušela, myslela jsem si, že vše vyřeší HDMI kabel (popis dalšího vývoje uvidíte v odpovědi na jinou radu - zobrazuje se Vám?).
Napadá Vás ještě něco, co by mi mohlo pomoci?
Díky za snahu
K.
Nevím, čím to je, ale tímhle to nebude. Ty dvě grafické karty nejspíše jsou jedna pro obyč 2D zobrazení, druhá pro náročné a 3D věci, přepínají se podle aktuální zátěže a spuštěných aplikací. Na displeji ntb to nijak nepoznáte a ven vám taky nejdou dva výstupy, mezi kterými by se musel monitor ručně propojit, nýbrž je to zas sloučeno do jedný dírky.
Provozovat dva monitory současně uměj snad všechny grafiky za posledních x let.. rozlišení taky může být na každém jiné.. zkuste si někde vypůjčit kabel, jinak asi se komplet zbavit všech ovladačů a nainstalovat odznova ten Catalyst balík (tam by měly být ovladače na obě grafiky současně).
No to je radosti. Do Win se dostanete přes stav nouze. Po zapnutí notebooku mačkejte F8. Odinstalujte ty Catalyst ovladače a restartujte PC. Na disku nemáte nějakou složku od ASUSu s ovladači?
doplněno 04.04.12 23:32:drp.su/... - nějaké ovladače
drivers.softpedia.com/... - nebo tady
doplněno 04.04.12 23:37:Pročíst
A tady je asi final. řešení:
Dobrý den,
děkuji za odkazy.
Ten první po instalaci oznámil, že vše je aktuální a nic novějšího není.
Ten druhý je pro Visty. Jám mám Win7 32 Home Premium.
Ten třetí jsem si pročetla. Okazované drivery AMD už jsem zkoušela - výsledek je popsán v předchozí zprávě. Zkoušela jsem to i s tím Mobility Modderem. Opět bezúspěšně. Úplně na konci je rada, jak doplnit .inf soubor o odkaz na grafickou kartu. Bohužel není uvedeno o který .inf soubor se jedná a odkaz je navíc pro jinou graf. kartu
Drivery, na které se odkazuje technická podpora Asus v tom posledním odkazu, jsem už také zkoušela. Úplně na konci je zajímavá rada - když po instalaci driverů nenaběhne grafika, tak přes win+R restartovat. Bohužel ani po tomto opakovaném restartu se ani jedna z grafik nechytla
Zkuste tedy stáhnou toto: support.amd.com/... Je to nějaká utilita na zjištění jaký ovladač byste měla mít.
A pak vybrat ovladače zde: support.amd.com/...
Jinak už nevim, jak to člověk nemá v ruce, tak se špatně radí.
Dobrý den,
děkuji Vám za odkazy. Oba už jsem dříve zkoušela - bohužel nevedly k výsledku
Chápu, že když to nevidíte, špatně se radí. Počkám ještě, jestli mi něco neporadí z technické podpory Asus, na kterou jsem se také obrátila. Zatím mi poradili, abych si koupila kabel HDMI. Tudy cesta také nevedla.
Ještě jednou díky za Vaši snahu a přeji příjemný den
Katka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.