Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
prosím o radu: Zakoupila jsem wifi router tp-link tl-wr1043nd, nainstalovala, vše chodilo, i jednotlivé notebooky se v pohodě automaticky připojovaly.
Asi po 14 dnech, nevím z jakého důvodu, se notebooky k wifi nepřipojí. Zopakovala jsem celý postup instalace (v tom problém nebude), wifi chodí, notebook v síťových připojeních napíše, že je noťas připojen k dané síti, ale hned nad tím napíše hlášku, že připojení k internetu není k dispozici a net mi neotevře. Noťas tedy signál wifi přijímá, ale někde uvnitř kompu něco hapruje, co brání spuštění netu. Žádná hláška (firewall apod.) se mi nikde neobjevuje. Dělá mi to na starším noťasu (XP) i na novějších (Win7).
Poradíte, prosím?
Dík, Hanka
Dovolím si požádat o upřesnění... Počítač se nepřipojí k wifi a nebo se připojí, ale nemá zprostředkovánu konektivitu na net?
Resp. - je v dané síti nějaký počítač, který konektivitu na net má a problém mají počátače ´příchozí´ a nebo celá WLAN konektivitu nemá?
Wifi evidentně existuje a vysílá, počítače signalizují, že jsou připojeny k wifi, ale neotevře se net a zobrazí se hláška připojení k internetu není k dispozici (přitom noťas signalizuje, že wifi signál přijímá). Prostě musí být chyba někde uvnitř jednotlivých kompů, aby se dokázaly "vnitřně" připojit k běžící wifi. Připojení by mělo jít i fyzicky přes kabel LAN připojený do wifi routeru, ale ani přes ten to nejde.
Když potom přestavím příjem netu natvrdo na původní router pouze přes kabel (jeden počítač přes kabel, bez domácí wifi) a nastavím IP adresy, vše funguje bez problémů.
Dává to smysl? Asi to neumím dobře vysvětlit... A to jsem si myslela, že jsem poměrně schopná uživatelka IT technologií .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.