Nejste přihlášen/a.
Dobrý den mám program Zoner photo studio 14 .Jsem začátečník . ¨potřeboval bych poradit s ořezáváním fotky , mam na fotce kamaradku a zaní pozadí potřeboval bych to pozadí odstranit a jí tam nechat . nevíte někdo? prosím díky
Asi bych celý obrázek nakopíroval do nové vrstvy, tu původní vypnul, pak si to hodně přiblížil a lasem to obtahoval a okolí po částech odstraňoval. Aby to pak nevypadalo blbě, budete muset odříznout i část směrem dovnitř, všechny pixely, které při zvětšení mají částečně barvu podkladu. Při umístění do nového obrázku to pak nechat, jak je, nebo krajní pixely dát poloprůhledné. A s vlasama si užijete dost srandy
Jak říká Jenyk, jen bych to dělal postupně po částech, jednou se ukliknete a můžete jet znova. Nebo že by Zoner taky uměl ke stávajícímu výběru přidávat, ubírat a průnikovat další výběry?
doplněno 03.04.12 18:34: No mně guma přijde ekvivalentní se smazáním výběru Leda by měla "měkkej hrot štětce" a mazala u okrajů jen do poloprůhledna, jak jsem psal nahoře.. to pak samozřejmě jo. Na nějaké detaily.
Vyzkoušel bych tento web ( milujemefotografii.cz/...) je tam hodně rad. Co a jak dělat.
Snad pomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.