Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PHP fusion + PHPBB

Od: fatalwir® odpovědí: 13 změna:

Zdravím. Zařídil jsem si free hosting na nejmenovaném servru (nevím jestli by to bylo bráno jako reklama) a tam jsem si nainstaloval redakční systém PHP fusion. Ale to diskuzní fórum které v tom je mi vůbec nevyhovuje. (lépe řečeno mě se*e) No a já bych ho chtěl nahradit PHPBB. Už se mmi to i povedlo tak že jsem ve složce forum smazal všechny soubory a nahrál tam místo nich PHPBB šlapalo to podle mých představ ale člověk se musí zaregistrovat i na webu i na foru (neboli dvakrát) a to asi není to nejlepší. Chci se zeptat jestli to jde nějak spojit. Na internetu jsem se dočel pouze to že by se musela upravit databáze ale že to má háček že oboje používá jiné šifrování hesla. Tak se tu ptám vás. Jde to? :D

doplněno 01.04.12 21:42:
plus mi to jěště hází tyhle chyby co s nima?
doplněno 01.04.12 21:44:

.

PHP fusion + PHPBB

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

PHP fusion jsem zkoušel na localhost, na hostingu mám phpBB.

Jsou to odlišné aplikace a nejdou sloučit - tedy podle mě.

Měl jsis nainstalovat myslím Joomlu - ta má i diskuzní fórum k doinstalování.

Taky si zjisti zda freehosting má správnou verzi PHP - nebývá to zvykem.

hodnocení

verzi PHP tam mají 5.3.10
a zkusím si to zazálohovat a zkusím teda tu joomlu

doporučuji třeba sunlight.shira.cz/...

joomla je zbytečně složitá a na free hostingu nemusí dobře šlapat...

zato pokud trochu umíš php, pak si sunlight dost dobře a jednoduše upravíš sám, vše je logické a v dokumentaci hezky popsáno...

každopádně diskuzní fórum v něm není ani náhodou tak komplexní, jako phpbb... a k tvé otázce co se spojení týče - to bude problém, oba systémy mají od základu jinou kostru, musel bys to celé zkoumat, rozebírat a překopat a zadarmo ti to asi nikdo neudělá...

Taky chci ještě dodat: Pokud s ti nelíbí PhpFusion, tak Joomla se ti nebude tuplem líbit. Osobně se mi zdá PhpFusion přátelštější.

PhpBB zas je jako diskuzní fórum vynikajicí. Osobně bych se smířil raději s dvojím přihlášením a nechal raději PhpBB.

hodnocení

já zkusím jěště ten sunlight uvidíme :)

Nainstaluj si tyto aplikace CMS na localhost a tam si vyzkoušej instalaci i použití - velmi doporučuji! Instalace serveru, php a MySQL na počítač: cwordpress.cz/... wall.cz/... na instalaci redakčních systému i pro laiky: navody.c4.cz/...
hodnocení

na tom hostingu mají možnost že stačí jeden klik a automaticky se nainstaluje jedno z tohoto

WordPressu

Joomly

Drupalu

PHP-Fusion

Co je za hosting?

hodnocení

doufám že tim neporušim pravidla. endora.cz

Nevím, jestli nainstalovat jedním klikem je to pravé - nevíš potom, že vůbec máš databázi. Hostingy se snaží jak se dívám přijít stále s něčím novým.

Ten localhost je dobrý proto, že si tam můžeš všechno vyzkoušet u sebe na PC a naostro na serveru to uděláš bez chyb. Nehledě na to, že můžet nainstalovat 10 aplikací a porovnávat mezi sebou.

hodnocení

mám možnost si udělat neomezeně databází. v administraci mam správce databází. nevím jak jsem u vás v mysli zapsaný ale já nejsem počítačový antitalent :D

Tak jsem to samozřejmě nemyslel - chtěl jsem jen informovat o výhodě localhostu, protože sám ho používám. Než si vyberu nějakou aplikaci, zkouším to na localhostu. Taky když máš rozběhnutý třeba diskuzní fórum na webu, je škoda tam něco zmrvit aby jsi ho znefukčnil. Zkusím na localhostu - když to jede - udělám to stejně na webu.

Třeba než jsem si vybral fotogalerii na web, zkusil jsem minimálně 5 fotogalerií - myslím v php. Nikoho ale nenutím, aby to taky dělal - to si každý musí rozhodnout sám.

hodnocení

OK nějak to zkusím. když budu potřebovat tak se jěště na něco zeptám. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]