Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psaní v excelu

Od: rafan odpovědí: 6 změna:

Zdravím,prosím o radu jak mám v excelu za číslovkou napsat metry čtverečné.nevím si rady.Není to ve vzorci,ale jen za číslovkami.Děkuji rafan

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Označ dvojku, klikni na něj pravým tlačítkem myši a z kontextového menu vyber Formát buněk. V záložce Písmo zaškrtni Horní index a potvrď tlačítkem OK.

rafan
hodnocení

Děuji všem už to jde.Díky rafan

figurek*
hodnocení

1x

zkuste vytvořit vlastní uživatelský formát buňky. Přes schránku vložte do kolonky Typ tady to, co jsem napsal.

0"m"²

kdyby se nedařilo, pak zkuste formát napsat ručně.

Na začátku formátu je nula, za ní "m" v uvozovkách a dvojka v horním indexu, kterou ale vložte jako symbol z mapy znaků. Nemůžete ji tam napsat jako normální dvojku. To nejde, protože v okně uživatelský formát ji nedostanete do horního indexu.

k2
hodnocení

0x

Zakladni otazka je, proc to tam vubec psat. Pokud budete mit cislo a metry ctverecni (obecne jednotky) v 1bunce, tak to excel bere jako text a nadale neumi s necim takovym pocitat a pak ztraci pouzit excelu smysl. Davat to do jine bunky (separovat jednotky od cisel) mi prijde zase ponekud neprakticke, snad jen u nejake tabulky, co bude prevadet jednotky mezi sebou bych to chapal...

Pokud Vam jde jen o zapsani horniho indexu (u mocniny) tak klik pravym -> format bunky->horni index.

mowla*
hodnocení

0x

A když nastavíš datový formát pole (sloupce/řádku) na "text"?

petapeta*
hodnocení

0x

Tak, jak radí figurek. Jen bych dodal, že je zapotřebí formát upravit, budete-li chtít uvádět číslo na desetiny.

### ###,###" m²" nebo 0,000" m²"

Psaní v excelu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]