Nejste přihlášen/a.
Zdravím,prosím o radu jak mám v excelu za číslovkou napsat metry čtverečné.nevím si rady.Není to ve vzorci,ale jen za číslovkami.Děkuji rafan
zkuste vytvořit vlastní uživatelský formát buňky. Přes schránku vložte do kolonky Typ tady to, co jsem napsal.
0"m"²
kdyby se nedařilo, pak zkuste formát napsat ručně.
Na začátku formátu je nula, za ní "m" v uvozovkách a dvojka v horním indexu, kterou ale vložte jako symbol z mapy znaků. Nemůžete ji tam napsat jako normální dvojku. To nejde, protože v okně uživatelský formát ji nedostanete do horního indexu.
Zakladni otazka je, proc to tam vubec psat. Pokud budete mit cislo a metry ctverecni (obecne jednotky) v 1bunce, tak to excel bere jako text a nadale neumi s necim takovym pocitat a pak ztraci pouzit excelu smysl. Davat to do jine bunky (separovat jednotky od cisel) mi prijde zase ponekud neprakticke, snad jen u nejake tabulky, co bude prevadet jednotky mezi sebou bych to chapal...
Pokud Vam jde jen o zapsani horniho indexu (u mocniny) tak klik pravym -> format bunky->horni index.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.