Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přenášení dat mezi počítači, jak?

Od: ok® odpovědí: 14 změna:

prosím vás , lze mezi dvěma počítači přenášet data?

v jednom mám nějaké filmy, ale nemám, žádné cd ani prázdnou flešku

šlo by to přenést tak, že bych počítače propojil datovým/síťovým kablem co slouží na internet?

děkuji

P.S. ten jeden PC budu totiž dávat pryč,ale potřebuji z něj nějaké data přenést na nový

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Nejjednodušší a nejrychlejší je vyndat HDD a připojit ho do nového PC.

buss
hodnocení

0x

No jistě že jde, je několik možností, USB, kabelem..., uměl to i náš starý M602, umí to T Commander, stačí pohledat na intu. No a povolit sdílení.

mowla*
hodnocení

0x

Nejjednodušší je - jak už tu někdo psal, přendat na přenos HD... Pokud to z nějakého důvodu nejde, pak musíš počítače sesíťovat - BT, WiFi, kabel (USB, serial, paralel, TP) - co z toho umíš?

ok®
hodnocení

aha tak to teda neumím nic! :-/

mowla*

Mají ty pecka síťovku (BT, WiFi)?

ok®
hodnocení

nene, pouze zdířku na internet no a samozřejmě usb porty

mowla*

Zdířka na internet je taková hranatá s osmi drátečky uvnitř?

OK - to je síťovka - jsou počítače připojitelné k netu (funguje ti net, pokud připojíš kabel)?

Pokud ano, pak - máš-li router (switch), připoj oba najednou - pokud ti na obou najednou půjde net, je vyhráno - stačí nastavit sdílení a data přeneseš přes LAN...

Pokud nemáš router (switch), sežeň si křížený TPkabel a propojením také vytvoříš LAN...

ok®
hodnocení

router mám ale jak natstavit to sdílení a hlavně ve kterém pc?

mowla*

To je skoro jedno...

Např: na počítači, kde máš data, která chceš přenést:

Tento počítač - zvolíš disk, Sdílení - nastavíš Nové sdílení a nějaké iméno...

Na druhém počítači - Místa v síti, najdeš jméno toho prvního počítače a nastavené jméno sdílení...

A dál kopíruješ jako mezi dvěma disky...

hodnocení

0x

kde bydlíte? jestli to k sobě nemáme daleko tak bych o ten starý PC na výhoz měl zájem :D

ok®
hodnocení

ten starý na výhoz není, asi ho někde jen "zakonzervuji"

ale mám ještě jeden, ale tam je špatná zákl.deska, jinak vše je funkční (prostě kompl. pc sestava - monitor,klav.myš,bedna)

Já beru všechno. Nedávno jsem si ze školy přinesl starou bezdiskovou 386ku. To ani není počítač to je spíš kalkulačka. :D

ok®
hodnocení

přidám k tomu i originál os XP, + spousta softu, ovládače apod, chcete?

no ale potřebuju vědět kde bydlíte jestli to není daleko pošlete mi to soukromou zprávou :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]