Nejste přihlášen/a.
prosím vás , lze mezi dvěma počítači přenášet data?
v jednom mám nějaké filmy, ale nemám, žádné cd ani prázdnou flešku
šlo by to přenést tak, že bych počítače propojil datovým/síťovým kablem co slouží na internet?
děkuji
P.S. ten jeden PC budu totiž dávat pryč,ale potřebuji z něj nějaké data přenést na nový
Nejjednodušší je - jak už tu někdo psal, přendat na přenos HD... Pokud to z nějakého důvodu nejde, pak musíš počítače sesíťovat - BT, WiFi, kabel (USB, serial, paralel, TP) - co z toho umíš?
Zdířka na internet je taková hranatá s osmi drátečky uvnitř?
OK - to je síťovka - jsou počítače připojitelné k netu (funguje ti net, pokud připojíš kabel)?
Pokud ano, pak - máš-li router (switch), připoj oba najednou - pokud ti na obou najednou půjde net, je vyhráno - stačí nastavit sdílení a data přeneseš přes LAN...
Pokud nemáš router (switch), sežeň si křížený TPkabel a propojením také vytvoříš LAN...
To je skoro jedno...
Např: na počítači, kde máš data, která chceš přenést:
Tento počítač - zvolíš disk, Sdílení - nastavíš Nové sdílení a nějaké iméno...
Na druhém počítači - Místa v síti, najdeš jméno toho prvního počítače a nastavené jméno sdílení...
A dál kopíruješ jako mezi dvěma disky...
ten starý na výhoz není, asi ho někde jen "zakonzervuji"
ale mám ještě jeden, ale tam je špatná zákl.deska, jinak vše je funkční (prostě kompl. pc sestava - monitor,klav.myš,bedna)
Já beru všechno. Nedávno jsem si ze školy přinesl starou bezdiskovou 386ku. To ani není počítač to je spíš kalkulačka. :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.