Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám windows xp prof a tiskárnu HP LJ 4000 (připojení přes paralelní port).
Při pokusu o tisk mi to hlásí chybu:
pcl xl error
subsystem: kernel
error: illegaltag
operator: 0xff
position: 30
Zajímalo by mne, kde může být chyba, jestli v konfiguraci tiskárny, v pc, či ve špatném ovladači. Ovladačů jsem zkoušel více - ze stránek HP. Některé tisknou, ale špatně např. do obrázku vytisknou ještě i změť písmen a bílé pruhy. Dále by mne zajíalo co je to pcl a jaký je rozdíl mezi pcl 5 a pcl 6. Nyní jsem připojil shodou okolností nově přeinstalovaný PC a chybu to hlásí opět - tu výše uvedenou. Nemůže to být někde v konfiguraci tiskárny?
Čtu tady,že jste připojil nový PC...Vy jste ani na tom prvním tiskárnu neinstaloval pomocí instalačního CD?Platí,že tiskárna by se měla instalovat pomoci něho a teprve na pokyn ji připojit.Jinak to zlobí.Alespoň moje zkušenost.Jestli ho máte,tak odinstalovat,pak vyčistit třeba pomocí CCleanru a nová instalace...
Tak to se přiznám,.že který zvolit nevím.A nechci radit něco co nevím.Já jsem se taky dostal na tu stránku už před tím.Asi budete muset počkat na někoho,kdo má zkušenost s tímto konkrétním typem.Je mi líto,že jsem nepomohl.On se tu ale určitě někdo objeví,kdo pomůže.Tak promiňte a a ť se zadaří!
Zadej si do strejdy Gůgla vyhledat PCL XL error a PCL5 vs PCL6. Vyjede ti spousta odkazů, ve kterých najdeš spoustu informací a tipů. Dozvíš se tam i co je to PCL a jaký je mezi nimi rozdíl. Opisovat to sem nemá cenu.
Mám tiskárnu Konica Minolta, program SAP a děje se mi to samé, v pozoru už mám několik IT techniků...zkoušej každý týden něco nového...mám dokonce i jiný PC, a stále to píše stejnou chybu...PCL XL error, error: I Legal Tag, operator 0xf8, position: 650..nebo 642...tohle číslo se mění... poradí někdo co s tím, dřívě byla chyba 1-2x za měsíc..ale teď už se to děje hodně často...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.