Nejste přihlášen/a.
ahoj všem , potřebuju rychlou radu .jak nakreslím v progranu inscape prav. 6tiúhelník?Potřebuju si vytvořit plástve a nějak se mi nedaří . Díky za rady (potřebuju to co je na obrázku ).Můj postup by měl být ,nakreslit jeden 6ti úhelník a pak jenduplikovat a skládat k sobě . Jestli to jde i jinak budu rádza každou radu .
Minule jsem dělal něco podobného (různobarevné čtverečky) v Gimpu, nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem na podklad prsknul ty výsledný barvy, prohnal to pár scatter/randomize filtrama (nebo jak se to jmenuje, prostě rozhození) a nakonec to hodně zvětšil a hrany namaloval jako obyčejný grid
Proč to ale píšu - narazil jsem při tom na to, že programy Adobe údajně mají funkci stained glass, která tyhle šestiúhelníky vytvoří jedním čudlem, následně ten objekt podle nich rozřežete a máte jednotlivá okýnka bez duplikování a piplání.
Na šestiúhelník jste už přišel, že to je hvězda se stranama a s jedním vrcholem navíc Ty mezery přesně dělat nemusíte, můžete šestiúhelníku přidat obrys - pravým, Fill and stroke, Stroke style, Width, v nastavení barvy zas můžete změnit alfa kanál (jestli to teda na tom obrázku je průhledné..). V pravý liště zapnete snap (nebo % klávesa) a někde níž To cup nodes (k vrcholům, nebo prostě s kterou možností to bude vycházet dobře..), poskládáte jich pár, třeba 7 dokolečka udělá jeden velkej šestiúhelník, se shiftem vyberete všechny, Group (ctrl+G) a můžete je skládat rychlejš..
jo jo super díky ( už to mám ) . Nejde mi používat kapákko ( potřebuju odstranit stím na disku kola) poradíte jak? díky
V Inkscape se to dělá "naopak" než jinde: nejprve vytvoříte objekt, pro který tu barvu chcete použít, když ho máte vybraný (hned po vytvoření, nebo pozdějš přes F1), zmáčknete F7 (nebo tlačítko Dropper), vyberete barvu a ta se na objekt rovnou použije, shiftklik vybere druhou barvu. Jestli se chcete jen kouknout na hex kód barvy (třeba do html), stačí najet bez klikání, ukáže se to dole ve statusu.
teprve začínám ,tak to nechápu . Mam fotku disku a potřebuju na té fotce odstranit stím od brzdy , jak postupovat? Prosím postup pro úplné játro :D . díky
No zrovna na to není vektorový editor nejlepší, v rastrovém se retušování fotek a obrázků dělá mnohem líp. Když dáte někam náhled té fotky nebo odkaz na ni, odpoledne vám to zkusím popsat.
myslíte , že mam na naučení koupit třeba photoshop home? Jinak . Hodně se s tím inscapem peru ,neumím AJ . takže to je dřina to pochopit .
na disku u brzdiče je zelenej stím , protože tam byl původně brzdič zelenej :D
Jo no, já zas nevím ani v češtině, co je to brzdič Jsou myšleny ty tmavězelené fleky u pravého cípu?
ano to je ono,brzdič je to čím se brzdí ( to už jsem udělal černé) .Ale jak na ten stím ,aby byla barva kolavšude stejná?
Hmm no hodilo by se o hodně větší rozlišení, kdyby to mělo vypadat fakt nenápadně
Ale moc bych se s tím nepáral, přidat k obrázku alfa kanál (průhledný pozadí, kde nic není), vybrat tak nějak přibližně ten zelenej flek, trochu s rezervou, přepnout na výběr podle barvy, vybrat tu hlavní zelenou a komplet smazat. Pak vzít lasem větší okolí, kde sou zelený odstíny, vybrat to tak nějak přesně, vyjmout, vložit jako novou vrstvu, nastavit trochu průhledný (dalo by se i maskou v tom původním..). Z opačný strany kola vybrat odpovídající kousek, vložit do další vrstvy, převrátit, posunout, pootočit, naštelovat pod to průhledný, aby to sedělo, a jen doladit barvy těch dvou vrstev (odstíny přes dodge a burn, zesvětlení a ztmavení), pak je sloučit dohromady a rozostřit přechody. Přechody by všude měly bejt v ploše a v jednolitý barvě, ne na hranách.
Dole se to podařilo včetně tý správný metalický barvy, nahoře to ale mělo nádech dozelena i všude okolo, navíc překážel nápis.. tak zmizel taky :D
No když to napíšu jednoduše - vzal jsem kus obrazu z levé půlky, převrátil ho a umístil doprava, aby ty fleky skryl. Kolo stojí skoro rovně (tím prostředním paprskem nahoru) a je foceno trochu shora, takže úhel i nasvícení je skoro stejné. Ostré stíny nebo přímé nasvícení tam není, takže se to i hodilo.
Té věci, co tam byla dřív a která byla zamalovaná, bych se třeba zkusil zbavit tak, že bych vybral část toho brzdového kotouče (snad to jmenuju správně, to s těma proužkama ošoupanejma) jako výseč, nakopíroval ji a roztáhnul do šířky, aby tu brzdu skryla. Jako když se dělaj kruhy do obilí Možná pak přidat něco, jako je vidět vlevo nahoře, měkký stín od paprsků kola. Ve vnější části těch otvorů, mimo disk, pak brzdu skrýt nějakou vygenerovanou plochou v odstínech šedé, nebo to zas vyříznout a nakopírovat tam část asfaltu z okolí.
Jako neříkám, že s tím nějak extra umím, s fotkama nedělám, jen s grafikou (a tu ani netvořím, jen upravuju), ale pro zobrazení na monitoru obvykle ten nejjednodušší a nejpřímější způsob vyhovuje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.