Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat kdyz bych si koupil tenhle server alza.cz/... tak jak se tam spousti ten minecraft nebo jak se to dela?Nebo by stacil na tuto hru i levnejsi? Poradte prosim. Děkuji
Provozovat doma server mi příjde nepraktické. Lepší je si sehnat server housing. Přinesete server do firmy u které to budete mít a oni vám zajistí non-stop provoz a kvalitní rychlé připojení k internetu rovnou i s veřejnou IP. (tu potřebujete aby jste to nemuseli mít přes Hamachi) A provozovat Minecraft server bez zkušeností a vědomostí jak ho nastavit a zprovoznit také není moc chytré, protože bez správně nastavených pluginů z toho bude fraška. Když si najdete někoho kdo se v tom vyzná tak už problém nemáte.
PS.: Můžu vám s Minecraftem a minecraftovým serverem radit, ale server vám nastavovat a dělat nebudu protože už bych to nestíhal. Mě stačí můj a kámošův server a mám o zábavu postaráno.
A ten první server ( alza.cz/...) by na minecraft měl stačit.
A když dáte server do server housingu tak vám i zajistí abyste se na něj dostal z domova takže nebojte že abyste musel běhat do té firmy aby jste tam něco nacvakal. :D
Já vim že si ho mohu zaplatit já mam server cz-minecraft-server.jex.c/... ale chtěl bych už přestat platit když k tomu vše mam jen nevim jak si přidat tu sít nebo mi poraďte jak si idělám server bez hamachi zdarma?
doplněno 29.03.12 07:17:A nestačil by mi jen tento server alza.cz/... nemusim tam mít hodně lidí.
No tak až seženete nějaký odpovídající server tak si už jen zaříďte u svého poskytovatele internetu tu veřejnou IP a máte vyhráno
NEBYLO už to tu bylo napsáno. Zaprvé WIFI je na provoz serveru příliš pomalá a za druhé musíte mít tu veřejnou IP. Jinak to nejde. Leda že by jste všichni co hrajete na servru měli vytvořenou VPN přes internet což jestli chceš mít velkej server je blbost.
nebo by mi stačil alza.cz/... tento na minecraft?Ale opravdu potřebuji jak to funguje a jak se to tam dává
Nepotřebujete "server" z katalogu, stačí jakýkoli současný počítač, výhodou by mohla (i když u tohodle kdo ví..) být 64bit architektura, větší ram a rychlejší disk. Jinak v podstatě jakejkoli stroj s linuxem, i notebook.
Spíš byste měl řešit, jak a čím to připojíte na internet a jak zajistíte maximální dostupnost..
internet mam rychlá jen nevim jak nastavit to wifi jak tam přidat tu sít mam vifi adsl o2.cz/...
doplněno 28.03.12 23:04:a nechci hamachi ale taky nechci nic platit
Wifi nemůžete mít ani po baráku, ani k poskytovateli. Doma kabel, adsl připojení je taky nevyhovující, dsl (kabelovka) lepší, optika ok.
Hamachi.. těžko budete nutit lidi jít k vám na hamachi, nemluvě o tom, že u free verze je limit 16 lidí na jednu síť, včetně lidí offline.
Veřejná IP podle poskytovatele, tak pade, stovku, dvě za měsíc. Vzhledem k ceně toho, co jste chtěl původně kupovat..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.