Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak spustit Minecraft server

Od: liki12® odpovědí: 12 změna:

Chtěl bych se zeptat kdyz bych si koupil tenhle server alza.cz/... tak jak se tam spousti ten minecraft nebo jak se to dela?Nebo by stacil na tuto hru i levnejsi? Poradte prosim. Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Provozovat doma server mi příjde nepraktické. Lepší je si sehnat server housing. Přinesete server do firmy u které to budete mít a oni vám zajistí non-stop provoz a kvalitní rychlé připojení k internetu rovnou i s veřejnou IP. (tu potřebujete aby jste to nemuseli mít přes Hamachi) A provozovat Minecraft server bez zkušeností a vědomostí jak ho nastavit a zprovoznit také není moc chytré, protože bez správně nastavených pluginů z toho bude fraška. Když si najdete někoho kdo se v tom vyzná tak už problém nemáte.
PS.: Můžu vám s Minecraftem a minecraftovým serverem radit, ale server vám nastavovat a dělat nebudu protože už bych to nestíhal. Mě stačí můj a kámošův server a mám o zábavu postaráno.

doplněno 29.03.12 06:47:

A ten první server ( alza.cz/...) by na minecraft měl stačit.
A když dáte server do server housingu tak vám i zajistí abyste se na něj dostal z domova takže nebojte že abyste musel běhat do té firmy aby jste tam něco nacvakal. :D

hodnocení

Já vim že si ho mohu zaplatit já mam server cz-minecraft-server.jex.c/... ale chtěl bych už přestat platit když k tomu vše mam jen nevim jak si přidat tu sít nebo mi poraďte jak si idělám server bez hamachi zdarma?

doplněno 29.03.12 07:17:

A nestačil by mi jen tento server alza.cz/... nemusim tam mít hodně lidí.

dzordz*

A všímáte si, že třeba tenhle ani nemá žádnej disk?

No tak až seženete nějaký odpovídající server tak si už jen zaříďte u svého poskytovatele internetu tu veřejnou IP a máte vyhráno

hodnocení

A nemohl bych jen na pevném PC a potom na WIFI a bylo by?

NEBYLO už to tu bylo napsáno. Zaprvé WIFI je na provoz serveru příliš pomalá a za druhé musíte mít tu veřejnou IP. Jinak to nejde. *bum*Leda že by jste všichni co hrajete na servru měli vytvořenou VPN přes internet což jestli chceš mít velkej server je blbost.

hodnocení

no tak to zapojim na kabel a ta věřejná ip adresa de nějak udělat?

Kontaktuj svého poskytovatele internetu a oni ti to zařídí za poplatek asi 100kč měsíčně někdy víc někdy míň jak u koho. Prostě budete platit o trochu víc za internet.

hodnocení

nebo by mi stačil alza.cz/... tento na minecraft?Ale opravdu potřebuji jak to funguje a jak se to tam dává

dzordz*
hodnocení

0x

Nepotřebujete "server" z katalogu, stačí jakýkoli současný počítač, výhodou by mohla (i když u tohodle kdo ví..) být 64bit architektura, větší ram a rychlejší disk. Jinak v podstatě jakejkoli stroj s linuxem, i notebook.

Spíš byste měl řešit, jak a čím to připojíte na internet a jak zajistíte maximální dostupnost..

hodnocení

internet mam rychlá jen nevim jak nastavit to wifi jak tam přidat tu sít mam vifi adsl o2.cz/...

doplněno 28.03.12 23:04:

a nechci hamachi ale taky nechci nic platit

dzordz*

Wifi nemůžete mít ani po baráku, ani k poskytovateli. Doma kabel, adsl připojení je taky nevyhovující, dsl (kabelovka) lepší, optika ok.

Hamachi.. těžko budete nutit lidi jít k vám na hamachi, nemluvě o tom, že u free verze je limit 16 lidí na jednu síť, včetně lidí offline.

Veřejná IP podle poskytovatele, tak pade, stovku, dvě za měsíc. Vzhledem k ceně toho, co jste chtěl původně kupovat..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]