Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

EXCEL - přiřazení obrázku k tlačítku

Od: lubos34 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

jelikož už jste mi zde velmi dobře poradili, chtěl bych se zeptat, zda by někdo uměl v excelu toto.

Mám MS office 2003,

1.Mohu nějak do vytvořeného tlačítka vložit svůj obrázek? Pokud ano jak na to a jak pak do něj vložit ujiž vtvořené makro?

2. Jak vytvořit tlačítko, které by mi excel uložilo a zavřelo? Nebo jak to udělat aby při zavření excelu se mi to vždy uložilo?

Pokud nkdo bude znát jak to udělat byl bych moc vděčen.

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzs*
hodnocení

3x

1. Můžete vložit třeba přes schránku obrázek do Excelu, pak na něj kliknout pravým tlačítkem a zvolit Přiřadit makro.
2. V editoru maker zadáte následující příkazy
ActiveWorkbook.Save
ActiveWorkbook.Close

doplněno 30.01.13 21:10:

> magdon®

Ale na rozdíl ode mě jste byl ohodnocen :-D

doplněno 30.01.13 22:30:

Vždyť jsem to psal, tak tedy krok za krokem.
Vytvoříte nový list, potom -> Nástroje -> Makro -> Záznam makra -> (můžete ho pak hned zastavit přes Nástroje -> Makro -> Zastavit záznam, jde jenom o to, abyste do zdrojáku napsal níže uvedený kód). Pak dáte Nástroje -> Makro -> Makra a vyberete předtím uložené makro a kliknete na Upravit. Do otevřeného okna vložíte následující text
ActiveWorkbook.Save
ActiveWorkbook.Close

EXCEL - přiřazení obrázku k tlačítku

hodnocení

2x

Obrázek do tlačítka vložit asi nepůjde, ale každý vložený obrázek lze jako tlačítko pro spuštění makra použít (ovšem nemá vzhled tlačítka). Když na něj kliknete pravým myšítkem najdete možnost přiřadit vytvořené makro. Po přiřazení stačí kliknout na obrázek a makro se spustí.

doplněno 30.01.13 21:09:

*bum*Grrrrrrrrrrrr! Zase jsem druhej*plac*

figurek*

*bum*

co to oba dva tady nahoře povídáte? Tak se to vůbec nedělá. To co předvádíte, je berlička pro ty, co nic neumějí.

lubos34
hodnocení

Děkuji, to mě nenapadlo :)

S tím uložením by mi někdo prosím také mohl poradit?

figurek*
hodnocení

0x

obrázek do tlačítka vložíte bezproblémově, viz návodný obrázek.

Makro se nevkládá do tlačítka, ale přivěsí na tlačítko. Dělá se to přes menu View Code, o jeden řádek níže, než je řádek Properties, ještě jednou viz návodný obrázek.

EXCEL - přiřazení obrázku k tlačítku #2
figurek*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]