Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdělení disku - jak měnit velikost

Od: dcspeedi* odpovědí: 4 změna:

Ahoj

chtěl bych se vás zeptat

mám disk (jeden) rozdělený na dva

na jednom dílu mám dvacet a na druhem stočtyřicet giga

zajímalo by mě jestli tyto hodoty můžu mezi sebou měnit

potřeboval bych místo dvaceti giga třicet ( C: )

předem díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

rajprogramu.cz/...

Tenhle to umí ale je placený,v demo to neudělá.Jen jena možnost...

doplněno 27.03.12 20:37:

...jedna...Ale při káždé operaci s diskem je dobré mít udělanou zálohu...

hodnocení

0x

Taky záleží jakej máš systém, třeba Win 7 to umí samy o sobě, bez programů třetích stran.

bena*
hodnocení

0x

Na C: podle mého názoru patří akorát systém a nejvýše ty nejdůležitější programy. Ostatní programy a hlavně dokumenty, apod. patří na datový disk, což je to D:

Takže by mělo 20 GB na C: stačit ;)

Přerozdělit disk se dá ve Windows 7 ve Správci disků, jinak na přerozdělení místa používám rád minimalistickou linuxovou distribuci Puppy Linux a program GParted, který tam je. Jinak můžete použít třeba: Easeus Partition Master - více zde.

dcspeedi*
hodnocení

mám win xp

potřebuju to kvůli aktualizací navigačky která nervomoci stahuje mapy na C:

doplněno 28.03.12 15:18:

tak jsem použil program "easeus partion master"

dosk D: jsem zmenšil o pět giga ale na C: už těch pět nemůžu dostat, vlastně s tím C: nemůžu dělat nic

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]