Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Formát 16:9 a 2,35:1

Od: moreti odpovědí: 1 změna:

dobrý den, chci se zeptat jak je možné že v poslední době se rozmáhá jak u filmů tak např. u hudebních videí formát videa 2,35:1(hodně širokoúhlé) že i na televizi kterou jsem si schválně koupil kvůli tomu abych neměl černé pruhy nahoře a dole na staré televizi (4:3) a měl celou TV vyplněnou tak iu přesto tam ty pruhy mám.Jen mě to zajímá ze zvědavosti.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

člověk víc vnímá do stran než do výšky, takže mít široký nízký obraz je přirozenější... pokud máš TV 16:9 tak pruhy neřeš, za to když já si pustím takový totálně širokoúhlý film na svém 17" LCD s poměrem 5:4 (to už je skoro čtverec), to jsou aspoň pruhy *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]