Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přenos souborů z flešky

Od: qwa odpovědí: 5 změna:

Ahoj, předem upozorňuji, že nehodlám dělat nic protizákoného, ale zajímalo by mě, jak je možné že se nějaké soubory zkopírují z flešky hned po zapojení do PC. Poslední dobou o tom hodně čtu na netu, že se viry šíří přes flashdisky, a zajímá mě, jak je to možné, jak to funguje, prostě, dáte mi nějaké info? :) Předem díky za odpověď :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

0x

Jestli náhodou nemáte na mysli automatické nainstalování při připojení v systému XP.W7 už to nemá...Pokud jsem pochopil dotaz..

bena*
hodnocení

0x

Do kořenového adresáře flešky, CD, DVD, atd. lze nahrát soubor autorun.inf, který vlastně dá takové echo systému, aby spustil to a to. Tento soubor se dá právě krásně zneužit pro šíření virů po výměnných médiích.

Většina dnešních kvalitních antivirů dokáže takovéto soubory zachytit. WIndows Vista a novější mají Řízení uživatelských účtů, které si hned všimne něčeho podezřelého a dá vědět.

právě že autorun.inf u flash disků nefunguje (nespustí se sám po připojení). Pokud máte nainstalované aktualizace, tak by se neměl sám spouštět už i u CD/DVD

qwee*

a ten auto run seženu kde?

bena*

U starších verzí Windows(vista a starší) právěže funguje. Autorun.inf si musíte napsat sám. Nejjedunošší je otevřít poznámkový blok a jednoduchý autorun vypadá asi následovně

[autorun]
open=soubor.exe - otevře soubor s název soubor.exe, který je uložen na onom výměnným disku
icon=soubor.exe,0 - v Průzkumníku Windows bude mít výměnný disk ikonku jako má soubor.exe
label=Moje CéDéčko - v Průzkumníku disku místo názvu Výměnitelný disk nebo Jednotka DVD-RAM uvidíte název Moje CéDéčko.

Pak stačí tento soubor uložit jako autorun.inf a vložit ho do kořenového adresáře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]