Nejste přihlášen/a.
Ahoj, předem upozorňuji, že nehodlám dělat nic protizákoného, ale zajímalo by mě, jak je možné že se nějaké soubory zkopírují z flešky hned po zapojení do PC. Poslední dobou o tom hodně čtu na netu, že se viry šíří přes flashdisky, a zajímá mě, jak je to možné, jak to funguje, prostě, dáte mi nějaké info? Předem díky za odpověď
Do kořenového adresáře flešky, CD, DVD, atd. lze nahrát soubor autorun.inf, který vlastně dá takové echo systému, aby spustil to a to. Tento soubor se dá právě krásně zneužit pro šíření virů po výměnných médiích.
Většina dnešních kvalitních antivirů dokáže takovéto soubory zachytit. WIndows Vista a novější mají Řízení uživatelských účtů, které si hned všimne něčeho podezřelého a dá vědět.
právě že autorun.inf u flash disků nefunguje (nespustí se sám po připojení). Pokud máte nainstalované aktualizace, tak by se neměl sám spouštět už i u CD/DVD
U starších verzí Windows(vista a starší) právěže funguje. Autorun.inf si musíte napsat sám. Nejjedunošší je otevřít poznámkový blok a jednoduchý autorun vypadá asi následovně
[autorun]
open=soubor.exe - otevře soubor s název soubor.exe, který je uložen na onom výměnným disku
icon=soubor.exe,0 - v Průzkumníku Windows bude mít výměnný disk ikonku jako má soubor.exe
label=Moje CéDéčko - v Průzkumníku disku místo názvu Výměnitelný disk nebo Jednotka DVD-RAM uvidíte název Moje CéDéčko.
Pak stačí tento soubor uložit jako autorun.inf a vložit ho do kořenového adresáře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.