Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook - nelze přeinstalovat windows

Od: strka007* odpovědí: 8 změna:

Ahoj , mam takoví problém ..mam Noťas Hp 620 a chci přeinstalovat wondows ...tenhle notas má Windows 7 ..mam windows xp ..mno a když spoštím instalační disk ..vše je v pořádku ..načtou jse mi data do harddisku a poté se mi má aoutomaticky načíst n aharddisku ..ale hodí mi to modrou smrtku :/ tak nevím co stím zalohování nemam ..,a takové to "obnovovaání od bitové jednotky " nelze protože je prej poškozena ...Prosím o pomoc

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Preinstalovat win XP na win 7? To Vas nepusti.Nabootojte z CD win XP, smazte partition s instalaci win XP, znovu ji vytvorte, naformatujte na quick NTFS a nainstalujte win. Doufam, ze zalohu dat mate jiz udelanou a v poradku. TJ udelejte kompletni novou instalaci. jeslti Vami tato zhavaruje, tak by jsem stahnou nejake diagnosticke utility a projel PC, hlavne RAM a disk, jestli jsou v poradku a neni chyba tam. Timto muzete i zacit.

strka007*
hodnocení

Ano zkoušel jsem to ale po bootingu mi hodila modrá smrtka ...mě jde jenom o to abych se vubec mohl dostat do té fáze kdy ho mužu smazat ..pak to nebude takoví problem ..

hop®
hodnocení

2x

Začal bych tím, že zkusím zprovoznit ty Win7 a udělat si kompletní zálohu dat, ta měla být hotová už před Vaším pokusem o instalaci XP...

ahasver4*
hodnocení

2x

Omlouvám se,jestli jsem dotaz špatně pochopil.Na notebooku máte W7 a chcete XP?A při instalaci naběhne ,,modrá smrt,,?Tak bych se pokusil zprovoznit tu sedmičku.Nejprve.Zkusil bych spustit nouzový režim,při startu F8,možná je to u Vás jiná klávesa,během nabíhání by se měla objevit tabulka,kde zvolit Opravit tento počítač.Pokud se to zadaří,spustil bych nějaký test na HW,jak tu již psáno.A zařídil se podle výsledku.Instalace XP je pak popsána v příspěvku prvním...Jen můj názor.

strka007*
hodnocení

Ano , zkoušel jsem několikraát zprovoznit 7 bohužel nikdy to nešlo ..ten notas ani neví že tam nějaký windows je .. nemuže ho načíst ..Harddsk funguje ..nejspíš , jednou jsem se do něj dostal přes nějaký hp recoverry ..jendou jsem se dostal a pak už nikdy se mi neukazal ...něco jako nouzoví reim tam vubec není ...ten noutbook je totalně divný a nevím co sním :D

ahasver4*

Tak se ještě zeptám.V biosu jste nastavil boot z CD?Dostanete se do něj také při startu,mačkáním klávesy,tuším Del,nebo F2,podle typu notebooku.Tam nastavit jako první boot z mechaniky a CD.Potom by to mělo nabíhat OK.Zvolíte formátovat a je čistý disk...Pokud se sem ale nedostanete a zase Vám to schodí modrá smrt,bojím se,že to bude na servis.Tak ať se zadaří!:)

strka007*
27.03.12 10:12
hodnocení

Děkuju .

romi*
hodnocení

0x

Ahoj. Nejsem odborník a možná to není k věci. To nechám na posouzení zde zkušenejch lidí.

Dělal jsem si přeinstalaci nedávno na notebooku místo Windows7 na XP. Nejprve jsem musel v biosu vypnout něco jako sata native mode. Dle mých prozatím slabších zkušeností s přeinstalací na jiný OS na notebocích bývá občas problém.

Vše se dá najít na netu. Samozřejmě jsou asi potřeba i ovladače pro daný systém a typ notebooku.

Ahoj.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]