Nejste přihlášen/a.
Dámy a pánové, chlapci a děvčata
mám TADY čtyři horké /... - něco jsem na jiném místě nakousl s Maverickem. Pomozte mi vybrat ten nejlepší z nich. Potřebuji ho na práci - hry nehraju, ale kreslím v grafických programech, tudíž potřebuju výkonnou grafiku (zobrazování ve 3D), kvalitní procesor, velkou RAM, velký displej, dost místa na harddisku, plnohodnotnou klávesnici (nebaví mě přepínat při práci s kalkulačkou). Ty čtyři notebooky se liší v podstatě jen velikostí pevného disku a mají různé procesory. Cena okolo 30 kKč bez DPH je akceptovatelná. Váha kolem 4 kg rovněž - půjde o pracovní stanici s možností přenášení, resp. převážení, nehodlám ho tahat s sebou na každém kroku (a i kdyby, ti, kdo mě znají, vědí, že jsem velký kluk a 4 kila zátěže mě nerozhodí)..
Tak který z nich a proč právě ten? Nebo máte někdo tip na něco lepšího v této cenové relaci?
Díky.
Díky. Já mám celkem jasno, co chci, jde mi o to, jaké jsou rozdíly, mezi jednotlivými typy procesorů u těchhle booků a jestli je dobrý nápad používat dva pevné disky, nebo je rozumnější jeden a vzít k tomu za pár tisícovek externí harddisk. Proč je lepší (a je lepší?) procesor Intel, než třeba AMD - prostě rozebrat to na základě zkušeností. JNP si po čase zase koupím - díky za tip.
Koukám, že teď už nejde ani mi... Tak jinak.
První fujitsusiemens.mironet.cz/...
Druhý fujitsusiemens.mironet.cz/...
Spidere...? Ony jsou všechny Xi2528... Který? Ten s jedním diskem?
Jinak jak bylo řečeno - nepředpokládám, že by někdy jel jinak, než na síť, tudíž výdrž baterie není zas tak rozhodující. Věci, které jsou pro mě důležité, jsem uvedl výše. Ale zajímalo by mě, jestli bys třeba nevěděl o něčem jiném (lepším?) v této cenové kategorii. Nejsem ještě rozhodnutý a Amilo prohlížím proto, že oba moje současné počítače jsou víceméně bez potíží a jsou rovněž od Fujitsu-Siemens. Ale netrvám na této značce.
Jo, o Vistách jsem toho moc pozitivního taky ještě neslyšel - co je špatně?
Co znamená "malinko slabší CPU"? Parametry si přečíst umím, absolutní hodnoty porovnat zvládnu, leč jako člověk strojního technického vzdělání (nikoli elektro či informatik) si pod tím zatím nedovedu nic představit. jaký by byl rozdíl při práci na těch Tebou doporučených počítačích v praxi? Poznám to? A v čem?
Velmi. Proto velký monitor, nikoli návštěva očního...
(Moja mě zabije, jak se to tu přečita. )
Externí zdroj přežiju, jde mi vlastně jen o to, abych tam mohl narvat data, která chci zálohovat (fotky, projekty, archív a podobně). Nepředpokládám, že bych ten disk přenášel, ale budou se na něj nahrávat data ze dvou až tří různých počítačů. "Přenášení" by spočívalo v přehazování USB kabelu do různých počítačů. Disk přitom zůstane prakticky na jednom místě (+/- půl metru).
Díky.
Čekal jsem Tvoji reakci, byl´s rychlejší, než já.
Beru každý názor k diskusi - prachy jsou stále ještě"na cestě"(vyfakturováno, leč nikoli na kontě ) a tudíž objednávka má ještě stále čas.
Díky.
Hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.