Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak umlčet větrák v PC

Od: skrob® odpovědí: 11 změna:

Jak umlčet velmi hlučný větrák na základní desce, roztáčí se opravdu při minimálním vytížení.Po odpojeni od zdroje se PC po dosaženi asi pevně nastavené teploty vypnul.Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

vytáhnout, vyčistit, namazat, popř. vyměnit větrák za větší, tišší s míň otáčkami :)

hodnocení

Tak já to proměřím, vyčistím a dám vědět zatím díky.

hodnocení

GPU 64 při vytížení procesoru 10proc.To je asi dost. Jinak 45 -50 HDD

ahasver4*

Řekl bych,že máš v kejsu dost teplo.50 na HDD je dost...Nechtělo by to chlazení řešit nějak víc?Přidat větrák,třeba...

doplněno 22.03.12 23:29:

Tedy jen můj názor...Než přijdou jiné rady...

hodnocení

Já tam ten větrák mám ho kam připojit, na desce prostor není a ze zdroje už přípojka taky není.

hop®

Pokud není volný drát ze zdroje, lze koupit rozdvojku, takzvané "ypsilon", pokud to tedy zdroj utáhne výkonově.

hodnocení

A je možné na tom hlasitém snížit otáčky vyčistil jasem a namazal, je to lepší, ale dle mne jede 3000 RPM a CPU ma 40 C, což se mi zdá zbytečné. Speed Fanem to nepůjde? Tam to nastavím, ale nejdou ty otáčky uložit.

hodnocení

Takže po měření SpeedFanem jsem se dostal k ovládnutí pouze jednoho za tří ventilátirů, byl to ten nejhlučnější a snižil jsem ten hluk celkem slušně, bez nárůstu teplot.Ny ty další to vliv nemá.Díky za odpovědí.

ahasver4*
hodnocení

0x

slunecnice.cz/...

Zkuste zregulovat otáčky tímhle.Že se vypnul je dobře,chránil se tím.Musíte to vychytat...:)

doplněno 22.03.12 23:02:

svethardware.cz/...

Tady je o tom taky dost..

doplněno 22.03.12 23:04:

Cesta dle mikihans je na řadě jako první...:)

tommas

mám taky ten samý problém, jedná se mi především o snížení otáček u zdroje, je tohle možné přes tento program? protože ať cokoliv v tom programu přepíšu, tak otáčky se vůbec nemění...

oleo
hodnocení

0x

Větrá k mi začal dělat kravál,když už ložiska běžely na sucho a šly dost fest.Stačí vymontovat a celé vinutí s vrtulí pononořit do řídkého převodového nebo hydraulického oleje.Nebo na šicí stroje,kola.Točit s ním v oleji,pak vyfoukat olej tlakovým vzduchem.Jde teď jak nový.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]