Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prestal mi fungovat usb

Od: jiri* odpovědí: 2 změna:
WIn98se, Ati rage 128, Amd 500, Gigabite GA-5AA,...Potreboval bych poradit, pripadam si jak blbec...delsi dobu jsem nepouzival svoji tiskarnu pripijenou pres UsB, ted jsem zjistil ze usb port nefunguje , pri nabehnuti win98se vsechno v poradku, ale v systém- vlastnosti -řadič sběrnice USB -kořenový hub usb je žlutý vykřičník a ve vlastnostech kořenovýho hubu je napsáno : Zavaděč zařízení NTKERN.VXD nemohl načíst ovladač zařízení (CODE 2). Aktualizujte ovladač zařízení klepnutím na tlačítko AKTULIZOVAT OVLADAč to udělám, najde c:/windowsusb.inf, nainstaluje, dám restartovat a po restaru je to tam znova..! zkoušel celý USB odebrat, znova pridat a nic, uz si nevím rady... a zrovna bych potreboval neco vytisknout,

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dallda
hodnocení

0x
Pises, ze kdyz das aktualizovat ovladac, tak ti to najde na C:, ale ted nevim, jestli je to originalni ovladac davany k zakladni desce nebo je nekde ulozeny ve woknech? No pokud bys nainstaloval znova originalni ovladac, tak by to melo jet. Mozny problem muze byt taky v IRQcku (preruseni), pokud mas moc hardwaru (nepr TV kartu, nejake pridavne zarizeni do PCI sbernice, ...), tak kazde ze zarizeni potrebuje IRQ a pokud je nema, tak to zarizeni nechce pracovat. Nebo muze IRQcko kolidovat s jinym zarizenim.
jiri*
S tím IRQ je to možný ale nevím jak se to nastavuje aby určitý zařízení používalo volný IRQ.
Tohle je výpis z kontroly systému:
Kořenový hub USB
USB
S tímto zařízením jsou potíže: Kód=2 (0x2)
Selhání zařízení: Pokuste se změnit ovladač tohoto zařízení. Pokud to nepomůže,nahlédněte do dokumentace hardwaru.
Klíč registru: HKEY_LOCAL_MACHINEenumUSBROOT_HUBPCI&VEN_10B9&DEV_5237&SUBSYS_00000000&REV_03&BUS_00&DEV_02&FUNC_00
Prostředky vyhrazené: Žádné
Prostředky vynucené: Žádné
Prostředky při startu: Žádné
Prostředky filtrované: Žádné
Prostředky základní: Žádné
Ovladač: USB0001
Datum ovladače: 5- 5-1999
5 Creative Sound Blaster PCI128 Legacy Device
6 Standardní řadič disketových jednotek
7 (volných)
8 Systémové hodiny skutečného času
9 Rozbočovač ALi PCI pro USB Open Host
9 IRQ pro řízení PCI
10 Rage Fury/Xpert 128/Xpert 2000
10 IRQ pro řízení PCI
Ovladač jsem měnil ale marně..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]