Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pc sestava, váš názor

Od: ok® odpovědí: 27 změna:

dobrý den, prosím vás, myslíte že by tato sestava(viz obr) dle parametrů je dobrá jako multimedialní počítač? anebo zvladne třeba i nějaké lepší pc hry?

dnes jsem si ji nechal poskládat

děkuji

Pc sestava, váš názor

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zz*
hodnocení

0x

no, abych pravdu řekl, hodně záleží na grafické kartě... Co znamená ten Radeon 65xx/64xx tzn že vám do PC můžou dát grafiku dle vlastního uvážení? :) Zbytek je cajk, na tom by se i dalo solidně hrát, ale jak říkám, záleží na grafice. Teď už je stejně pozdě se ptát, když jste si nechal PC seskládat,ne? :)

ok®
hodnocení

už pozdě , hm já vím

ale šel jsem jen říct na co PC budu potřebovat, a prodejce v začal na mě chrlit , a já že to nechám na něj, prostě aby se na tom dala zahrát i nějaká "náročnější" hra , ale hlavně na net a kancl + video

+ jsem vzal jeste Asus lcd 22" + W7

a celkem mě to bude stát 13520.-

ale ted jak koukám, jak tam jsou ty GHz u toho procesoru (2,1GHz) není to málo?

někde když čtu parametry u jiných procesoru, tak tam jsou třeba 2,6GHz nebo 3,0GHZ anebo taký i více

co vlastně ty GHz znamenají, je to pro mne důležité?

zz*

za ty peníze bych to neviděl tak černě, jako kolega podemnou. Pravda je, že největší hodnotu bude mít asi ten monitor a licence na Win7 :) 2,1GHz není málo, na 3 jádrech. Je to frekvence, na které pracuje procesor. Jak říkám, multinédia vpohodě, aspoň že ta grafika není integrovaná na základní desce, ale co se týče her, opravdu záleží na grafické kartě, aby vám tam nedali nějakej vérgl... btw ta grafika se dá kdykoliv vyndat, prodat, a koupit nová, lepší. Pak ovšem nastává problém, co psal kolega podemnou, a to zdroj. No uvidíte co vám nakonec poskládaj :)

Ve stejné modelové řadě jsou procesory s větší frekvencí ( GHz ) rychlejší. A proto je to opravdu důležité. Teď už je pozdě, chtělo se to poradit před koupí, zvláště když tomu moc nerozumíš.

zz*

ne každej má známýho, a tady na fóru co člověk to názor. Podle mě za ty peníze od firmy to nebude takovej děs, video si pustí, internet pojede, nějaký nenáročný hry na nižší detaily taky... Má poučení pro příště, nevěřit prodejcům :)

sinner

No sice ,asi tě nepotěším ta garf. je itegr. v CPU vlastně APU procesor ji ma v sobě procesory.heureka.cz/... deska žádnou itegr. graf. nemá.O to se má postarat APU . asrock.com/...

Pokud tam dáš proc. bez garf.musíš nejakou koupit. Obecně co pro tebe je ,,náročná "hra? Kdyby jsi řekl BF3 na vysoky detail s 35FPS ,tak by mě zajímalo co by ti řekl...

ok®
hodnocení

"náročná" hra třeba nějaké MOTO GP, nebo nějaký simulátor jlezdového lyžování, nebo třena CoD 1-? apod

doplněno 22.03.12 20:01:

anebo pro dětti, třeba Sims

jura32*

mimochodem za tu cenu bys mohl mít herní mašinu,ale já vím už je pozdě!:-P

hodnocení

0x

1. Case 400W nevěstí nic dobrého. Je to bez označení a ceny takže to bude asi EC :(

2. Myš za 70 korun můžeš rovnou vyhodit

3. Klávesnice má nestandardní rozložení a s cenou 100 Kč taky nebude nejkvalitnější

4. Grafika bez uvedení typu se 128 bitovou sběrnicí a DD3 paměťma nepatří do herního PC. Na multimedia je dobrá. Ostatně je patrně integrovaná na desce.

5. Paměť neběží v dual režimu. Chyba. Mělo být zakoupeno 2 x 2GB nebo 2 x 4GB. Cena pamětí je směšně nízká.

Zkrátka na hraní to není. Je to PC dělané na velmi nízkou cenu.

spidere i když je v tom tolik nedostatků co já bych za to dal. nechtěj vědět co mám já

jopny*
hodnocení

0x

Zdravím. Podle mě to docela ujde za ty peníze, ale můj názor je ten, že když už chcete mít PC na nějkou tu hru (třeba BF3), tak je lepší si jej seskládat sám.

ok®
hodnocení

tak comp už mám doma, ptal jsme se, jestli je teda možné pozdější navýšení grafiky ařekl mi, že je tam připavený slot, ale že i tady s touto grafikou se dá něco zahrát

vložil jsem foto, ale těch volných slotu je tam více, na co který slot je? děkuji

Pc sestava, váš názor #2
jura32*

tak jestli to má sloužit na hry tak nee,základní deska na prd (zastaralý čipset),potom nevidím nikde co to je za skřín?,Grafika slabá tak vhodná na piškvorky:) No a nakonec procesor taky nic moc, na hry alespon třijádro Athlon,nebo Phenom čtyřjádro od 3,2GHz intel by stačil 1,3 2500K!

doplněno 31.03.12 08:39:

ten modrý dlouhý slot máš na grafiku!A nezapomen si vyloupnout ten plíšek*smich*

ok®
hodnocení

dyt je tam tříjádro AMD

a ten modrý slot myslíš vodorovný,nebo ten svislý?

ten svislý je na RAM ten vodorovný na grafiku

doplněno 31.03.12 14:45:

ten vodorovný se nazýva PCI Express (PCI-E)

jura32*

Jo? A co ten zdroj to je nějaký eurocase?

ok®
hodnocení

tady toto jsou parametry toho starého PC

Pc sestava, váš názor #3

jak tak koukám na tohle tak mám dojem že je PC je dělo :D

Moje PC: procesor - 3,2GHz Celeron
RAM - 512MB
grafika - ATI radeon 1360 (256MB)

jura32*

já jsem taky měl Intel pentium dual core 2.1 ghz,grafiku dh 4770,a utáhlo mě to sotva Call of Duty 1.*ee*A už bych do takové sestavy nikdy nešel,jinač tahle sestava je tak vhodná do kancl sestav nic proti nechcu si dělat nepřátelé*klik*

ok®
hodnocení

zdroj tam je nějaký ATX

jura32*

Tak to vyhod a kup něco kvalitnějšího jako Seasonic 500W,nebo enermax450W.!

sinner

To je druh zdroje ATX. Možná že tam najdete i verzi 2.1-2.2-2.3 jde o revize zdroju liší se kabeláží.Pro vás bych doporučoval tento nebo kterýkoli jiný s učinosti 80PLUS a s aktivním PFC filtrem... zdroje.heureka.cz/...

jo fortrony jsou kvalitní zdroje

jura32*

Cože?Futrony právě že nejsou vůbec kvalitní zdroje!

nevím jak ty ale já s nima mám velice dobré zkušenosti a sám v PC fortron mám

jura32*
Určitě bych bral Seasonic neboť má vyšší účinost . Splňuje normu 80plus . Dle certifikace má účinost okolo 81-85% , kdežto uvedený Fortron má účinost okolo 75% . Znamená to , že při spotřebě sestavy okolo 350w je rozdíl spotřeby zdroje okolo 50w v neprospěch Fortronu . Navíc se uvedená energie přemění na teplo a tudíž bude více hřát , větrák se bude muset více točit atd. ( zdroj uvedených informací 80plus.org , www.fsp-retail.com ) .

hodnocení

0x

Dobry den, ze jste koupil na hry nevyhovujici sestavu, to uz vite. Napiste sem, co si predstavujete dal. Upgrade, jiny pc, nebo se s tim takto spokojite? Alespon predejdete k dohadovani, ktery zdroj je nejlepsi. Jestli neuvazujete nad upgrade grafiky, tak si tak klidne nechte to, co mate.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]