Nejste přihlášen/a.
Předem všechny zdravím a moc moc prosím o radu : mám WVistu HPremium a používám Avast. V současné době je ale PC Nechráněn! a sice z toho důvodu, že po obdržení emailu s aktualizacemi avastu jsem asi omylem stáhnul 7 profi placenou verzi a nyní s tím nejde hnout. Jako důchodce jsem neměl tušení, že napřed se musí odinstalovat předešlá verze a pak teprve instalovat novou.
Emailem z podpory avast mě poslali podrobný postup odinstalace / jelikož to přes CCleaner ani Ovládací panely nejde / a má se to provést v Nouzovém režimu. Díky tomu mě nejdou stahovat aktulalizace W Update. Musel jsem zrušit automatické stahování, protože to opakovaně stahovalo a vypínalo PC a byly s tím problémy.
Ten návod - postup mám vytištěný, ale zkoušeli jsme to několikrát i se zetěm a vše bylo marné!Děkuji moc za radu a pomoc
Stáhnete a uložte si na plochu tuto utilitku: avast.com/...
Poté restartujte počítač a hned mačkejte F8 - v nabídce vyberte možnost Stav nouze a tím vlezete do nouzového režimu. Poté z plochy spusťte tuto utilitku. Po dokončení odinstalace restratuje počítač a spusťte CCleaner - vyčistěte registry i disk a nainstalujte si buď avast! 7 Free (zdarma), ke stažení zde: slunecnice.cz/... nebo jednodušší Microsoft Security Essentials (antivir přímo od Microsoftu), ke stažení zde: windows.microsoft.com/...
Zdravím a děkuji za postup ... Na ploše již mám ...aswclear.exe... omlouvám se, že jsem to hned nesdělil / a postupoval jsem přesně dle Vašich pokynů. 1) restartoval jsem PC a hned zmáčkl F8 ... ale na černém monitoru bylo logo HP a dole napsány různá tlačítka a anglicky info. Zmáčkl jsem ESC a PC normálně naskočil.
doplněno 22.03.12 11:36:Pořád se mi nedaří vniknout do Nouzového režimu. Dělá to další problémy - nestahuje aktualizace a PC není chráněn!
Děkuji moc
No a nešlo by napřed vyzkoušet v nouzovém režimu vybrat nějakou obnovu systému?Nevím jinak věřím Bena.
Obnova systému si myslím, že to nevyřeší, protože avast! má silné sebeobranné mechanismy, které nedovolí jen tak nějakou změnu a za druhé když se do nouzáku tazatelka nedostala, tak jak může v nouzáku spustit obnovu systému? tazatelka má zřejmě USB klávesnici a podobru USb klávesnic v BIOSu vypnutou nebo F8 byla přiřazena funkce k BIOSu a tak je těžké vysvětlovat kdy mačkat přesně tu F8. Tím druhým způsobem se do nouzáku dostane automaticky po restartu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.