Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řazení řádek v excelu dle barvy

Od: jarahosek* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám znovu problém ohledně excelu. Mám tabulku, kde jsou údaje v řádcích označené barevně dle obchodníka. Každý obchodník má údaje podbarvené určitou barvou. Ale v tabulce jsou údaje "rozházené" a je to nepřehledné. Jde to vůbec nějak jednoduše seřadit aby byli řádky nejprve jedné barvy, pak druhé a pak třetí?

Díky moc

Jára

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

já se obávám, že chcete příliš mnoho. Třídit se dá jen podle hodnoty v buňkách. Vy byste si nejdříve musel napsat makro, které vám do nějakého volného sloupečku vloží číslo barvy a pak spustí setřídění podle tohoto čísla. Bude to dost krkolomná záležitost.

doplněno 21.03.12 14:30:

možná by bylo lepší si každého toho obchodníka očíslovat. V nějakém volném sloupečku si je očíslujte a pak podle tohoto sloupečku třiďte. To půjde i bez maker.

jarahosek*
hodnocení

Jsem úplně blbej, děkuji. Vždyť tam mám jména těch obchodníků:) Dávám bod a díky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]