Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sekající se obraz na notebooku

Od: mrpajer* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Sestra má notebook Acer Aspire 5220 - Sempron 2,0GHz, 1GB Ram, grafika NVidia GeForce 7000M. Poslední dobou - tak 2 měsíce zpátky - se začal notebook strašně sekat, co se týče 3D obsahu, to znamená hry, 3d aplikace, prostředí Aero, dokonce i obyčejný Solitaire - toto všechno je na notebooku trhané. To samé, pokud pustím třeba nějaké SD *.avi video - obraz je trhaný a nesynchronní se zvukem. Ostatní věci, jako je scrollování v internetovém prohlížeči, flash reklamy atp. je normálně použitelné, tedy bez sekání. Problém tedy bude zřejmě s 3D akcelerací. Na notebooku jsou Windows 7 Home Premium, nejnovější ovladače grafiky, notebook jsem rozebral a vyčistil od prachu a přesto problémy přetrvávají. Podotýkám, že ani kompletní přeinstalace nepomohla. Předem děkuji za případné rady, jak tento problém vyřešit.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ahasver4*
hodnocení

2x

Tak napadá mě vyzkoušet jiný ovladač.Mám zkušenost,že nejnovější ještě neznamená nejlepší.Nepřišel ten problém právě po instalaci nového ovladače?Ale počkejte,příjdou i jiné rady...

doplněno 19.03.12 21:51:

Určitě to může mít víc příčin.Já jen,že někdy jsem musel nový odinstalovat a vrátit starý.Jak píši,jen jeden návrh,přijdou i jiné...:)

mrpajer*
hodnocení

Takze mám vyzkoušet starší ovladač? Dobře, podívám se na to. Díky

mrpajer*
hodnocení

Ale počkejte, já melu. Ovladačem to asi nebude. Zapomněl jsem do otázky ještě napsat, že ke zmíněnému sekání dojde tak 15 minut po spuštění notebooku. Měl jsem za to, že za to může přehřívání, proto jsem notebook vyčistil od prachu, ale to nepomohlo. Ale i tak skusím starší ovladač...

mrpajer*
hodnocení

Tak jsem vyzkoušel asi 3 různé verze ovladačů (samozřejmně jsem každý řádně odinstaloval), i toho to co je na stránkách Aceru přímo k tomuto NTB a problém pořád stejný: čtvrt hodiny po spuštění jede v pohodě plynule, potom se začne zase sekat. Nevím si s tím už rady...

ahasver4*

Tak to mě velice mrzí.Kdyby to bylo teplotou,asi by jste slyšel jak větrák jde do dost velkých otáček...A to nejde,že?Mě jinak nic nenapadá,věřím,že se tu ještě určitě někdo vynoří s radou,která to vyřeší.

mrpajer*
hodnocení

Právě že jsem si myslel, že je to zaneseným chlazením, tak sem ten NTB rozebral, vyndal ventilátorek a vyčistil sem ho a pak jsem ještě vzal vysavačem ten výdech horkýho vzduchu ven, takže tam teď není žádnej prach a notebook jde potichu a jenom občas profoukne. Zkoušel jsem i program Everest a tam ukazují senzory na proceseru a na grafice kolem 50°C, takže přehříváním to asi nebude, nevím...

ahasver4*

Tak to teplotou nebude.Mě na tom mate to,že patnáct minut to jde v pohodě a pak to začne.Mě vážně nic nenapadá,nezlobte se.Vydržte,on se toho někdo chopí...

mrpajer*

Tak sem se na to zase kouknul, protože mi to nedalo spát. Zkusil jsem noťas přeinstalovat na Win Vista, ale problém pořád stejný, všechno se po chvíli začlo sekat a navíc se v té Vistě nedalo prakticky nic dělat, jak to bylo pomalý (ale jinak nic proti ní, na svém ntb jí mám už 3. rokem), tak jsem vyhrabal instalačku Windows XP, nainstaloval jsem je, stáhnul jsem všecky ovladače a jde to perfektně, neseká se ani po 4 hodinách hraní hry... takže nevím, v čem byl problém...

ahasver4*

Tak mě už napadá jen jestli na tu sedmičku a Vistu nemá málo paměti...Ale to je tak jediné,co mě napadá...:)

doplněno 31.03.12 01:00:

Což už je vlastně jedno,když starý,zlatý XP to zmáknou...:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]