Nejste přihlášen/a.
Vyčistil jsem toner, doplnil prášek, vše podle návodu několikrát (asi 10x) a stále mi tiskne buď půl stránky černé, nebo teď už jen celé černé stránky. Čím to může být? Nevím si už rady. Pokud někdo ví, co s tím, děkuji za odpověď
Mám Samsung ML 1675, stále startovací toner.
návod:
a dá se vůbec startovací toner doplňovat, je v tom nějaký rozdíl, krom toho že je při zakoupení asi z poloviny zaplněn?
1. Půl stránky černé - podélně nebo napříč (tedy - půlka pravá-levá a nebo horní-dolní - při pohledu ve směru tisku)?
2. Čím jsi toner doplňoval?
3. Co znamená "vyčistil jsem toner"?
doplněno 30.01.13 16:29:OK - špatně jsi namontoval stírací lištu fotoválce (měl by to být tenký proužek silikonu) a velmi pravděpodobně máš nastavenou příliš vysokou sytost.
Zkus - po seřízení - ´tisknout´ čisté stránky - zcela bez tisku, to by tiskárnu mělo vyčistit (čerň bude slábnout).
doplněno 30.01.13 16:30:A - asi bych vyčistil ´pec´ - pokud se tonerem slepí, bude ´po ní´.
Tak myslim že už by to melo byt ok, udělal jsem to nakonec ještě jednou. Důkladně vše vyčistil a složil. Ale tentokrát jsem neplnil, nechal jsem to prázdné. Vložil zpět a vytiskl zkušební stránku, už to tisklo čistě, takže jsem to pak doplnil tím práškem, ale nedával jsem ho tam moc, jako předtím, jenom trošku, radší míň než víc. No a už je to všechno OK. Asi se to vždycky nějak znečistilo, jak jsem to hned naplnil. Při vložení toneru do tiskárny s plnou cardtridge tonerového prášku se totiž válec vždy protočí a okamžitě nejspíš rozfoukal prášek po celém toneru, takže dělal pořád neplechu a bordel vevnitř.
Ano všechny dnešní tiskárny (novější) už používají čip, proti nelegálnímu plnění, takže se musí dokupovat náhradní.
Já to mám ale vyřešeno softwarově. Je na to takový fígl, že se to hackne přes program, a tiskárna se jakoby restartuje (program to nějak přepíše a max. počet stránek se obnoví. Musí být však tento čip přelepen izolačkou, aby jej tiskárna nenačetla. Ale program v PC jí hlásí že je vše OK. Takto jsem to v podstatě obešel. :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.