Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wifi - omezený přístup

Od: joshua* odpovědí: 6 změna:
Už 3 dny mám problém se v noťasu připojit k wifi poté, co jsem nainstaloval aktualizaci (win 7). Od té doby se sice připojí ale hlásí to neznámou sit´ - připojení k internetu není k dispozici. Občas tam naskočí omezený přístup a u ikony na liště je vykřičník. iPhone se mi ale k netu připojí, to stejné druhý notebook - bez problému. Notebook je Asus X54L.
Zkoušel jsem obnovu systému, aktualizaci ovladaču ale nic. Nějaké rady nebo podobné zkušenosti?Dík
Omlouvám se za případné chyby - psano z mobilu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Odpojte se od sítě.

Zkuste v liště kliknout na ikonu wifi, Otevřít Centrum síťových připojení a sdílení, nalevo vybrat "spravovat bezdrátové sítě", všechny sítě odstranit a znovu se připojit. Pokud ani to nepomůže:

Připojte se zase k síti, dejte v tom centru nalevo "Změnit nastavení adaptéru", u Vašeho WiFi adaptéru dejte Vlastnosti, dvojklikněte na Protokol IP verze 4 a zaškrtněte v obou případech "Získat ... automaticky".

benjando

Me pomohlo to co rikate jako prvni verzi pridal sem pridat sit zvolil sem rucne napsal sem nazev typ site jsem dal bez overovani pak to po me chtelo heslo k modemu tak jsem musel dat zas pravej - vlastnosti - zabezpeceni a WEP byly tam nejake cisla tak sem tam napsal to heslo k modemu a pripojilo se to ale jakmile vypnu pocitac a zapnu zas se to nepripoji musim do toho vlest znova a nevite jak by to slo ulozit?

Wifi - omezený přístup
bena*

Vy používáte stoleté zabezpečení WEP?! To se dá krásně do deseti minut prolomit, když u počítače sedí někdo zkušenější.

Doporučuju v modemu nastavit zabezpečení WPA2-PSK. Klíč (nebo heslo) doporučuju mít alespoň na nějakých 10-12 znaků, čím víc, tím samozřejmě líp. WPA2-PSK se nedá prolomit, jeidná cesta jak to prolomit je hádat heslo. Ale než by se dalo uhodnout 10místné heslo, ve kterém jsou jak číslice, tak i písmena by trvalo leta letoucí...

Neumí-li modem nebo nějaké zařízení, které se k tomu modemu připojuje WPA2-PSK, nastavte aspoň WPA-PSK. To sice se prolomit podařilo, nicméně dá to mnohem víc práce prolomit a ne vždy to končí úspěchem pro útočníka. Samozřejmě čím více znaků, tím lépe. Maximum znaků pro ten klíč (nebo heslo) je 63.

Takže WEP pryč, nastavit WPA2. Pokud chcete ještě lepší zabezpečení, zapněte si filtrování MAC adres a skryjte SSID modemu (to je název modemu, který je vidět). A má-li modem firewall, určitě zapnout!

durhil*

Dekuji mockrat za radu podarilo se mi to zmenit a zatim teda internet funguje diky moc

Beno, odpověď celkem dobrá, ale...
modem nemá firewall a ani wifi, modem je jen překladač.
SSID není název routeru, ale defakto název wifi sítě, jeho skrytí je určité zabezpečení, ale třebas některé telefony to rády nemají.

K otázce není co dodat, jelikož je dořešená

durhil*

Ja se v tom co je wep wpk apod. absolutne nevyznam i kdyz je teda velmi mala pravdepodobnost ze by se mi do toho nekdo dostal a i kdyby tak je mu to celkem prd platne protoze bydlime na kraji mesta sousedi okolo maj vsichni svoje internety... a pokud by se mi do toho dostal nekdo jinej z dalky tak je mu to prece taky hovno platny kdyz ten modem ma jen urcitej dosah... ALE to je jedno vyresilo to ten muj hlavni problem s tim ze kvuli tomu wepu se mi porad menil ten klic zabezpeceni site a diky tomuhle se uz nemeni... Jinak to ze mame takhle dlouho wep tak uz takhle sme to dostali od nich konkretne od O2 a kdyz sem tu mel souseda co dela s pocitacema tak nam to tady taky upravoval je to cca rok zpatky... a nejak se nezminil ze je wep tak spatnej...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]