Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat jaký je nejlepší program na komprimování souborů, nejedná se mi o uživatelské prostředí, ale čistě o místo na disku, čili pro mě je nejlepší ten, který ušetří nejvíce místa, děkuji za návrhy.
Jaroslav Charvát
WinRAR je placený. Navíc účinější archivací má 7-Zip, který je zadarma a čeština je u něj samozřejmostí. A mí i esperanto
Jinak máte-li málo místa na disku, tak přesuňte dokumenty a podobné věco na jiný disk případně je vypalte někam... Lze použít i komprimačku disku, která je ve Windows - ale zase se tím disk trošku zpomalí (viz. obrázek).
doplněno 17.03.12 12:32:7-Zip má účinější KOMPRESI (omlouvám se za chybu... zdroj zde: magazin.stahuj.centrum.cz/...
Rady na kompresi už zazněly, ale já si myslím, že dělat si z PC skladiště je nesmysl. Velké soubory, kterými jsou třeba fotky, videa, hudba, případně filmy, které často nepoužívám, je vhodnější si zálohovat na DVD. Já vždycky důležité věci zálohuji 2x. Pokud je hodně toho, co často používám, tak pořídit větší HDD. Skladování důležitých souborů jenom v PC je značně riskantní.
Dobrý den
podle mých zkušeností komprimovat třeba fotky snad ani nemá smysl. Formát JPG už komprimovaný je a jeho dalším zkomprimováním skoro žádné místo nezískáte. A pak je dobré si zapamatovat, že nic netrvá věčně a jednou přijdete k vašemu PC a zjistíte, že nejde nastartovat. A může to být proto, že nejde číst z hard disku. Proto bych vám poradil, fotky a nějaký osobní archiv vůbec nekomprimujte a vypalte si ho na CD.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.