Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupila jsem notebook s nelegálním software

Od: sophia7412 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, poradíte? Koupila jsem na aukru notebook a zjistila, že windows xp není pravý, přitom v inzerátu byl uveden! Podle mě se jedná o klamání spotřebitele a zvažuji podání trestního oznámení. Když jsem prodejce kontaktovala, napsal, mi, že repasované notebooky většinou nemají legální software, prý je to normální. Co si o tom myslíte?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Na Aukro.cz si najeď na položku Centrum sporů a vyplň potřebný formulář. Vzhledem k tomu, že se jedná o zakoupení zboží, jehož parametry nesouhlasí, neměl by být s vyřešením problém.

Koupila jsem notebook s nelegálním software

Tak tak,řešit přes Aukro!

hodnocení

2x

Nesmysl, repas musi mit legalni sw, jestlize byl uvedeny jakou soucasti PC, ktery jste zakoupila. Mate nekde na Vasem PC nalepku s hologramem windows XP? Melo by tam take byt cislo licence.

martins*
hodnocení

2x

Je to klamání. Nelegální znamená jako když tam žádné windows nejsou. Nejprůchodnější pro obě strany, že prodejci navrhnete vrácení netebooku s tím, že vrátí peníze a zaplatí poštovné (2x).

des*

Jaképak klamání,jen to komplikujete,funguje to?Funguje.Tak co si s tím lámat hlavu.Stejně to od vás nazpět nevezme.Mimochodem,asi 3/4 compů v čr.jede na neleg.soft.(Toto není návod k použití).

rony*

Třeba proto byl tak levnej *smich*

desdemona

mě je jedno, kolik pc nelegálně funguje, ale já bych také chtěla jedině legální sftw, věřím, že prodejce nebude riskovat žádné problémy a zákaznici vyhoví, já osobně bych to udělala

juvla*
hodnocení

0x

Ano, oklamal Vás. Normální to není. I repasy musí mít oficiální OS.

tttttttttttttt
hodnocení

0x

Raději než trestní oznámení vyžadujte nový OS, třeba i nový.. Myslím, že každý rozumný člověk by Vám raději pořídil nový za nějaké 3 tisíce než se tahal dlouze po soudech a čelil obvinění z pirátství nebo jak se tomu v tomto případě říká. Navíc pro Vás to bude také příjemnější.. Takže má rada zní to zkusit takto vyřešit, naznačte, že jste odhodlána to dát výše.. a uvidíte, případně souhlasím s podáním oznámení..

sophia7412
hodnocení

Moc děkuji, všem, udělám to tak, jak navrhujete

bena*
hodnocení

0x

Já do repasů dávám jedině legální software a většinou nabízím některou z Linuxových distribucí místo Windowsů, protože jsou zdarma a tak se dá ušetřit několik tisíc korun, což je 30-70% (záleží jak je počítač výkonný) z ceny počítače a tím pádem repasovaný počíatč je ve finále skoro za hubičku.

Čeština je v Linuxech, co tam dávám, samozřejmostí a programů pro něj je velice hodně. Na kancelářský počítač nebo na surfování po internetu, hraní online her na intenretu či sledování videí, písniček, apod. se určitě Linux vyplatí, akorát na hraní počítačových her, to není příliš šťastné řešení, protože vývojaři takových her na Linux kašlou.

Většinou doporučuju lidem Xubuntu nebo Lubuntu, protože jsou uživatelsky nejpřívětivější pro běžného uživatele, co třeba i právě přešel z Windows. Více o linuxu najdete na http://proc.linux.cz nebo konkrétně na http://xubuntu.cz nebo http://lubuntu.cz

Zde najete seznam lidí, kteří Vám Linux nainstalují a něco Vám o něm řeknou víc osobně: instalace.linux.cz/...

doplněno 16.03.12 10:07:

Jen ještě jsem zapoměl dodat, pokud si linux necháte nainstalovat a vysvětlit, připravte si většinou 500-1000 Kč.
Pro srovnání: Windows XP Home sotjí 1500,-, Windows XP Professional 1600,-. Visty jsou zhruba 2-2,5x dražší, Windows 7 3x-4x dražší.

výtka
Upozornění od sys maverick 16. 03. 2012 12:41:08
Nepleť tazatele. Ceny které píšeš jsou blbosti, protože Win 7 home premium OEM máš za cca 2- 2,5tis, xpčka se dají sehnat málokde (oficiálně v prodeji nejsou) a vistu většinou nahradily v obchodech postupně win7. Neříkám, že je to málo...
juldab*

XP oem se dali sehnat za nějakech 500Kč a byly s Microsoftí myší aby to mohlo být OEM (tzn s kusem hardwaru) Jinak se divím jak mohly byt na ntebooku neoriginální XP. Repas se většinou dělá z podnikovejch PC a představit si podnik s nelegálními vokny :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]