Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám jen rychlý dotaz, protože si nejsem jistá, mám doma zavedený internet po optických vláknech s rychlostí 30mb na pevno po kabelu až do PC a chtěla bych si udělat takovou domácí síť pomocí wfi routeru. A potřebuju vědět jestli je potřeba si do PC ještě něco dokoupit nebo mi PC signál chytne hned. Desku mám 8I848P775-G Gigabyte. Od providera si samozřejmě nechám přivezt jeho WIFI router. Děkuji moc za odpověď.
Dobrý den. WiFi router od provider Vám rozvede síť po bytě/domě a blízkém okolí. Tento bude mít nějaký název a bezpečnostní klíč, který Vám sdělí připojovatel potažmo osba, která router nainstaluje.
Pokud se připojujete pomocí Notebooku má z 95% integrovanou WiFi kartu v sobě a můžete se k síti ihned připojit. Pokud se jedná o stacionární PC je třeba zakoupit PCI WiFi Adaptér kupříkladu tento:
Dle návodu v balení otevřete bočnici PC, zasunete kartu do volného PCI slotu, upevníte šroubkem, uzavřete bočnici. po spuštění PC vložíte instalační CD a nainstalujete ovladače. Po restartu PC můžete libovolně lovit WiFi síť po vašem bytě
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.